reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Marcia- ja miałam podobnie nieraz do 20 dobijały. w miarę jak mijały dni było ich trochę mniej ok 13 pewnie zasługa magnezu i luteiny no i leżenia. Ostatnio wogóle mniej 5-8 dzisiaj pierwszy dzień jak nie liczyłam skurczy ale nie było ich dużo. Mi gin. mówiła że na 2 w godzinie to jeszcze ok ale 3 to już do szpitala. Ja nieraz miałam nawet 4 w godzinie a w następnej 1.

Zuzanka- może to skok rozwojowy że mała tak nie śpi. Skoro innych przyczyn nie ma.Oby szybko jej przeszło.

Sandra- fajnie ze masz przepustke na spacer:tak:na pewno ci posłuży.

Dagmar-nooo spacerki są fajne poprawiaja humor zwłaszcza jak sie nie spacerowało od prawie miesiąca.

Ancona- ja w tamtym tygodniu miałam 103 w pasie wiec chyba jesteśmy w czołówce. na wagę nie wchodzę bo po co sobie humor psuć.

reklama
Ale się rozpisałyście. Już nawet nie pamiętam co komu odpisać.

Mężów budowlańców zazdroszczę. Mój niestety nie przejawia talentów w tym zakresie. Teraz nawet muszę zamówić kogoś żeby położył mi gładź wokół futryny, bo w grudniu wymienialiśmy drzwi wejściowe i trzeba to jakoś ogarnąć. Gdyby nie ciąża pewnie sama bym się za to zabrała, bo roboty jest niewiele.

Ja dzisiaj cały dzień pracowałam i napełniło mnie to taką euforią, że aż oderwać się nie mogłam. Już nawet zrobiłam sobie plan prac i od poniedziałku zacznę pisać przetargi i je ogłaszać. Już się doczekać nie mogę :-)

Witam się z wami w piątkowy wieczorek:-):-)
Widzę że nie tylko u mnie ciężki dzień , po prostu na nic nie mam siły nawet mrugać i oddychać mi się nie chcę :-D:-D
Na szczęście mój P . zna się na remontach i majsterkowaniu , nie grzebie tylko z elektryką . Czyli jednym słowem oszczędzmy na remontach bo to on wszystko robi i nie trzeba kasy wydawać .Jutro będzie robione pranie dla małej a trochę tego jest nie powiem :-)
Dostałam pozwolenie od Gina że mogę wyjść do sklepu na zakupy tyko pomału i nie żeby to były 3 h a cieszę się jak dziecko :-):-) więc kupię te proszki przy okazji . Miłego wieczorku wam życzę kochane ;-)

Tylko uwazaj na siebie na tych zakupach i nie przeforsuj sie:) a bedzie ktos ci mogl pomoc niesc te ciezkie proszki i płyny ? :)

Marcia odpoczywaj należy Ci się zwłaszcza przy tylu skurczach, nogi w górę i leżakowanie :tak:
Na dzisiaj mam dość, zrobiłam wszystko co zaplanowałam :-) a blok wyszedł pyyycha ;-)
obcięłam Kubusia i sobie włosy pomalowałam bo już się na siebie patrzeć nie mogłam.
Po kąpieli zmierzyłam się w brzuszku - mam już 113 cm :szok: i mam okropnie nogi w kostkach spuchnięte, mam nadzieję że to przez to że cały dzień na nogach byłam i że tak nie zostanie już do końca.

oj mi tez stopy puchna :( juz nie pamietam kiedy widzialam swoje kostki, ale lekarz je oglada co wizyte bo mu mówie i mowi ze tak to moga. Wazne zeby obydwie puchły razem :) nie wiem czemu, tak mi powiedzial. a co do brzuszka to ja nie wiem czy mi centymetra starczy :-D juz sie nie mierze

ja tylko na moment o podkładach... u mnie w szpitalu były na miejscy i te wielkie podpaski i podkłady na łóżko to wszystko wróciło do domu i oddawałam... a podkłady miałam takie jednorazowe to Maks z nich korzystał później w gościach.
Tetrowe pieluszki używane były u nas bardzo długo ja miałam takie grubsze i cieńsze i latem to zamiast koca czy kołderki były. No i u mnie w przychodni wymagali na ważenie dla maluszka.

ancona
zmierzyłam 103 na lini pępka. W życiu tyle nie miałam.
Zaczynam się bać, że tam są 2 Lusie :szok: albo Lusia i Zdzisia :-D
Ja nigdy tak w ciąży nie tyłam!!!
źle mówię- tyłam ale nie miałam tak ogromnego brzucha.
Na razie mam + 3 kg a brzuc jak słoń.
Nawet mąż mi już mówi, żebym szła na dokładne usg sprawdzić, bo boi się, że po tym cc nie będziemy mieć 4ki dzieci a 5kę albo 6tkę :zawstydzona/y:

Dagmar ja mam 102 cm na wysokości pępka i jakieś +8 kg, a mam jedno w brzuchu ;-)A Ty masz tylko +3kg, więc nie masz się co martwić ;)

Dagmar ja mam 102 cm na wysokości pępka i jakieś +8 kg, a mam jedno w brzuchu ;-)A Ty masz tylko +3kg, więc nie masz się co martwić ;)

noo widzisz masz cm mniej :O
Hmmm, kurcze muszę zrobić foto i wam wrzucę całość tozobaczycie ten brzuch :/
aaaa a ile ty masz wzrostu?
Może to przez wzrost mój taki wielki?

reklama
Do góry