reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

ola właśnie dlatego taki kupiłam zeby fajnie wyglądał i żeby miał ten smoczek ale już jestem niezadowolona bo głośno chodzi no a para nie leci leciała tylko raz :sorry2: ale przecież tam nie ma się co zepsuć jak on dmucha tylko nie wiem czy powinien dmuchać ciepłym czy zimnym hmmmm

reklama
Cześć Dziewczyny :):)

A ja spałam dziś jak zabita i jakieś 20 min temu otworzyłam dopiero oczy :p
Co prawda obudziłam się bo miałam koszmar, że maż mnie zostawił ;D chyba zaczynam świrować od nadmiaru wolnego czasu i siedzeniu samej w domu...

Uciekam zjeść śniadanko a Wam życzę miłego dnia :):)

eeeeee na szczęście mi Bożydara nie zabił :D
Bernard też fajne :)
To może ciąg dalszy Cię zdystansuje ;-) http://m.youtube.com/watch?v=1BOoA7zV8Zs

Ola wczoraj był u nas lekarz w domu. Póki co domowe sposoby, w razie czego jutro pójdę do mojego. Mnie bardziej martwi Arti, wkraczamy z antybiotykiem. Dobrze ze Twoja mama już w domu.
L-oka, zawsze można podejść do kancelarii i umówić się indywidualnie na koledę. U nas można i wręcz o to proszą.

Ostatnia edycja:
Witajcie,

jejku ale piszecie :) ale dobrze, wszystko przeczytalam

Kobitki,z tym świadkiem chrztu nie jest za łatwo, też tak próbowałam przeforsować kandydata, mi powiedzieli że stosuje się to w przypadku innych wyznań a nie związków niesakramentalnych. Niestety ja już miałam okazję interwencji w kurii i wiem jak proboszczowie działają, nam odmówili chrztu Majki bo mąż jest po rozwodzie i traktują nas jako rodzinę drugiej kategorii:angry:

kurcze, a jakis ksiadz znajomy, albo "rodzinny" ? ja sie boje co z nami bedzie - my nie przyjmowalismy koledy od lat bo ciagle kolede ustalają tak, ze nas nie ma w domu. Ksiadz o 18 , a my w pracy czasem jestesmy do 19..wiec dupa troche. Raz przyjelam ale zobaczymy.. bo my z mezem nie mamy jeszcze slubu koscielnego i ciekawe co na to ksiadz :D

Ja też widzę tylko górki pagórki na brzuchu i czuję jak np. się dziecko przesuwa z lewej na prawą i ledwo wtedy mogę wysiedzieć takie to mało komfortowe uczucie. a tutaj to normalnie lambada ostańczona.

Mama na oddziale za pół godziny bedzie miała usuwane polipy. :wściekła/y:wściekła jestem bo 6 dni temu była u gina na wizycie właśnie z powodu plamień i jakoś on polipów nie umiał dojrzeć. oczywiście jak by poszła do niego prywatnie to pewnie lepiej by się przyglądał. Brak słów .

dobrze ze mama juz w domu - zycze zdrowka i zeby juz teraz wszystko bylo oki. A tak to z lekarzami bywa. Jk to mowią : "nie dało sie to sie nie zrobiło, zrobiło sie tyle ile sie dało" oj cos w tym jest niestety jeszcze w naszej słuzbie zdrowia. Choc oczywiscie zdarzaja sie lekarze z powolania.

Dzień Dobry:-D

Ola trzymam kciuki za szybki powrót mamy do zdrowia:)

Dagmar ja walę w całe uda tylko mocno musisz potem przytrzymac jak przy pobieraniu krwi żeby siniaka nie zrobić. Oczywiście najmniej boli tam gdzie mam więcej tłuszczyku i mięśnie są schowane czyli z boku wysoko:) Mam zrosty bo czasami się wbiję ale siniaków nie mam:)

Zpieskiem jakby lepiej niby łapka spuchnięta ale nie ma dreszczy i nosek jest zimny:) PJeszcze żeby cośczjadł i wypił:)

Jotemeczko chory bzdylku a powiesz mi czym sie obiawia uczulenie na jabłko u was? Ja w pewnym momencie zaczelam przed ciażą tak myśleć u siebie bo jak tylko zjadłam jabłko to zaraz miałam pleśniawki w buzi. Potem zaaobserwowałam że robi mi się tak jak zjem jabłko ze skórką mimo że dobrze umyte. No i zgupiałam

zdrowka dla pieska :)

Ola- trzymam kciuki za biedną mamę! Niektórych lekarzy to bym o przyrodzenie skróciła!

Kroczek- dobrze że z psiną lepiej, jak nosek zimny i coś zjadł to już jest na prostej.

Dagmar- Ty mi tu nie wypisuj że tak tego CC się boisz bo w końcu ja zaczną się nakręcać. Od początku jakoś to wyrzucam z głowy, tzn. odkąd mam termin to się cieszę ale sobie mówię że to termin zobaczenia maluchów a nie zabiegu! Ja wszelkie zabiegi tak znoszę że makabra jakaś! Po laparoskopii leżałam 2 tyg w domu i myślałam że umrę. To fakt że dała też popalić narkoza z intubacją, której teraz kategorycznie nie chcę, no ale jednak.! I żadnych płaczów! Idź na rzeczy dla córuni pooglądaj to od razu będzie lepiej :-)

Jotemka- polecam *spam* (syrop dla kobiet ciężarnych), inhalacje działają cuda i to ze zwykłej soli fizjologicznej. I pij pij pij tylko nie kawę i czarną herbatę bo wysuszają drogi oddechowe.

Aaaa właśnie, wczoraj dzień zakupowy miałam. Co prawda na leżąco ale liczy się efekt :-) Zamówione zostały: szafa, komoda, fotel i łóżeczka dla chłopców. Teraz tylko czekać co to przyjdzie i czy po złożeniu będzie wyglądać tak jak na zdjęciach!

no to Kochana poszalałas :) bedzie na pewno piekny pokoik. Czekamy na fotki jak juz ogarniecie wszystko!

cześć
u nas dzisiaj tak pochmurnie że nie nie chciało nam się w łózka ruszyć mimo to nic nie przespana dobrze że mam swojego Booxa i mi Ivona książkę do uszka czytała :happy2:
a zła jestem bo kupiłam Ali inhalator taki INHALATOR NEBULIZATOR Care Life + GRATIS SMOCZEK! (3850855161) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. bo ciagle ma suchy nos a słychać że tam coś siedzi no i wczoraj działał a dzisiaj już dupa wrrrrrrr jestem mega ZŁA i nie wiem czy ja coś źle zrobiłam czy się zepsul

gwarancja czy rekojmia chyba jeszcze to obejmą? a moze skontaktuj sie ze sprzeadwcą i popros o wymiane? oni czasem nie robią problemów.

A ja Kochane dzisiaj pospalam, w nocy coprada niewiele ale jak w dzien sie polozylam to niedawno wstalam :) nie czuje sie jescze wyspana do konca..ale juz czuje taka dobra energie :) Dzisiaj spokojnie, male porzadki w domku i powoli przygotowania do weekendu :D

Miłego popoludnia!

Witam się czwartkowo :-):-)
Nocka przebiegła w miarę normalnie oprócz chorych snów jak zwykle ale zdążyłam się przyzwyczaić bo od samego początku ciąży mnie nękają w noc w noc , ale ten dzisiejszy to już jakaś porażka była
A co do choroby to bardzo pomógł mi *spam* syrop i tabletki na gardło i inhalacja z solą i eukaliptusa oraz dodatkowo Lipomal dla dzieci :-)
Kroczek dobrze że z pieskiem już lepiej :tak:
Ola zdrówka dla mamy :-) A film to aż mnie przeraził chociaż moja mała daje mi nie źle popalić od wczoraj próbuję pod żebra się wciskać , ale są momenty że boli szczególnie jak od pół godziny wali w jedno i to samo miejsce :tak:

Lizzy- nie odpuszczaj i dzwoń i ślij maile do skutku.

Sandra- a ten eukaliptus do inhalacji to pod jaką postacią. kupuje się w aptece? kropelki czy olejek?
Snów wam wszystkim współczuje ja tym razem nie mam jakiś strasznych czy realitycznych. odpukać w niemalowane oczywiscie bo często tak jest ze jak piszę ze śpię dobrze to potem nie śpię, albo że nie mam zgagi a zaraz mam:-)

Jak mnie denerwuje cała ta gadka ksieży. jednym uchem wpuszczam drugim wypuszczam. Powiem wam tak my z K. byliśmy zaręczeni ponad 2 lata ślub planowalismy od dawna 6 lat razem, a jak poszlismy podpisać protokół to nam sie tak sięgło jak jakimś gówniarzom że razem przed ślubem mieszkamy. jak wyszłam to byłam tak wściekła że aż mnie trżesło. z kolej na drugi dzień szwagierka poszła ze swoim narzeczonym podpisać protokół znali się niecały rok ona w zaawansowanej ciąży i ślub szykowany na huura (tydzień przed nami się wcisnęli) i ten sam ksiądz nawet słowem się nie odezwał.

DJMka no własnie u mnie dmucha zimnym powietrzem ale para nie leci
a do sprzedawcy wysłałm maila a dodzwonić sie nie umiem :baffled:

Kurczę, to nie wiem czemu tak. Na zdjęciach widziałam jakieś filtry, je się gdzieś wkłada? Przy wszystkich końcówkach nie leci para?

reklama
ola10
xuser-online.png.pagespeed.ic.KccwCy-6Th.png

Jako olejek eteryczny stosowałam 2 razy dziennie rano i wieczorem inhalacje po 15 minut i na wrzatek podajże 10 kropelek i dodatkowo dolewałam co 5 minut po 5
:-):-) super sprawa jak dla mnie .

Do góry