reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

ANCONA dobrze że na normalny personel trafiłaś,oby wszystkie wyniki dobre były.

OLA nie żartuję,on wiele lat sam z mamą mieszkał i ona tak mu dogadzała,ale była tez schorowana więc on robił pranie[nie mieli automatu ani bieżącej wody]jezdził na zakupy,woził ją po lekarzach itp.U teraz tez w domu odkurzy czy kurze zetrze ale właśnie jak mu sie chce a tu trzeba prawie codziennie to zrobić.Jak mówie że nie mam siły gotować to prosta odpowiedz to zjemy kanapki:-p,ale dla mnie kanapki to nie obiad i dla syna też,a chętnie bym usłyszała że on coś przygotuje.Umię jedynie ziemniaki ugotować:no:.Najbardziej mnie wkurza że sie cieszy że poporodzie pójdzie sobie na opiekę i co mi z tego?nie ugotuje,dzieckiem sie nie zajmie bo sie boi noworodków:wściekła/y:

KROCZEK moja znowu daje tak popalić że mam świeczki w oczach chwilami.No zaczynają się akcje szpitalne,dzisiaj wyjątkowo.

reklama
Ola- no mój też 1x w tyg sprząta bo jego dno od 3 miesięcy wyglądają tak że wstaje o 6 ogarnia mieszkanie po całym dniu czyli naczynia, resztki jedzenia itd, robi mi śniadanie, wychodzi, wraca z pracy obiad, odpoczywa w domu ze 30 min i jazda do nowego lokum remont robić, wraca kolo 22 i na następny dzień to samo. W soboty tam od rana do wieczora a w niedzielę sprzątanie, zakupy itd lekko nie ma, ale nie narzeka

Zovita, Dagmar, Ancona- oby wszystko było dobrze!!!

Ja w lublinie na IP i jestem w szoku każdy miły uśmiechnięty żadnych pretensji dlaczego jadę 80km sprawdzić czy wszystko jest ok. Pobrali krew, siku do badania, zmierzyli tętno i czekam na ktg.

Ancona super że tam Cię dobrze przyjęli i zaopiekowali się porządnie :-) czekamy na dobre wieści :-)

Zovitka, Dagmar, Ancona dziewczyny trzymajcie się i meldujcie nawet na telefon:)

Evelinka ja to nie lubie jak Kubuś tak mało się rusza:( Tzn on się rusza ale zjem coś np teraz jabłko i kiwi i ruszył się delikatnie ze dwa razy i starczy:/ Zjadłam maślaną błeczkę ruszył się ze dwa razy i cisza, wstałam wieszam pranie kopnie dwa razy i cisza... i tak od rana. Właśnie się zastanawiam czy on nie stara się obrócić bo cos nisko go czuje tzn leżał po skosie z dupką na lewym biodrze a teraz główkę czuję niżej jakby w poprzek brzucha:eek: A kolejna dziwna rzecz to dwa tygodnie nic nie tyłam, we wtorek ważyłam 73kg a dziś już 74, 2kg:sorry: Ciekawe czy to ja czy Kubuś:-p

Dziewczyny jak patrzę na Wasze suwaczki to chyba siądę dziś na kompa i zrobię wątek z doniesieniami z porodówki bo wątek ze zdjęciami dzieciaczków już jest na prywatnym. Zgadzacie sie żebym na ogólnym wpisywała kto, kiedy urodził bez zdjęć?

Dzisiaj moja malutka tez coś mało ruchliwa ale po śniadanku dała o sobie znać i od czasu do czasu troszkę mnie szturnie to tu to tam :-) jestem spokojna jak na razie ale po ostatnim jej brykaniu to dzisiaj na prawdę jest spokojniutka :-)

Zovita, Dagmar, Anacona... ale fala dzisiaj, trzymajcie sie i dobrych wyników życzę. Tak zebyscie w miarę możliwości mogly jak najszybciej do domku...
Datę wagę wzros wzglednie imie\płeć mozna do listy kwietniowych maluszków w ramach uzupełnienia wpisać (przynajmniej ja sie zgadzam)... a teraz to faktycznie zaraz marzec i predzej czy później któraś sie rozpakuje :)

Ola10 dziękuje! Wiem że mam świetnego męża (oby nie zapeszyć) dlatego glupio mi jak czasem narzekam... tak go wychowali to tylko mogę tesciom podziękować:).

Ja nie mam robota ale zelmera maszynke do miesa z dodatkami do sałatek (dodatkowe tarki) jest też tarcza do ziemniaków :) ale i tak najlepszy kombajn jaki mialam to 30 letni malakser tylko się skończył :(
Moje sllonce ma tak nisko główkę że jak stoje izacznie fikac to wtedy mnie boli i boje sie ze zaraz wyskoczy a tak to jak wasze maluchy raz bryka a raz spokojniej

Dziewczyny dzisiaj zaczynam 35 tydzień :szok: i do porodu zostało 42 dni :szok: a zawsze może być wcześniej :szok:

Zobacz załącznik 611686

super :)

Witajcie Dziewczyny,

Melduje, ze zyje, ale ostatnio mam mega dola i zero checi na cokolwiek. Czekam az się zwolni jakies miejsce w moim szpitalu i ginek chce mnie klasc na oddzial. Nie dość ze cukrzyca, zespol fosfolipidowy, szew na szyjce to teraz mi się najprawdopodobniej watroba posypala. Proby wątrobowe podwyższone, z czym jedna o 100 % wiec podejrzenie cholestazy. Drapie się jakos tak nietypowo po tylku :crazy:

W dodatku wpakowali mi insulinę na noc, bo nie umiem okielznac cukrow na czczo i ketony pokazaly się stadami :crazy:
Jeden plus to taki ze gin zadecydowal iż absolutnie musze mieć cesarkę. Tego jeszcze brakowało zebym z tymi wszystkimi schorzeniami jeszcze kilkanaście godzin w bolach wyciskala.

Mam dość, ale te 4 tygodnie jeszcze jakos z zacisnietymi zebami przetrwam.

Wybaczcie ze z samymi smętami tu zaglądam, ale chciałam lownie dac znac ze jeszcze się trzymam w dwupaku. Mam nadzieje ze wszystkie czujecie się w miare i ze doczekamy szczęśliwie do finiszu.

no i nie ma miejsca na tym oddziale?
Masakra. Trzymam kciuki, żeby było ok.

Laski jak dojechalam mialam 170/110

Oczywiście gestoza już wpisana. Dostałam zastrzyk, 2 tabsy i leżę pod kroplówką. Nie wolno mi wstawac.
Mała ok. skurczy nie mam.
Z krwią znów coś nie tak ale jeszcze nie wiem co.
Aaa leżę na pojedynczej sali, żebym nie miała "bodźców"
ciśnienie już 130/90

Dagmar kurcze, trzymam kciuki za ciśnienie i dawaj znać. Oby ładnie zeszło i juz moze nie bedzie wracac.

Kroczku moj Maluch tez tak czasem kopie mocniej, czasem słabiej. Nic sie nie martw :)

Viltutti gratuluje ciociu :)

Ancona dobrze ze w Lublinie normalne te polozne. Dawaj znac co i jak. Trzymam kciuki.

Zovitka kurcze, to sie poplatało. Dobrze ze cie wezma na oddział.

Edysiek placki..mniam :)
EDYSIEK matko kiedy ja jadłam placki ziemniaczane:szok:,hm łopatka sie rozmraża może z gulaszem zaserwuję,tylko to tarcie:wściekła/y:.
Tak wogóle może któraś polecić jakiegoś wielofunkcyjnego robota w rozsądnej cenie?

ZOVITA to się uzbierało tych dolegliwości,dobrze że chociaż cc będziesz miała,dasz radę nie dużo zostało.

Ale dzisiaj dzień następna do szpitala:-(

z robotów polecam:
Siemens MK55400 - Dobra cena, Opinie w Sklepie RTV EURO AGD

Ola- no mój też 1x w tyg sprząta bo jego dno od 3 miesięcy wyglądają tak że wstaje o 6 ogarnia mieszkanie po całym dniu czyli naczynia, resztki jedzenia itd, robi mi śniadanie, wychodzi, wraca z pracy obiad, odpoczywa w domu ze 30 min i jazda do nowego lokum remont robić, wraca kolo 22 i na następny dzień to samo. W soboty tam od rana do wieczora a w niedzielę sprzątanie, zakupy itd lekko nie ma, ale nie narzeka

Zovita, Dagmar, Ancona- oby wszystko było dobrze!!!

No to mąż ma pracy :) ale dobrze, niech sie nie ociaga bo jak Maluchy beda na swiecie to na pewno mniej nie bedzie.

Dziewczynki a ja dzisiaj po wizycie - wszystko oki, szczegoly napisze pozniej na odpowiednim watku. Co do mezów - nie narzekam, ale moj do pracusiów nie nalezy. Ale jak go poprosze to wszystko bedzie zrobione :)

mamy kom. do ancony?
a u mnie chyba za szybko w tą kartę gestozę wpisali, przecież jeszcze na badania czekam :/
Ciekawe jakie mam wyniki moczu

reklama
Dagmar trzymaj się i nie denerwuj żeby to ciśnienie unormować.

Mnie też zostawili :/ z małym ok ale mi wyniki poleciały, krew a zwłaszcza mocz i że to coś od nerek i skurcze na ktg. Dostalam antybiotyk i zastrzyk :/. Leżę na korytarzu (jak i piętnaście innych dziewczyn). Tylko nie mam w co się ubrać ale jutro mąż ma dowieźć. Nic przyjemnego ale dla małego wszystko :)

Do góry