reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

reklama
Marcia współczuję sytuacji z kredytem :-( mam nadzieję że coś da się jeszcze zrobić.

A ja się właśnie wściekłam:wściekła/y::angry::wściekła/y: ku**** jak się pieprzy to wszystko! Mąż miał jutro do domu wrócić i siedzieć z Kubą przez weekend bo ja do szkoły jadę, a dopiero zadzwonił że cofają go z Wrocławia z powrotem na zachód i wróci pod koniec następnego tygodnia! :wściekła/y:

I z kim ja mam dziecko zostawić?? Dzwoniłam do siostry czy go popilnuje ale oni jadą do Płocka (ciuj wie po co) i na jeden dzień ale z małym już mi nie chce posiedzieć. Do kuzynki chłopak przyjeżdża to też nie dam jej dziecka do pilnowania a mój tata też ma jakiś wyjazd więc dooopa!!! Głupia szkoła, głowa mnie rozbolała i brzuch się napiął jak nie wiem co przez moje nerwy! :-( Jeszcze komuś coś będzie trzeba... a do teściów go nie dam żeby mu wodę z mózgu robili prędzej na zaliczenie nie pojadę niż go z nimi zostawię żeby go obrzydliwymi parówkami i cukierkami paśli! Maaatko bo zwariuję.

Marcia współczuję sytuacji z kredytem :-( mam nadzieję że coś da się jeszcze zrobić.

A ja się właśnie wściekłam:wściekła/y::angry::wściekła/y: ku**** jak się pieprzy to wszystko! Mąż miał jutro do domu wrócić i siedzieć z Kubą przez weekend bo ja do szkoły jadę, a dopiero zadzwonił że cofają go z Wrocławia z powrotem na zachód i wróci pod koniec następnego tygodnia! :wściekła/y:

I z kim ja mam dziecko zostawić?? Dzwoniłam do siostry czy go popilnuje ale oni jadą do Płocka (ciuj wie po co) i na jeden dzień ale z małym już mi nie chce posiedzieć. Do kuzynki chłopak przyjeżdża to też nie dam jej dziecka do pilnowania a mój tata też ma jakiś wyjazd więc dooopa!!! Głupia szkoła, głowa mnie rozbolała i brzuch się napiął jak nie wiem co przez moje nerwy! :-( Jeszcze komuś coś będzie trzeba... a do teściów go nie dam żeby mu wodę z mózgu robili prędzej na zaliczenie nie pojadę niż go z nimi zostawię żeby go obrzydliwymi parówkami i cukierkami paśli! Maaatko bo zwariuję.

masakra :(
no a mąż co na to?

Mąż też wkurzony bo jutro miał być a tak musi wracać i ani zakupów na kolejny tydzień stania nie ma ani ubrań!
A on sam nie chce żeby Kuba u jego rodziców siedział bo wie jak to wygląda: co mamusia w domku robi? na co pieniążki wydaje? a gdzie chodzicie? gdzie mamusia jeździ? itd i itp i pchają w niego to obrzydliwe niezdrowe żarcie! FUJ !
Nie wiem co robić... a moja mama jest za granicą więc trochę za daleko :dry:

o to kochana nieciekawie, a kolezanki zadnej nie masz, zeby dziecko zostawic?

Ale moj maluch aktywny! Normalnie teraz sporo sie rusza, tez tak macie?

marcia331 obawiam się że bez kombinacji będzie ciężko w takiej sytuacji... na sąsiadce wymusili o 50 czy 70 tys większy kredyt a i tak jej brakło... a na stan surowy to żaden bank nie da bo dom nie skończony zaczyna tracić na wartości i muszą mieć pewność że przynajmniej zamkniecie budowę. Najgorzej jak się wie że będą wpływy a nie ma jak udokumentować tego bankowi to szlag jasny trafia człowieka. na MDM się raczej nie łapiecie przy metrażu o którym pisałaś. Jeszcze później trzeba dobrze kosztorys dla banku zrobić my pomimo pomocy kierownika budowy w temacie i umowy z wykonawcą na konkretną kwotę nie całkiem trafiliśmy i wyszły nas drożej okna a na inspekcji bank liczy taką kwotę jak w kosztorysie i ich nie interesuje, że wydało się więcej.

ancona
ja wiem, że to też nie jest rozwiązanie ale może weźmiesz go ze sobą? te zaliczenia to pisemne czy ustne? mam nadzieję, że jeszcze Ci się uda...

Mąż też wkurzony bo jutro miał być a tak musi wracać i ani zakupów na kolejny tydzień stania nie ma ani ubrań!
A on sam nie chce żeby Kuba u jego rodziców siedział bo wie jak to wygląda: co mamusia w domku robi? na co pieniążki wydaje? a gdzie chodzicie? gdzie mamusia jeździ? itd i itp i pchają w niego to obrzydliwe niezdrowe żarcie! FUJ !

możesz go do mnie dać, ale chyba byś pół dnia musiałła jechać :)

Może go zabierzesz?

o to kochana nieciekawie, a kolezanki zadnej nie masz, zeby dziecko zostawic?

też, też- Lusia to nieraz wręcz "daje popalić"

Agunia teraz jest program Mieszkanie dla mlodych. Tylko oni doplacaja do metrazu 120m2 domu. Wiekszych nie finansuja, wiec jak to mowi dagmar pupa zbita. A projekt domu juz mamy i pozwolenie na budowe wydane wiec zmienic juz nie damy rady.

Jestem wykonczona!!! Tymek byl dzisiaj strasznie upierdliwy, kazda rzecz zajmowala go dokladnie na minute i potem bylo rzucanie i nerw. Sam niewiedzial czego chce. Nawet bajka nie dzialala za dlugo. No masakra. Chyba za malo spal w dzien i dlatego. Teraz juz grzecznie spi. I ja chyba tez sie zaraz wykapie i pojde spac.

Ancona wspolczuje sytuacji z mezem i synkiem. A jak bys go u tesciow zostawila z prowiantem przyszykowanym zeby zjadl to co Ty chcesz to tez mu dadza cos innego? Wiem ze pewnie nie o samo jedzenie chodzi tylko o podejscie tesciow, no ale chyba przez ten jeden czy dwa dni nic mu sie tam nie stanie. A jak nie masz innego wyjscia... albo tak jak dziewczyny radza zabierz go ze soba.

A Ignas tez jest taki aktywny ale mnie to juz nie dziwi bo on od zawsze taki jest. Czasem jak sie klade spac to nie moge pozycji znalezc bo w kazdej tak wierzga ze nie jestem w stanie kilku minut wylezec a. Co dopiero mowic o usnieciu. Teraz tez sie rozpycha na wszystkie strony.

Ostatnia edycja:
Dziękuję za wsparcie, mam nadzieję że jeszcze jutro mam dzień i coś wymyślę.
Ze sobą to raczej nie bardzo bo w sobotę będę w szkole od 10.30 do 17.45 a w niedzielę 10.30 do 15.30 więc trochę długo...:baffled:
Właśnie dzwonił do mnie mąż i pytał czy już mam gdzie Kubę umieścić na weekend?
Mówię mu że jeszcze nie a on na to żebym chociaż go z teściami nie zostawiała bo oni mają zły wpływ na nasze dziecko. :cool2:
Więc skoro on nie ma zaufania do swoich rodziców to ja tak dwa razy.:dry:

reklama

Oj to niedobrze. POpytalabym po kolezankach, a jak nikt nie da rady to jak zaliczenie wazne to moze ktos ze znajomych ma nianie, godna polecenia, ktora sie zgodzi tak na szybko popilnowac malego???

Ja czasem mam wrazenie, ze to moje male to wogole nie spi:confused: Jak bedzie dziecko tak aktywne ja sie juz urodzi to szybko wykonczy stara matke:-):tak:

Do góry