reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Wlasnie dziewczyny, powiedzcie mi cos na temat nawilzaczy do mieszkania.
Maluszek w nocy bedzie spal z nami w sypialni i czy powinnismy tam miec nawilzacz? U nas w mieszaniu raczj nie jest goraco,ale jak wstaje rano to moze i czuje, ze jest sucho? sama nie wiem...

Co polecacie?

reklama
U nas jest bardzo suche powietrze, szczególnie zimą kiedy grzeją grzejniki. Pokój mamy nieduży i przy trzech osobach śpiących w nim robi się mało przyjemnie. My sobie chwaliliśmy zakup nawilżacza, bo tak to się nie dało spać w nocy. A kupiliśmy nie jakiś strasznie drogi i wypaśny - Eldoma. Właśnie znalazłam gwarancje - jest na dwa lata, a kupowany był, uwaga..... 20.02.2012! Czyli mam jeszcze tydzień na reklamację. Dobrze że serwis jest też w Łodzi i to blisko męża firmy! Jutro go wyślę żeby oddał do naprawy.

ANCONA witaj w klubie ja wstałam o 5 bo mnie tak młoda skopała i o8,30 poszłam na drzemkę a o 12 obudził mnie telefon,szok nie pamiętam kiedy spałam do tej godziny:szok:

DAGMAR o jakich ty wnukach piszesz,my chyba rocznikowo podobnie jesteśmy,teraz będziemy młode mamusie śmigać z wózeczkami:tak:
Przegapiłam coś dzisiaj tłusty czwartek?też pączka dawno nie jadłam,ale ja już sama wyglądam jak pączek w maśle:wściekła/y:.
Wczoraj cały dzień miałam załatwienia,ze zwolnieniem też akcja i mam pensję zamrożoną,troche to pewnie potrwa,i jeszcze czeka mnie duży stres bo synuś 24lutego będzie miała zabieg na stulejkę,cienko to widzę.
Napady duszności też mam coraz gorsze,boję sie czy mi ciśnienie nie skacze,zawsze miałam niskie a ostatnio już 135/80 niestyty nie mam w domu czym mierzyć,ciężko mo oddech złapać,tez tak macie?

Madziolina my mamy nawilżacz HP taki z lampką i nie wyobrażam sobie zimy bez niego!
A przy przeziębieniu i zatkanym nosie jest naszym wybawieniem :tak: Także warto mieć coś takiego pod ręką.

Milenka no to sobie dzisiaj pospałyśmy :-D a co do stulejki synka to konieczny jest zabieg?? Mój też miał problem i u nas chcieli go odrazu ciąć ale się nie dałam i pojechałam do Warszawy do Biosu dr Czyż go oglądał i powiedział że da się z tego wyjść. Przez miesiąc regularnie dwa razy dziennie smarowanie maścią i odciąganie ile się da. Teraz mamy po problemie, wiadomo nie "lata to jak u dorosłego" ;-) ale przy kąpieli do mycia sam ładnie ściąga. A koleżanki syn był cięty 3razy! i dalej problem właśnie przez cięcie.

Marcia, ale fart z tą gwarancją! Super :-D

Madziolina, ja synka rodziłam w styczniu, mieszkaliśmy u rodziców przez pierwsze 2 miesiące i u nich było strasznie sucho, kupiłam taki banalny kawał plastiku zawieszany na kaloryferze, który codziennie uzupełniało się wodą i od ciepła kaloryferów parowało... teraz nie zamierzam kupować nic, bo w kwietniu nie przewiduję mrozów, chociaż kto wie ;-)

Hej dziewczynki. U nas tez sloneczko pieknie swieci. A ja leze bo znowu zle sie czuje. Duszno mi i slabo. Ale juz wiem od czego. Tetno znowu mam za wysokie. Cisnienie niby w miare ok ale tetno w granicach 120. Juz zauwazylam ze jak sie tak zle czuje to jest to zwiazane z wesokim tetnem. Czy ktoras z was tez miala takie problemy?? Pamietam ze kilka dziewczyn mialo konsultacje kardiologa tylko nie pamietam dlaczego.

ja tez mam czesto wysokie tentno. Ale bylam przed ciaza u kardiologa - juz wtedy mialam wysokie - i powiedział ze "ten model tak ma". Lekow nie dal bo jeszcze za niskie na leki :)
Ale ja nie mam dusznosci, profilaktycznie skonsultowałabym to z lekarzem jesli powtarza Ci sie. Zeby pozniej nie okazało się ze cos trzebaby podleczyc :)

Witam się porannie z porcją małego grzechu. Ale cóż zrobić ciążą rządzi się swoimi prawami :tak:
Zobacz załącznik 609824

mniam.. paczki w kazdej postaci moglabym wciagac..zeby nie cukrzyca :( ale dzisiaj pozwoliłam sobie na odrobine szalenstwa i wciagnelam szarlotke :)

Wlasnie dziewczyny, powiedzcie mi cos na temat nawilzaczy do mieszkania.
Maluszek w nocy bedzie spal z nami w sypialni i czy powinnismy tam miec nawilzacz? U nas w mieszaniu raczj nie jest goraco,ale jak wstaje rano to moze i czuje, ze jest sucho? sama nie wiem...

Co polecacie?

u nas generalnie wisi stacja pogody - mąż ma fioła na punkcie temperatury i tych wszystkich parametrów :) wilgotnosc powietrza dobra dla dziecka powina byc miedzy 45 a 60%. U nas taka jest,ale wczesniej mielismy problemy to byl nawilzacz. Bylismy bardzo zadowoleni z takiego modelu:
Eldom NU 5 - Dobra cena, Opinie w Sklepie RTV EURO AGD

tylko my go kupilismy ok 100 zł taniej w leroy merlin kiedys. teraz stoi u tesciów bo tam strasznie suche powietrze a z Małym tez pewnie sie tam wybierzemy :)

Apropo ilosci dzieci i płci - ponizej komentarze w zaleznosci od sytuacji :)

3074_596440693773989_862813582_n.jpg

Załączniki

• 3074_596440693773989_862813582_n.jpg
    3074_596440693773989_862813582_n.jpg
    31,2 KB · Wyświetleń: 65
reklama
Do góry