reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Zupełnie nie czuję się winna pączkowym prowokacjom. Mało tego ten jeden był tak pyszny, że pożarłam jeszcze kolejnego.

Araki mam podobną sytuację w rodzinie. Siostra mojej mamy bardzo chciała córeczkę, ale po 7 synku odpuściła sobie, podobnie sytuacja wygląda u jej brata, który ma 6 synów i przestali tylko dlatego, że babcia uparła się, że mają założyć spiralę. :-)Zresztą u nas tak jest, że od strony mamy jestem niemal jedyną kobietą, natomiast od strony taty moi bracia są jedynymi facetami :-)

Madziolina_p mam podobnie jak ty wstręt do dietetycznego jedzenia i już uprzedziłam męża, że musi być obecny na zajęciach z odżywiania, bo na pewno będę oszukiwać przy posiłkach, a tak może mnie trochę przypilnuje :tak:

Marcia tak to jest z tymi sprzętami, że psują się tuż przed lub tuż po gwarancji. Nam właśnie powoli zaczyna szwankować ekspres do kawy, a kupiliśmy go w styczniu dwa lata temu więc nie załapiemy się już na darmową naprawę :wściekła/y:

A tak w ogóle to zainteresowane informuję, że w biedronce od dzisiaj są w promocji pieluchy po 50 zł za opakowanie (156 szt). Trzeba się tylko śpieszyć, bo ja poszłam na pieszo i jak się okazało, że jest ta promocja to wróciłam po auto, ale w międzyczasie ludzie wykupili najmniejsze rozmiary i musiałam jechać do innej biedronki.

reklama
Eh dzwonilam do naszego doradcy. Powiedzial ze nie ma raczej dobrych informacji. Bank niestety liczy powierzchnie calkowita domu a nie uzytkowa a co za tym idzie wylicza sobie ze potrzebujemy wiecej kredytu niz jestesmy w stanie wziac. Jutro ma nam dac ostateczna odpowiedz, bo ten analityk cos tam jeszcze kombinuje, ale raczej bedzie ciezko. Ostatnia szansa dla nas to taka ze policza nam ile powinnismy miec wkladu wlasnego i musielibysmy skads skombinowac taki wplyw na konto. Zeby dac w banku wyciag ze mamy okreslona kwote, ale we wniosku wpisac ze wykorzystamy te srodki np. przed ostatnia transza. Kwestia tego czy damy rade "pozyczyc" od kogos taka kwote! Bo to moze byc nawet ok 50tys!!! Moze ma ktos pozyczyc tyle kasy na dwa dni? :-) eh spodziewalam sie ze lipa bedzie i nawet nie jestem jakos strasznie tym zalamana. Zaczynam sie godzic z tym ze nas po prostu nie stac....

:-)

Mojeboje fajnie, że udało się miło spędzić dzień.
A co do godziny seansu to może jednak to był dobry pomysł, bo co jakbyś poszła wieczorem i ledwo się na nogach trzymała, a może nawet zasnęła w połowie ;-)
Jak wrażenia po filmie?

Film fajny i trzymający w napięciu, trochę bałam się jakichś drastycznych scen, bo wolę tego unikać w ciąży;) Ale na szczęście nie było. Jakoś też dało radę usiedzieć w kinie przez te 2 godziny, nie czułam żadnego dyskomfortu, ale to pewnie ostatnie dni kiedy wyjście do kina jest takie bezproblemowe:)

marcia, przykro mi z powodu tego doradcy, ale może nie powinnaś tracić nadziei, może jak nie ten to jakiś inny coś wymyśli, albo coś się jeszcze zmieni.

U mnie dzisiaj była koleżanka, siedziałyśmy m.in. przy komodzie i przeglądałyśmy ubranka, mąż się śmiał i zrobił nam zdjęcie, że wyglądałyśmy jak dziewczynki bawiące się lalkami;) tylko bez lalek.

L-oka dokladnie taki nawilzacz mamy :-) chodzil dwa lata i tuz przed koncem gwarancji padl. Ale dobrze ze ja znalazlam. Mam nadzieje ze naprawia.

moze uda sie na gwarancji :)

co do kredytu to zobaczycie - moze cos jeszcze uda sie skombinowac. A jesli nie to moze na jakis czas wynajmiecie cos? Choc jesli teraz nie przeszkadza Wam bardzo mieszkanie z rodzina to moze lepiej sie jeszcze troche pomeczyc i wiecej odlozyc na pozniej.

My mamy kredyt, jak bralismy to staralismy sie zeby rata nie byla za wysoka, ale juz chcialabym zeby sie spłacil i zeby tych rat w ogole nie bylo. Jakos to ta wisi nade mna :) Czemu te domy i mieszkania sa takie drogie! To jest nienormalne zeby przecietna rodzinę nie bylo stac na mieszkanie wieksze niz kawalerka. Wiem ze w innych krajach tez sa drogie..ale stosunek cen do wynagrodzenia jest nieco inny :D Masakra

ANCONA ja byłam z nim w listopadzie i też smarowalismy naciągaliśmy i nie poszło,do 5roku zycia powinno śmigać samo im pózniej tym gorzej,mam nadzieje że po zabiegu bedzie z głowy.

MARCIA współczuję kredytu,może rodzice albo teście pomogą pożyczyć,bo bez wkładu zawsze gorzej.
Nam też pompa od pieca poszła w styczniu a gwarancja skończyła się 4miesięcy wczesniej i nie było wyjścia trzeba było nowa kupić

Eh dzwonilam do naszego doradcy. Powiedzial ze nie ma raczej dobrych informacji. Bank niestety liczy powierzchnie calkowita domu a nie uzytkowa a co za tym idzie wylicza sobie ze potrzebujemy wiecej kredytu niz jestesmy w stanie wziac. Jutro ma nam dac ostateczna odpowiedz, bo ten analityk cos tam jeszcze kombinuje, ale raczej bedzie ciezko. Ostatnia szansa dla nas to taka ze policza nam ile powinnismy miec wkladu wlasnego i musielibysmy skads skombinowac taki wplyw na konto. Zeby dac w banku wyciag ze mamy okreslona kwote, ale we wniosku wpisac ze wykorzystamy te srodki np. przed ostatnia transza. Kwestia tego czy damy rade "pozyczyc" od kogos taka kwote! Bo to moze byc nawet ok 50tys!!! Moze ma ktos pozyczyc tyle kasy na dwa dni? :-) eh spodziewalam sie ze lipa bedzie i nawet nie jestem jakos strasznie tym zalamana. Zaczynam sie godzic z tym ze nas po prostu nie stac....

kurczaczek, masakra :(
No a nie możecie wziąć kredytu np na stan surowy albo wykończenie parteru- żeby kwota wam odpowiadała?

Dagmar oni liczą nam i tak najmniejszy współczynnik za m2 czyli taki do stanu deweloperskiego. Ale jak to przemnożysz przez nasz 220m2 powierzchni całkowitej domu to i tak wychodzi dużo!! Ehh zachciało nam się dużego domu :baffled: no już kompletnie nie mam pomysłu. Im dłużej o tym myślę tym bardziej mnie to dołuje :-(

marcia ja miałam problemy z inhalatorem ale już jest ok dobrze że znalazłas tą gwarancję
współczuję kredytu ale moze jeszcze sie ułoży

reklama
Dagmar oni liczą nam i tak najmniejszy współczynnik za m2 czyli taki do stanu deweloperskiego. Ale jak to przemnożysz przez nasz 220m2 powierzchni całkowitej domu to i tak wychodzi dużo!! Ehh zachciało nam się dużego domu :baffled: no już kompletnie nie mam pomysłu. Im dłużej o tym myślę tym bardziej mnie to dołuje :-(

czyli pupa zbita. :(

Do góry