reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

witam:D
AniołekBB- mnie czeka cc więc położna na nic mi się nie przyda.
Ale....poprzedni poród zaczął się naturalnie(cc była niestety koniecznością z zaskoczenia) i nie miałam nikogo opłaconego. Nasze konińskie położne są tak sympatyczne i pomocne, że szkoda kasy na" łatwienie" kogoś.Więcej zastrzeżeń mam do lekarza, który był wtedy na dyżurze:angry: Położne wiedziały dużo wcześniej, że młody się nie urodzi ale lekarz kazał czekać do końca.

reklama
Cześć Laseczki!

Wszystkie piszecie, że nie ważna płeć tylko zdrówko i ja za Wami tak samo napiszę :) Może być chłopak, bo wszystko dla niego mam i w sumie już pielęgnacja i zachowania obcykane, ale jak będzie dziewuszka to z kolei będzie ciekawiej :) Zdrówko najważniejsze i spokojne pierwsze tygodnie..

Melduję, że pierwsza wizyta u gina zaliczona, byłam na nfz, lekarz mówi, że usg są 3, pierwsze dopiero 11-13tydz. Umówię się więc prywatnie, żeby usłyszeć bicie serduszka i uspokoić się, że wszystko idzie dobrze.. Z racji wcześniejszych problemów dostałam duphaston i L4, więc oficjalnie rozpoczynam słodkie lenistwo z moim małym mężczyzną.. Zostaje nam tylko pożegnać się z ciocią ze żłobka i muszę podejść raz do pracy, żeby trochę posprzątać i pokończyć kilka rzeczy.. Mam też skierowanie na morfologię, mocz i glukozę i za 2 tyg zakładamy kartę ciąży juuupiii :D

To tak na szybko, bo muszę dokończyć zaprawianie pikli.. A potem na urodziny chrześniaczki, ma 7 lati kupiłam jej rolki, będzie szał hihihi Miłego weekendowania :*

Edit:
Agutka co pieczecie z Zuzką??
Truskawkowa sposobów cała masa, trzeba sobie dopasować co pomaga, mnie akurat ratowały płatki migdałów, które miałam zawsze przy łóżku, bo w ostatnim miesiącu najczęściej zgaga budziła mnie i paliła w nocy tak, że spać się nie dało, dyszałam jak mops :p

Ostatnia edycja:
heja!
Co tam dziewczyny?
mnie juz kregoslup mniej boli, ale jeszcze troche czasem tak.
Postanowilam kupic dzis test, caly czas sie upewniam :-) we wtorek dopiero bede u gina, zapytam odrazu o podroz samolotem.
Wczoraj powiedzielismy rodzicom meza- moim tesciom i mama to nie mogle uwierzyc! ucieszyli sie, ale czekamy do wtorku!
Moim powiem dopiero jak zobacze bobo! Mam chora babcie itp i dopoki nie bedzie wszystko ok, to jej nie bede mowic, powiem po wtorku.

Lece zaraz do sklepu, bede gotowac barszcz czerwony i cos z miesa mielonego, bo mam :-)

Nadal brak szczegolnych objawow ciazowych, no sennosc, ale nie jest mega dokuczliwe :-)
Mam ochote na parowkowa! Chyba sie zle odzywiam!

Dzien sie unormowuje,humor tez :tak: Nie chcialabym wprost na ogólnodostępnym forum pisac,co mnie drażni. Kiedyś Wam napisze,jak sie ukryjemy :-p

A to,co upieklysmy wstawilam w odpowiednim watku. ;-)

Mama mi dzis powiedziala,ze wyglądam na piecioraczki. :szok: No mila,nie ma co. :-p Oczywiscie,bylo to powiedziane ze śmiechem,ale serio,wyglądam,jak na 5ty miesiąc,a gdzie do kwietnia. :szok: :-D No i dziwne,bo nie jem jakoś ogromnie,raczej nawet normalnie... :sorry2:

reklama
noi zrobilam tesciora:

test.jpg

nie wiem po co je robie, chyba zeby udowodnic sobie i uspokoic siebie, ze jestem w ciazy!!!!!!!!!

Załączniki

• test.jpg
    test.jpg
    6,3 KB · Wyświetleń: 40
Do góry