reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Witam :)

Mi się tez dziewczynka marzy, a mojemu P. chłopczyk, ale oczywiście oboje nie będziemy zawiedzeni jak będzie po drugiego myśli :) BYle zdrowiutka dzidzia była :) Ja mam imię dla dziewczynki, a P. dla chłopca :)

Co do podróży to ja z pewnością upewniłabym się u lekarza. Pytałam swojego (tego z Polski) i odradził mi latanie samolotem., Powiedział, że już lepiej długa podróż lądem niż latanie. A jeśli już się zdecyduję, to najlepiej w 16-17tc.

Ola10 - ja wczoraj miałam taki fatalny dzień, płąkac mi się chciało, jakies czarne myśli, a dzis jakaś uradowana wstałam, heh, sama za tym nie nadążam ;)

ps. zjadłam dziś ogórkową, popiłam ją mlekiem i zagryzłam czekoladą ;)

Aha, pojawił mi się nowy objaw, uderzenia gorąca, w nocy muszę zmieniać pożamę, bo w kilka minut jesem cała zlana wodą :/ Musze wstać, powwycierac się ręcznikiem, przebrac i spać znów :/ Strasznie to męczące. No i cały czas mam duszności. Jak to któraś już wcześniej pisałą, tak jakby w powietrzu było za mało tlenu :)

milla_84 - tez mam siostrę, z siostrami to różnie bywa ;)

Ostatnia edycja:
reklama
Ola,mnie nie kłuje,ale dziś się sobie "przyjrzałam" :zawstydzona/y: i przy wejściu do pochwy mam taką opuchliznę? :confused: Tzn. w sumie już w środku,ale tak hm... blisko "wyjścia". Nie wiem,jak to było wcześniej,bo nie zaglądałam :-p ,ale oczywiście się zastanawiam coraz bardziej,czy to normalne i już tak bardzo chcę poniedziałek,żeby rozwiać wszelkie wątpliwości i usłyszeć,że wszystko jest dobrze... Że jest piękny Zarodeczek z bijącym serduszkiem... :blink:

A któraś się orientuje,jak jest z tipsami w ciąży? Można je sobie robić?

Agutka- no ja też zauważułam że narządy mam takie nabrzmiałe i czasami jak żle usiade to czuję taki nacisk, ale wydaje mi sie ze to przez silniejsze ukrwienie.
Co do tego klucia to póki co ustało.

Kali- mi też gorąco Spie przy otwartym oknie wtedy otulam sie kolderką i mi tak przyjemnie rześkim powietrzem oddychać.hhhmmm ogórkowa -też mam ochotę, ostatnio teściowa mi przywiozła biały barszczyk ale użylam zaraz na drugo dzieeeń sama sobie ugotowalam bo mialam ochotę znowu ale nie był już taki dobry jak teściowej.

A co do tipsów to nie wiem, pamiętam tylko ze przed porodem nie malowałam już paznokci bo położna powiedziała że nie mozna, że w szpitalu mam mieć nie pomalowane. Więc moze z tipsami podobnie chodzi o to że płytka paznokcia musi być widoczna, ale to dopiero przed porodem .

Króweczko,ekhm,starałam się to delikatnie opisać - wolałam tak,niż wprost spytać,czy Wam też ci*ka tak spuchła. :-p

Ola,z tą widoczną płytką,to też pamiętam. :tak: A co do tej opuchlizny,to ja tego nie czułam,dziś jakoś poczułam i z ciekawości se zaglądnęłam :-p i teraz,jak siedzę,to czuję,ale nie wiem,czy dlatego,że to widziałam,czy dlatego,że faktycznie mi coś tak jakby urosło,haha. :-D

Witam :-)
Agutka nie jesteś sama, bo i ja to zauważyłam ;-)
Mnie osobiście cieszą moje pełne piersi, bo od czasów odchudzania trochę skapciały :-p A teraz takie fajne się zrobiły :tak: no i oczywiście mąż też zadowolony :-D

Zaraz jedziemy do moich rodziców, w moim rodzinnym mieście teraz masa atrakcji, bo akurat jest Bolesławieckie Święto Ceramiki.

reklama
Witam :)
Ja właśnie wypiłam poranne kakao, jakoś tak mnie naszło, sama nie wiem co mam pić, mało co mi smakuje, woda mineralna zrobiła się jakaś taka bez smaku:) mdłości non stop od rana do wieczora już jestem tym zmęczona, niech się kończy ten pierwszy trymestr.
Co do kłucia w pochwie to też czasem czuje takie jakby delikatne wbijanie szpilki, ale jest to chwilowe i przechodzi,
co do płci to mój A obstawia chłopca, ja chyba też czuję, że będzie chłopczyk, ale sama nie wiem co bym wolałam, będzie to pierwsze dziecko więc płeć nie ma znaczenia, najważniejsze by było zdrowe :)

A ja mam pytanie odnośnie porodu, będziecie miały swoje opłacone położne przy porodzie??
pozdrawiam i miłej soboty

Do góry