dagmar
Fanka BB :)
Dagmar, a jaki wpływ miałaś na ten stan przedrzucawkowy? Albo inne przypadłości? Zdecydowanie żaden, więc o ile nie dysponujesz jakimś mocami nadprzyrodzonymi to raczej nie miałaś możliwości jej zawodzić... Ogarnij się babo, taka kolej rzeczy. Skoro mała urodziła się nieco wcześniej to jakieś tam przypadłości są w to wpisane, nie porównuj jej do klusków urodzonych w terminie, bo takie porównania to będziesz mogła robić za miesiąc. A na tle dzieci urodzonych tak samo wcześniej jak ona, to radzi sobie normalnie o ile nie lepiej.
nie jestem przekonana. Mogłam od Izby wrzeszczeć, że chcę steryd albo jak zaczęła boleć głowa od razu wołać a nie czekać że przejdzie, albo coś
Witam
Dagmar wytrzymałaś tyle przeciwności w tej ciąży, Nie obwiniaj się tak musiało być. Najważniejsze że lekarze dbają o Lusię.
Zovita współczuję choroby, Ja też cukrzyca, ale dietą na razie wyrównuje, mam nieraz 136 cukier ale to jak przesadzę z obiadem. Uważaj w szpitalu na ich dietę bo mogą Ci dawać białe pieczywo- Ja byłam na swoim jedzeniu nic ze szpitala nie jadłam. Ale ja insuliny nie mam i trudno mi było na ich jedzeniu dietą utrzymać cukier. Aha jak dostaniesz Dexawen nie martw się że cukier skoczy- ten steryd na płucka dziecka działa że podwyższa cukier- Mi na dwa dni do 175 po obiadku podwyższało. Dopiero po szpitalu moja diabetolog mnie uspokoiła że to ten steryd tak mi podwyższył cukier.
A ja dziś smutna.Byłam o 7 rano u lekarza w sprawie zaświadczenia do cc i nie dała.Pojechałam na ktg. Do tego dzidzi na ktg nie współpracowało, zapis zawężony. Skierowała mnie lekarz na IP. A tam zjadłam kanapkę i dopiero ktg było reaktywne. A usg przepływy ok, tylko znowu mam AFI 21, miałam wielowodzie, teraz w górnej granicy wody. Niektórzy martwią się małowodziem, ja odwrotnie wielowodzie znowu sie wkrada. A w czwartek AFI było 19 buuuu Lekarz mówiła że jak jutro ktg będzie zawężone to szpital:---(
Dziś zaczynam szkołę rodzenia, ciekawe na ilu zajęciach będę?
lepiej idź na ten oddział. Widzisz po mnie jak szybko może dojść do stany, kiedy nie ma odwrotu
Każdy dzień dla dziecka jest na wagę złota a jak się uda podać sterydy to już w ogóle super