reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Ancona moje dziewczyny się z taką wagą rodziły. No to nie znasz dnia ani godziny, coś czuję, że szykowanie z maluchem przy cycku będziesz kończyć.

Ja też bardziej na marzec niż kwiecień się szykuję, zwłaszcza, że z USG cały czas końcówka marca wychodzi. Poza tym w połowie kwietnia na chodzie już muszę być i Zosiakowi urodziny wyprawić;-)

reklama
Madzik76 GRATULACJE! !!!
Jak już będziesz mogła to pisz jak się z córcią czujecie!
Ale się cieszę i trochę zazdroszczę :-).

Ja właśnie miałam usg i synuś waży 3250g :o i z usg wychodzi 38tc. Narazie do domu nie idę znowu mają robić posiew i pomimo dobrych wyników pan dr stwierdził że woli się upewnić że jest ok czyli moooże po weekendzie wyjdę a jak nie to nie wiem kiedy.

W domu sajgon nic nie przygotowane, nie mam materaca do łóżeczka, fotelika i w ogóle wszystko w pudłach aaaa :0 ja chcę do domu muszę tam porządek zrobić!

Kochana to bardzo dobre wieści !!! I faktycznie dużego mam dzidziusia w sobie ale to dobrze !!! A co do zakupów to zamów na necie albo męża pogoń ;D

Magda,u mnie też usg pokazuje ciągle koniec marca. I to coraz bardziej zbliża się jego połowie. :-p Ja to w ogóle muszę szybko dojść do siebie po porodzie,bo Zuzia ma 11.maja Komunię. :szok: :-D

Ach jaka szkoda, że trwoga którą budzę, ma tylko zasięg lokalny ;)
Kurcze, chyba jestem jedyną która niemal z dziką podnietą i wypiekami na twarzy wyczekuje porodu, i głębi serduszka zazdrości tym rozpakowanym... Jakoś wcale nie stresuję się wizją porodu, perspektywa wywrócenia się świata do góry nogami po narodzinach małego jakoś też nie spędza mi snu z powiek.
Muszę, aczkolwiek z dużą niechęcią przyznać, że nawet nabrałam ochoty na poród sn :cool2: a co! Jak szaleć, to szaleć :D

Sprawdziłam, dzieli nas 314 km. Nie wiem tylko czy w ostateczności mnie to uratuje :-)

Madzik76 GRATULACJE! !!!
Jak już będziesz mogła to pisz jak się z córcią czujecie!
Ale się cieszę i trochę zazdroszczę :-).

Ja właśnie miałam usg i synuś waży 3250g :o i z usg wychodzi 38tc. Narazie do domu nie idę znowu mają robić posiew i pomimo dobrych wyników pan dr stwierdził że woli się upewnić że jest ok czyli moooże po weekendzie wyjdę a jak nie to nie wiem kiedy.

W domu sajgon nic nie przygotowane, nie mam materaca do łóżeczka, fotelika i w ogóle wszystko w pudłach aaaa :0 ja chcę do domu muszę tam porządek zrobić!

Kawał chłopa Ci rośnie. Mój zgodnie z rokowaniami ginekolog nie dobije do tej wagi nawet jeśli urodzę w terminie. A ekipę piorąco-prasującą organizuj on-line, bo jak widzisz różnie się sytuacje rozwijają.

Ło matko jakie wieści GRATULACJE i dużo zdrowia dla malutkiej i mamusi
Ja tu zrobiłam ciasto na pączki odstawilam do wyrosniecia teraz myślę chwila relaksu na forum a tu szok kurcze musze wejść na allegro i pozamawiac tego co mi brakuje
Czyli u wszystkich pelna mobilizacja :happy:

Ach jaka szkoda, że trwoga którą budzę, ma tylko zasięg lokalny ;)
Kurcze, chyba jestem jedyną która niemal z dziką podnietą i wypiekami na twarzy wyczekuje porodu, i głębi serduszka zazdrości tym rozpakowanym... Jakoś wcale nie stresuję się wizją porodu, perspektywa wywrócenia się świata do góry nogami po narodzinach małego jakoś też nie spędza mi snu z powiek.
Muszę, aczkolwiek z dużą niechęcią przyznać, że nawet nabrałam ochoty na poród sn :cool2: a co! Jak szaleć, to szaleć :D

Sprawdziłąm. Nas dzieli ze sobą 619km. :-D :-p I ja też nie mogę się doczekać...

A tak w ogóle,na domowej wadze mam -2kg. :szok:

Idę powiesić pranie. :-p

Madzikm, ale mnie zatkało! GRATULACJE kochana i cieszę się, że córeczka tak dobrze sobie radzi!
Aż mi się łezka w oku zakręciła.

Ancona, ale grubasek! Moja waży połowę z tego! Stawiam, że będziesz następna :-D:-D:-D

Madzik76 - wow GRATULACJE:-) zdrówka dla malutkiej. Ale przecież jeszcze niedawno pisałysmy, że nic nas nie boli, że ciąża bezproblemowa:-) A wiadomo dlaczego malutka tak pośpieszyła sie? bo przeciez nie miałas żadnych oznak wczesniejszego porodu.

Kurcze na wekend dokupuje reszte rzeczy i pakuje sie, i zaczne juz prac ciuszki.

reklama
Viltutti a ja pomimo odległości zamierzam się słuchać Twoich wytycznych !! I choć nie mogę się doczekać maluszka tak jak Ty to ja nie wcześniej niż 7.04 proszę tak, żeby te 38tc było :eek:
dobrze, że się z tętnem maluszka wyjaśniło - i po co Cię lekarz straszył

madziolina_p ja też cały czas śpię ale zwalam to na przymus leżenia - pozycja wymusza u mnie odruch zamykania oczu...
co do zdjęć to ja odpadam bo nigdzie nie daję na otwartych forach (przyznam też że nie zaglądam na nasz wątek z brzuszkami, żeby nie było niesprawiedliwie...
AguniaGR odpuszczaj wrażenia albo ściągaj od nas z zakupowego, dziewczyny naprawdę fajne koszule pokupowały :)

kroczek_k ja też chcę jeszcze 6tygodni!! choć i tak chyba jestem 1tydzień do przodu w stosunku do Ciebie.

ancona no to ładnie Ci wróżą wagę... u mnie koleżanka wcześniaka w 8mc ponad 3kg urodziła!! więc możliwe jest z Tą wagą a tym 38tc się niestety nie sugeruj i siedź w dwupaku jak najdłużej...

A u mnie mobilizacja się też włączyła i napisałam do szkółki o listę do mojego szpitala dla mnie i maluszka (może coś się zmieniło przez 5 lat??)
Domówiłam parę rzeczy i nawet olejek na rozstępy i blizny upolowałam w dobrej cenie Bio-Oil, olejek na rozstępy, blizny, 60 ml - Portal Dbam o Zdrowie
do 28.02 jeszcze jak macie DOZ koło siebie i kogoś kto odbierze to u nich bez kosztów wysyłki jest...

Dagmar, Lusia myślę o was - trzymajcie się dzielne dziewczyny!!

Do góry