mojeboje
Fanka BB :)
ja zrobilam wczoraj zamowienie dla siebie do szpitala, ale nie kupowalam zadnych nakladek, nie slyszalam o czyms takim, najwyzej dokupie :-)
A mam pytanie do dziewczyn znajacych sie na aparatach fotograficznych.
Chce kupic aparat, tylko nie zwykla cyfrowke, tylko cos w stylu lustrzanki lub cyfrowko lustrzanki, mala, poreczna, robiaca super zdjecia, ale niedroga, hehe nie znam sie stad ten opis...
Zależy ile to jest niedroga Mała poręczna i robiąca super zdjęcia to polecam SONY HX20v albo nowszy model HX50v. Nie jest to lustrzanka ani wielki aparat, ja go noszę zawsze w torebce, zdjęcia super jakości, niemal lustrzankowej (jeśli się za bardzo takiego zdjęcia nie powiększa przy ustawieniu 5mpix, więcej nie ma sensu. Super sprawdza się też jako kamera - ma rewelacyjną stabilizację i robi filmy full hd. My mamy hx20v i lustrzankę też sony alfa a57 i lustrzanka owszem robi fajne zdjęcia jak się chce wykorzystać możliwości jakie dają zmienne obiektywy, typu zdjęcia portretowe albo w nietypowym oświetleniu, ale do filmów i takich codziennych zastosowań bierzemy właśnie ten mniejszy aparat. Tyle, że taki aparat kosztuje ok 1000 zł więc nie wiem, czy mieści się w Twoich preferencjach, ale moim zdaniem warto odżałować kasy, bo zaraz przyda się dobry sprzęt do focenia i kręcenia naszych dzieciaczków