reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

A ja dziewczyny weszlam w okres, gdzie non stop chce mi sie spac... zasypiam na siedzaco... a dzis na 18 szkola rodzenia...

A aparatu nie mam, bo wczoraj za pozno bylam w sklepie i nie bylo decyzji bankowej, ale moj maz pracuje w tym CH i powiedzial, ze dzis podejdzie do tego sklepu :-)

Dziewczyny, a co Wy na to, zeby dzis, max do jutro kazda wstawila zdjecie brzuszka na watek brzuszkowy? No oprocz dwoch szczesliwych mamus :-)

Bedziemy miec pamiatke juz pod koniec ciazy, hehe :szok:

reklama
Madzikm!!! Wow, OGROMNE GRATULACJE!!! Co prawda malutka "troszkę" się pospieszyła, ale dobrze, że udało Ci się rodzić tak jak chciałaś a córeczka oddycha sama! I punkciki piękne! Daj znać co u Was!

Kurczę, muszę przejrzeć torbę, bo mam niejasne wrażenie że jest niekompletna... :-p Dziś mam wizytę to się dowiem, co tam u córci słychać :tak:

Madzikm : Gratuluje córeczki :):)

Milenka30 : Trzymam kciuki za synka :* I szybkiego powrotu do zdrowia

Viltutti Pindy brzmi pięknie :-D:-D:-D Ale masz racje z tymi torbami
Moja kuzynka urodziła w poniedziałek 3 tyg przed terminem i rozumiecie to że nie miała nic spakowane bo stwierdziła że ona przenosi i ma czas a tu taki bonus ze w poniedziałek rano się zaczeło i o 15 stej urodziła , teraz jej mąż został sam z przygotowaniem jej torby i małej a musi dokupić parę rzeczy i pomaga mu mama bo sam tego nie ogarnie . Ja sobie nie wyobrażam nie mieć w tym czasie torby spakowanej .

madzikm76 super, że udało się naturalnie, dzielna jesteś i OGROMNIASTE gratulacje!

Viltutti jesteś bezbłędna:cool2:
Koszulę to ja muszę poprasować i zrobię to dziś, torba dopakowywana sukcesywnie, jeszcze z lenistwa zamówiłam paputy i klapki w internecie:-D i zrobiłam mężowi listę co powinno w torbie być, żeby mógł szybko dopakować to co brakuje. Także do jutra będę"prawie" gotowa.

Za to w domu bałagan nie z tej ziemi i kilka rzeczy do zrobienia. Mąż obiecał, że przed pojawieniem się bobo zdąży, ale pracuje i pracuje i końca nie widać:/
No nic muszę go kopnąć w zadek i kolejny weekend wymusić działania. W sumie świat się nie zawali jak to odłogiem poleży, ale chyba zaczynają działać te wszystkie syndromy i czuję jak czas ucieka:rofl2::rofl2::rofl2:

Kurcze dziewczyny... jeszcze luty się nie skończył, a tu tyle chętnych... nie powiem przykład Madzikm działa lepiej niż cokolwiek innego. Właśnie ściągam karton z rzeczami Młodego :-p wszystkiego prać nie będę, ale te pierwsze rzeczy machnę + moje koszule. Wczoraj już wyszukałam stary wypis ze szpitala i grupę krwi, żeby nie powtarzać. Mimo wszystko jednak wierze że jeszcze 6 tygodni przede mną !

MADZIKM gratulację,witamy kolejną dziewuszkę,odpoczywaj i wracajcie szybko do domu:-).
SZOK,jeszcze marca nie ma a tu już lecicie jak burza,i następne sie szykują;-).

DAGMAR jak LUSIA?a jak ty sie czujesz po cc?

Dzięki dziewczyny za miłe słowa,dzisiaj juz lepiej,chociaż ponad 2godziny nakłaniałam go żeby sie wysikał,jeszcze opatrunek muszę zmienić:no:,ale mam nadzieję że będzie już tylko lepiej.Też muszę w końcu zamówić resztę rzeczy do szpitala,nie ma żartów.

No proszę jaka powszechna mobilizacja nastąpiła:-). Lepiej na fantazję męża w temacie pakowania torby nie liczyć;-)

Pisałyście wczoraj o powrocie do samopoczucia z I trymestru, u mnie wczoraj było to samo - od 15 do 19 spałam, 2 godzinki się poplątałam i znowu spać. Dziś już na szczęście więcej energii - poodkurzane, mięsko na pulpety zmielone, wstawię je do gotowania i za prasowanie się biorę

Koszule niewyprane??? Ja jeszcze ich nie mam :sorry: w ogóle torbę miałam zacząć pakować w połowie marca ale chyba zacznę zaraz po wypłacie jak tu takie niespodzianki się dzieją :-) aaaaa i zacznę prać ubranka dla Nynusia :):)

A pomysł z fotką bardzo mi się podoba ;D zrobię dzisiaj i wstawię jak wrócę do domku :tak:

Miłego dnia Dziewczyny !!!

reklama
Madzikm!!! Wow, OGROMNE GRATULACJE!!! Co prawda malutka "troszkę" się pospieszyła, ale dobrze, że udało Ci się rodzić tak jak chciałaś a córeczka oddycha sama! I punkciki piękne! Daj znać co u Was!

Kurczę, muszę przejrzeć torbę, bo mam niejasne wrażenie że jest niekompletna... :-p Dziś mam wizytę to się dowiem, co tam u córci słychać :tak:

no to czekamy na informaje jak córcia :)

Kurcze dziewczyny... jeszcze luty się nie skończył, a tu tyle chętnych... nie powiem przykład Madzikm działa lepiej niż cokolwiek innego. Właśnie ściągam karton z rzeczami Młodego :-p wszystkiego prać nie będę, ale te pierwsze rzeczy machnę + moje koszule. Wczoraj już wyszukałam stary wypis ze szpitala i grupę krwi, żeby nie powtarzać. Mimo wszystko jednak wierze że jeszcze 6 tygodni przede mną !

ja tez mam nadzieje, ze chociaz jeszczez 4 tygodnie posiedzi nasz Mikołaj w brzuchu :)

Ale ja tez chyba zrobie liste do szpitala mezowi w razie gdyby cos sie wydarzyło wczesniej. sama nie wiem jeszcze jak sie zorganizuje z tymi torbami/torba, narazie skladam rzeczy a pozniej bede kombinowac :)

Powiem Wam, ze mobilizacja itp jest. Ale tak sie ucieszyłąm jakos w głebi serca jak Madzikm napisała córeczce jakbym to przynajmniej ja urodziła :D I troche z drugiej strony zazdroszcze tym mamom co maja juz Maluchy po tej stronie brzucha, bo tez juz sie doczekac nie moge ;)

Do góry