reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Na niosłam poprawkę co do zdjęcia brzucha :-) Rzeczywiście miałyście rację ale zrobiłam dla was nowe .
Dopiero dochodzę do siebie od 13 bolała mnie tak głowa i cztery dolne zęby że o mało po ścianach nie chodziłam robiłam płukankę z szałwi i nic masowałam głowę i też zero efektu w końcu nie wytrzymałam i wysłałam P do sklepu po APAP bo myślałam że zwariuję zaraz .
Ale na szczęście jest już lepiej a i P przywiózł coś od siebie i kupił mi żelazko :-):-) co bym się ze starym nie męczyła :-D:-D

reklama
Ja tylko na chwile..... Nie dam rady przeczytać dzisiejszych wpisów....przesadziłam z robotą....wczoraj cały dzień sprzątałam dom, a dziś układanie w szafkach w salonie i sypialnie, do tego kilka pralek prania i .....padam...brzuch mnie boli, pleców już nie czuje.....
Miłego wieczoru Wam życzę, ja spadam do łóżka....

Dagmar, ja też z opryszkowych i polecam Sonol, to taki sztyft z mentolem za grosze (5-7 zł) a super się sprawdza, ja Natce ostatnio smarowałam bo widziałam że jej wyłazi i po 1 dniu spokój.
Kobitki, doczytuje was w miarę regularnie ale ostatnimi czasy jakoś czasu mi brakuje, praca, dom, teraz to szkolenie. Ale już jutro koniec i do domku. I dobrze, bo już na tyłku usiedzieć nie mogę. Rozmawiałam wczoraj chwilkę z dziewczynkami na skypie, mąż zadecydował żeby się za bardzo i za często im nie pokazywać bo będzie płacz. Pierwsze nocki Maja miała ciężkie ale teraz jest już lepiej. Mi się tęskni ale na szczęście szybko ten tydzień zleciał.
I nadal nie mamy dla bąbla imienia. Napisałam dziś mężowi smsa, że do jutra ma wymyśleć. Czasu coraz mniej a my nadal bez decyzji. Pomysły są ale każdemu coś nie pasuje, za dużo osób się wypowiada chyba (dziadków też o zdanie pytamy).
Miłego weekendu kobitki

nie pytaj dziadków.
Moja mam mi mówi, że Lusia t świnia i prababcia by na zawał zeszła jakby to słyszała :O
Tym razem mam to gdzieś- nam się podoba :p

Ja we wtorek mam tego lekarza z Jonaszem na oblatów a ty co robisz?

Ja tylko na chwile..... Nie dam rady przeczytać dzisiejszych wpisów....przesadziłam z robotą....wczoraj cały dzień sprzątałam dom, a dziś układanie w szafkach w salonie i sypialnie, do tego kilka pralek prania i .....padam...brzuch mnie boli, pleców już nie czuje.....
Miłego wieczoru Wam życzę, ja spadam do łóżka....

spadaj i to w podskokach- odpocznij i wtedy napisz :)

Laski ważne pytanie.
Lusia będzie 2 tyg przed czasem.
Mylicie, że powinnam już poprać rozmiar 62, czy zdążę jak się urodzi?

Z tego co czytam to straszną noc dzisiaj miałyśmy...
Ja po tygodniowym odpoczynku dziś wyjątkowo aktywnie.
Najpierw z Maksem na urodziny do koleżanki z przedszkola - niby siedziałam, ale 2h na twardym krześle były męczące. Ale za to jaki boski tort upiekła babcia solenizantki!! I taki ma już przepis anty salmonellowy bez surowych żółtek na krem...
Mąż pożyczył skąd się dało kafelki w międzyczasie i na budowę... oczywiście na żywo w "salonie" przy konkretnych drzwiach na balkon wybraliśmy inne niż mogło by się wydawać w sklepie.
później domek i już leżenie co bym szoku nie doznała. Oczywiście w aucie zrobiło mi się niedobrze i rozbolała mnie głowa i tak do tej pory się odzywa :(
oliwia55 mój skarb co prawda do przedszkola wstaje ładnie i nie trzeba go wołami ściągać ale to o 7ej a w weekend ze wschodem słońca się podnosi i nie da się wytłumaczyć, że my chcemy jeszcze pospać czy poleżeć.
sandra910107 ja już od dawna się śmieję, że mam obcego ale to po obejrzeniu serialu coupling.
Z imieniem to my mieliśmy 2 i po porodzie zdecydowaliśmy...

życzę dzisiaj lepiej przespanych nocy bo to chwilowo nasz największy ból jest:wściekła/y:

Dagmar ja na Twoim miejscu poprałabym już 62 bo one niewiele się różnią od 56 a czas zleci moment... i nie wiadomo jak będziesz się czuła po cesarce a nawet jak dobrze to lepiej ten czas spędzić z Lusią niż przy praniu i prasowaniu. :tak:

Caly dzien nie mialam kiedy czytac ale teraz nadrobilam. Mam nadzieje ze humory Wam sie poprawily. Mnie dzisiaj to sloneczko jakos pozytywnie nastawili wiec nie bylo zle. Tylko czuje sie tak sobie. Zaczynam sie denerwowac przed wtorkowa wizyta i juz nie moge sie jej doczekac. Oj kroczek jak ja bym chciala miec tylko kilka skurczy w ciagu dnia. Maz wczoraj skomentowal ze chyba w poprzedniej ciazy nie mialam tak duzo. No ale wtedy przy takiej ilosci wyladowalam na fenoterolu i rzeczywiscie bylo lepiej. Teraz zaczynam sie stresowac bo coraz czesciej zdarza sie ze poza skurczami mam bole brzucha i ucisk na szyjke. A powiedzcie mi dziewczyny pessarowo-szewkowe czy czulyscie ze cos sie z ta szyjka dzieje czy to bylo bezobjawowe skracanie lub rozwieranie? Ja dzisiaj chcialam sprawdzic swoja szyjke i jest bardzo miekka. A chyba powinna byc bardziej sprezysta. Tym bardziej sie obawiam przed wizyta.

Dagmar a co tam sie znowu stalo ze kolejny duzy wydatek? No meza to Ty masz kochanego :-) a co do prania to mysle ze zdazysz spokojnie po porodzie. No chyba ze masz jakies wielkie ilosci tych 62 :-) ale to co masz na 56 spokojnie Ci wystarczy na jakis czas, a po porodzie bedziesz juz bardziej mobilna niz teraz.

Pisalyscie o ruchach maluchow. Moj tez czesto szaleje tak ze mi caly brzuch faluje. Ostatnio chcialam nagrac, ale co wlaczalam nagrywanie to maly przestawal.

Klade sie zaraz spac, bo i tak pewnie ok 6 pobudka bedzie. Na szczescie dzisiaj juz Tymek bez goraczki. A jak tam dzieciaczki Jotemki??

nie pytaj dziadków.
Moja mam mi mówi, że Lusia t świnia i prababcia by na zawał zeszła jakby to słyszała :O

Ja we wtorek mam tego lekarza z Jonaszem na oblatów a ty co robisz?"

Ja planowo jestem w pracy ale nie będę miała problemu żeby podjechać. A o której macie tego lekarza?

Dagmar ja na Twoim miejscu poprałabym już 62 bo one niewiele się różnią od 56 a czas zleci moment... i nie wiadomo jak będziesz się czuła po cesarce a nawet jak dobrze to lepiej ten czas spędzić z Lusią niż przy praniu i prasowaniu. :tak:

hmmm- jakie prasowanie?
:D :D :D
dzięki za radę- bo to jest cały wór 120l.

Caly dzien nie mialam kiedy czytac ale teraz nadrobilam. Mam nadzieje ze humory Wam sie poprawily. Mnie dzisiaj to sloneczko jakos pozytywnie nastawili wiec nie bylo zle. Tylko czuje sie tak sobie. Zaczynam sie denerwowac przed wtorkowa wizyta i juz nie moge sie jej doczekac. Oj kroczek jak ja bym chciala miec tylko kilka skurczy w ciagu dnia. Maz wczoraj skomentowal ze chyba w poprzedniej ciazy nie mialam tak duzo. No ale wtedy przy takiej ilosci wyladowalam na fenoterolu i rzeczywiscie bylo lepiej. Teraz zaczynam sie stresowac bo coraz czesciej zdarza sie ze poza skurczami mam bole brzucha i ucisk na szyjke. A powiedzcie mi dziewczyny pessarowo-szewkowe czy czulyscie ze cos sie z ta szyjka dzieje czy to bylo bezobjawowe skracanie lub rozwieranie? Ja dzisiaj chcialam sprawdzic swoja szyjke i jest bardzo miekka. A chyba powinna byc bardziej sprezysta. Tym bardziej sie obawiam przed wizyta.

Dagmar a co tam sie znowu stalo ze kolejny duzy wydatek? No meza to Ty masz kochanego :-) a co do prania to mysle ze zdazysz spokojnie po porodzie. No chyba ze masz jakies wielkie ilosci tych 62 :-) ale to co masz na 56 spokojnie Ci wystarczy na jakis czas, a po porodzie bedziesz juz bardziej mobilna niz teraz.

Pisalyscie o ruchach maluchow. Moj tez czesto szaleje tak ze mi caly brzuch faluje. Ostatnio chcialam nagrac, ale co wlaczalam nagrywanie to maly przestawal.

Klade sie zaraz spac, bo i tak pewnie ok 6 pobudka bedzie. Na szczescie dzisiaj juz Tymek bez goraczki. A jak tam dzieciaczki Jotemki??

Faktura nie do ściągnięcia
:/

nie pytaj dziadków.

Ja we wtorek mam tego lekarza z Jonaszem na oblatów a ty co robisz?"

Ja planowo jestem w pracy ale nie będę miała problemu żeby podjechać. A o której macie tego lekarza?

lekarza mam 12-15 tylko jeszcze nie wiem na którą podjadę.

laski kolejne 3000 w dooopę- okazało się, że na ryczałcie nie mogę rozliczyć ulgi prorodzinnej- ale jak się im p 4000 dochodówki odprowadza to jest super :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

plus jest taki, że jak przeglądam papiery to chyba już nie mamy z czym wtopić
:no::no::no::no::no::no:

reklama
Matko Dagmar co Ty lustro stukłaś przed ciążą że co chwila jakiś problem:no:

Marcia właśnie nie czułam nic specjalnego w czasie skracania a już na pewno rozwarcia:no: Przy skracaniu tylko przy aplikacji Luteiny na palec czułam, że się skróciła.

Truskawkowa odpoczywaj:)

Do góry