reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

reklama
Ola- trzymam kciuki za biedną mamę! Niektórych lekarzy to bym o przyrodzenie skróciła!

Kroczek- dobrze że z psiną lepiej, jak nosek zimny i coś zjadł to już jest na prostej.

Dagmar- Ty mi tu nie wypisuj że tak tego CC się boisz bo w końcu ja zaczną się nakręcać. Od początku jakoś to wyrzucam z głowy, tzn. odkąd mam termin to się cieszę ale sobie mówię że to termin zobaczenia maluchów a nie zabiegu! Ja wszelkie zabiegi tak znoszę że makabra jakaś! Po laparoskopii leżałam 2 tyg w domu i myślałam że umrę. To fakt że dała też popalić narkoza z intubacją, której teraz kategorycznie nie chcę, no ale jednak.! I żadnych płaczów! Idź na rzeczy dla córuni pooglądaj to od razu będzie lepiej :-)

Jotemka- polecam *spam* (syrop dla kobiet ciężarnych), inhalacje działają cuda i to ze zwykłej soli fizjologicznej. I pij pij pij tylko nie kawę i czarną herbatę bo wysuszają drogi oddechowe.

Aaaa właśnie, wczoraj dzień zakupowy miałam. Co prawda na leżąco ale liczy się efekt :-) Zamówione zostały: szafa, komoda, fotel i łóżeczka dla chłopców. Teraz tylko czekać co to przyjdzie i czy po złożeniu będzie wyglądać tak jak na zdjęciach!

Ostatnia edycja:
Ola trzymam kciuki za zdrowie mamy. Filmik fajny, ale jak na to patrzę to też mi się wydaje, że to może boleć.

Ancona wczoraj się pochwaliłam jak mi się super spało, a dzisiaj też mnie dopadła bezsenna noc.

Kroczek dobrze, że z psiuniem lepiej. Ciekawe chociaż czy jego rany wojenne spotkały się z aprobatą psiej płci pięknej.

Przyszło lekkie ocieplenie i wszędzie naokoło słyszę, że ktoś choruje więc pilnujcie się dziewczyny.

A ja dzisiaj umówiłam się z mężem na śniadanko w Boulangerie i teraz cały czas myślę tylko o tym co zjem :tak:

No Rila to zakupy konkretne zrobiłaś:)) Ja czekam na wypłatę i zamawiam łóżeczko:)

Agunia no ja też bardzo lubie myslec o jedzeniu:)) To tak odpręża:-D Ostatnio mam fazę na surową marchewkę i chrupki kukurydziane czekoladowe:)
Nie wiem czy rany wojenne suni zaimponowały ale to taka jego prywatna sunia którą dzieli tylko z psem teściów a i to nie zawsze:-D

cześć
u nas dzisiaj tak pochmurnie że nie nie chciało nam się w łózka ruszyć mimo to nic nie przespana dobrze że mam swojego Booxa i mi Ivona książkę do uszka czytała :happy2:
a zła jestem bo kupiłam Ali inhalator taki INHALATOR NEBULIZATOR Care Life + GRATIS SMOCZEK! (3850855161) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. bo ciagle ma suchy nos a słychać że tam coś siedzi no i wczoraj działał a dzisiaj już dupa wrrrrrrr jestem mega ZŁA i nie wiem czy ja coś źle zrobiłam czy się zepsul

Witam czwartkowo !
U mnie humor prawie żaden, czuję się jakbym nic nie czuła ( masło maślane). Może dlatego, że po południu mam badanie glukozowe....tak tak po południu :D
Zjadłam teraz normalne śniadanie bo tak kazali. Szok jak dla mnie bo nie pobierają krwi na czczo :/ tylko mam wypić 10 minut przed badaniem 280ml Lukozady. Tutaj sie jakoś dziwnie wszystko odbywa :( jestem jakaś taka zdegustowana. Jakby nie wypady do Polski i wizyty u mojego stałego gina to chyba bym osiwiała. Wiedza prawie zerowa. Tylko 2 USG - normalnie masakra. Jestem tą szczęściara i mam jeszcze jedno w 36 tygodniu bo miałam problem z lożyskiem.
Mam doła :( :(
Spadam pod prysznic moze mi sie polepszy. Odezwę się potem juz na wątku wizytowym :)
Trzymajcie sie oczywiscie w dobrych humorach !!

No wiesz, ona wcinała pizze :szok:, kupowaną :szok:
A imię Bożydar uwielbiam, ale mój wspaniały Kabaret "zabił imię" Kabaret Moralnego Niepokoju - Maks i Bożydar cz 1 - YouTube
Ostatnio chodził nam po głowie Bernard - "Berni" ale jak to bedzie to nie wiem.

eeeeee na szczęście mi Bożydara nie zabił :D
Bernard też fajne :)

Ola- trzymam kciuki za biedną mamę! Niektórych lekarzy to bym o przyrodzenie skróciła!

Kroczek- dobrze że z psiną lepiej, jak nosek zimny i coś zjadł to już jest na prostej.

Dagmar- Ty mi tu nie wypisuj że tak tego CC się boisz bo w końcu ja zaczną się nakręcać. Od początku jakoś to wyrzucam z głowy, tzn. odkąd mam termin to się cieszę ale sobie mówię że to termin zobaczenia maluchów a nie zabiegu! Ja wszelkie zabiegi tak znoszę że makabra jakaś! Po laparoskopii leżałam 2 tyg w domu i myślałam że umrę. To fakt że dała też popalić narkoza z intubacją, której teraz kategorycznie nie chcę, no ale jednak.! I żadnych płaczów! Idź na rzeczy dla córuni pooglądaj to od razu będzie lepiej :-)

Jotemka- polecam *spam* (syrop dla kobiet ciężarnych), inhalacje działają cuda i to ze zwykłej soli fizjologicznej. I pij pij pij tylko nie kawę i czarną herbatę bo wysuszają drogi oddechowe.

Aaaa właśnie, wczoraj dzień zakupowy miałam. Co prawda na leżąco ale liczy się efekt :-) Zamówione zostały: szafa, komoda, fotel i łóżeczka dla chłopców. Teraz tylko czekać co to przyjdzie i czy po złożeniu będzie wyglądać tak jak na zdjęciach!

ej to może by jakieś linki do pooglądania?

cześć
u nas dzisiaj tak pochmurnie że nie nie chciało nam się w łózka ruszyć mimo to nic nie przespana dobrze że mam swojego Booxa i mi Ivona książkę do uszka czytała :happy2:
a zła jestem bo kupiłam Ali inhalator taki INHALATOR NEBULIZATOR Care Life + GRATIS SMOCZEK! (3850855161) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. bo ciagle ma suchy nos a słychać że tam coś siedzi no i wczoraj działał a dzisiaj już dupa wrrrrrrr jestem mega ZŁA i nie wiem czy ja coś źle zrobiłam czy się zepsul

tam raczej nie ma się co zepsuć, co nie działa?

dagmar no własnie ta para nie leci więc nie wiem co jest kurcze muszę dzwonić do tego sprzedającego bo w instrukcji nic nie ma

reklama
Witam
mama już w domu okazało się że to polipy wyczyścili wczoraj i dzisiaj do domu. 4 dni zwolnienia. Wystraszona na maksa.

Ja jakaś niewyspana dzisiaj niby nocka ok a oczy same mi się zamykają. Malutka chyba znowu obróciła się w poprzek, polożna sprawdzała we wtorek i mówiła że jest główką w dół a ja dzisiaj znowu czuję główkę z prawej pod żebrami. Mąż się śmieje że tata zqwodowy kierowca a córka taką kiepską orientację ma:-) i nie wie w którą stronę do wyjścia.

Jotenka- ojj rozkłada ćię choróbsko, może lepiej do lekarza idż upewnić się że to nic powążnego. u nas zapalenie oskrzeli panuje

Rila- pokazuj co kupiłaś?

Kroczek- fajnie że psiakowi już lepiej.

Agunia- czyli masz randę z mężem. Fajnie.:tak:

Lizzy- jak nie działa to reklamacja. nieżle to teraz wymyślili dziecko trzyma smoka i się przy okazji inhaluje? super, Alan bardzo się bał inhalacji jak był mały a tu takie rozwiązanie.

Mika- nie przejmuj się, ja wiem że tam inaczej prowadzą ciąże ale to nie oznacza że gorzej.nie zadręczaj się tak. doskonale cię rozumiem, Ja badania na glukozę tam wcale nie miałam, co prawda upomniałam się o nie kazali przyjechać po południu (czyli nie na czczo) a jak zajechałam to stwierdzili że jest to zbędne badanie i odesłali do domu.

Do góry