reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Z wkladkami to chyba kwestia fizjologii. Ja zużyłam razem może 10 wkładek, a karmiłam wyłącznie piersią przez prawie 7m-cy i żadnych poplamionych bluzek itp.

reklama
I dupa.........byłam na spacerze i stwierdzam, że jest to na chwilę obecną nie lada wyczyn!!!!!! No plecy mi wysiadły.....nie jest to jakiś tam sobie ból, bo mając skoliozę lędźwiowo-krzyżową ból pleców to dla mnie codzienność.....ale ból w okolicach odcinka piersiowego to nowość, która ogranicza mnie ruchowo.........a tyle sobie na jutro zaplanowałam....:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Witam :-)
Właśnie pojechali ode mnie rodzice. Pogadaliśmy sobie, mamie pokazałam ciuszki :-)
A ja w końcu kupiłam sobie koszule do szpitala, zwykłe z guzikami w jakieś kwiatowe wzorki, lepszych mi nie trzeba ;-)

Mojeboje zdrówka.
Moja córa też coś chora, jutro miała jechać na konkurs recytatorski, ale jak jej nie przejdzie to jej nie puszczę.
Jeszcze w tym roku szkolnym nie chorowała, bo ona to tak raz do roku choruje i akurat jakieś dziadostwo się przypałętało.

Truskawkowa współczuję bólu pleców, mi od kilku dni też dają popalić.

Witam się niedzielnie
Na całe szczęście noc miałam przespaną gorzej było wieczorem ból zęba pojawił się z po trójną siłą myślałam że zwariuje wrzeszczałam i płakałam jak zadzwoniłam do centrum stomatologi to wysadzili mi 500 zł za wizytę no myślałam że walnę . Ale jutro jestem umówiona do swojej więc mam nadzieję że mi coś poradzi ale boje się jak nie wiem co :sorry:
No i dzisiaj z P wstawiliśmy 3 pralki prania i bierzemy się za prasowanie .
No i pojechaliśmy do sklepu na zakupy dla małej czyli prawie cała wyprawka już gotowa :-):-)

mojeboje mi koleżanka poleciła wkładki Johnson's baby, dodatkowo kupiłam takie silkonowe - wielorazowe z medeli i mam nadzieję przetrwać na tym jakiś czas. Ciekawe jak to w ogóle będzie z laktacją po cc. Na moje dobrze robisz nie ma co przesadzać z zapasami żeby później darmo nie rozdawać:-D

ermilka u nas z imionami, też ciężko. Wstępnie mamy zgodę (wybieramy i dla chłopca i dla dziewczynki) - i jak do męskiego jestem przekonana, to z dziewczynką mam wątpliwości. Ważna jest akceptacja imienia w rodzinie ale bez przesady. Czasami dziadkowie muszą się pogodzić i z czasem imię zaakceptować. My wybraliśmy 2-3 i testowaliśmy wtedy reakcję. I i tak najważniejsze nasze zdanie bo ciężko nam o kompromis wspólny (mąż ma inny gust zupełnie!). trzymam kciuki za wybór - oby poszło już gładko:-D

madziolina_p my mamy lustrzankę, ale powiem Ci poręczna to ona nie jest. No i jak zdjęcia mają być dobre, to trzeba inwestować w obiektywy. Ja co chwilę słyszę jęki małża, ze jeszcze taki czy inny by się przydał - no a one tanie nie są. Już lepiej jakiś automat z dobrym obiektywem, wtedy nie trzeba tak kombinować;-)
Może jakaś hybryda? Z tańszych Nikon coolpix l820 (tak ok 700 zł) i droższe Sony HX300, Canon SX50, Nikon P520. najlepiej poczytać a potem iść do sklepu i popatrzeć co się podoba:)))

dagmar matko ale seria! trzymaj się dzielnie!

A ja się przeziębiłam - nie wiem jak bo głównie to w domu siedzę! tylko jakieś spacerki z pieskiem delikatne bo pogoda taka, ze żal było ze słonka nie skorzystać. Teraz siedzę pod kocykiem z kakao i i co chwile kicham. brrrr
[h=2][/h]

I dupa.........byłam na spacerze i stwierdzam, że jest to na chwilę obecną nie lada wyczyn!!!!!! No plecy mi wysiadły.....nie jest to jakiś tam sobie ból, bo mając skoliozę lędźwiowo-krzyżową ból pleców to dla mnie codzienność.....ale ból w okolicach odcinka piersiowego to nowość, która ogranicza mnie ruchowo.........a tyle sobie na jutro zaplanowałam....:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

czyli pora na spacerki już minęła- bynajmniej do kwietnia :)

Witam się niedzielnie
Na całe szczęście noc miałam przespaną gorzej było wieczorem ból zęba pojawił się z po trójną siłą myślałam że zwariuje wrzeszczałam i płakałam jak zadzwoniłam do centrum stomatologi to wysadzili mi 500 zł za wizytę no myślałam że walnę . Ale jutro jestem umówiona do swojej więc mam nadzieję że mi coś poradzi ale boje się jak nie wiem co :sorry:
No i dzisiaj z P wstawiliśmy 3 pralki prania i bierzemy się za prasowanie .
No i pojechaliśmy do sklepu na zakupy dla małej czyli prawie cała wyprawka już gotowa :-):-)

ty się nie bój tylko wal do dentysty :)

Witam (lub mówię dobranoc) wieczorową porą.
U mnie dziś pozytywnie pomimo bólu głowy... tak sobie porządki postanowiłam zrobić czego się pozbyć przed przeprowadzką i miałam nadzieję jakieś pudło spakować a tam w nienoszonej bieliźnie stanik do karmienia o którego istnieniu całkiem zapomniałam :)

Mąż się śmieje trochę ale ja nie chcę przeprowadzać ciuchów których od lat nie noszę a mamy gdzie oddać to i pożytek będzie.
teraz jeszcze tylko prysznic i spać... o ile się syrena wyłączy bo dziś od 5ej rano coś wyje na osiedlu już nawet na policję zadzwoniliśmy bo spać się przy tym nie da (syn ma na szczęście pokój z drugiej strony i u niego nie słychać...

dobranoc na dziś i trzymajcie kciuki bo stresuję się jutrzejszą wizytą co mi powie lekarz...

Myślałam, że burza hormonalna dotyczyła wcześniejszych trymestrów, a tak mi właśnie łezki poleciały jak Stoch wygrał :o Normalnie nie wzruszają mnie takie rzeczy.

ja zrobilam wczoraj zamowienie dla siebie do szpitala, ale nie kupowalam zadnych nakladek, nie slyszalam o czyms takim, najwyzej dokupie :-)

A mam pytanie do dziewczyn znajacych sie na aparatach fotograficznych.
Chce kupic aparat, tylko nie zwykla cyfrowke, tylko cos w stylu lustrzanki lub cyfrowko lustrzanki, mala, poreczna, robiaca super zdjecia, ale niedroga, hehe nie znam sie stad ten opis...

Ja uzywam od kilku lat sony alpha - jestem zadowolona, mozna rozne akcesoria dokupic do niej nie firmowe = tansze, ma opcje i lustrzanki (ustawienia reczne) i automatyczne. Polecam. Co do ceny moze niejest najtansza, ale zdjecia robi piekne :)

nie pytaj dziadków.
Moja mam mi mówi, że Lusia t świnia i prababcia by na zawał zeszła jakby to słyszała :O
Tym razem mam to gdzieś- nam się podoba :p

Ja we wtorek mam tego lekarza z Jonaszem na oblatów a ty co robisz?

spadaj i to w podskokach- odpocznij i wtedy napisz :)

Laski ważne pytanie.
Lusia będzie 2 tyg przed czasem.
Mylicie, że powinnam już poprać rozmiar 62, czy zdążę jak się urodzi?

Ja poprałabym juz tez 62. Pewnie Mała nie bedzie olbrzymem od razu, ale tez bedziesz miec masy wolnego czasu :)

a ja niedawo wrocilam od tesciów. Wyjazd taki sobie, ale nic zle w sumie nie bylo.
Wszystkich chorowitym zycze zdrowia, a smutaskom zycze pogody ducha :) buziaki

reklama
No na szczescie dzisiaj nie ma duzo do nadrabiania.

Moi_pas, mojeboje zdrowka dla Was. Teraz te pogody zdradliwe sa, niby cieplej ale przez to wiecej wirusow. Odpoczywajcie ile sie da.

Sandra wspolczuje dentysty. Ale lepiej sie wybrac niz meczyc z bolem.

Dagmar mowilas ze u was to zawsze seria do 7 nieszczesc. Chyba przekroczylas juz limit!!!!! Eh ale te wszystkie podatki, zusy i inne urzedy potrafia czlowiekowi napsuc humor!! Trzymaj sie dzielnie. No a z kobieta od wozka lepiej sie nie dogaduj poza policja bo moze sie to roznie skonczyc.
Kurcze maz wlasnie stwierdzil ze byc moze tez dal sie oszukac :-( pisalam Wam ostatnio ze kupil mlotowiertarke. Do tej pory jej nie dostal. Niby gosciu pisal ze wyslal i powinna buc w piatek lub w poniedzialek, ale dzisiaj okazalo sie ze ma zawieszone konto na allegro. Wlasnie wyslal do niego maila, zobaczymy co z tego bedzie.

My dzisiaj milo spedzilismy dzien. Po obiedzie pojechalismy na dzialke, Tymek sie wybiegal, ja sie przewietrzylam. Pogadalismy ze znajomymi ktorzy tez sie obok buduja, odwiedzilismy sasiadow na herbatce. Ogolnie bardzo przyjemne popoludnie. Gdyby jeszcze te skurcze mnie tak nie meczyly to byloby super. A ze maz oprocz herbatki wypil z sasiadami wino to do domu musialam wracac ja (pol godzinki drogi) i stwierdzilam ze nie nadaje sie juz do jazdy samochodem. Ciezko sie prowadzi z noga synka wbijajaca sie w zebra i skurczami lapiacymi po drodze.

A co do wkladek to zalezy od kobiety. Ja karmilam przez rok a skladek zuzylam moze ze dwa opakowania. Jeszcze prawie dwa mi zostaly wiec tym razem nie kupuje, bo jeszcze mam zapas.

Ostatnia edycja:
Do góry