reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Kupujecie jakieś specjalne torby? Ja myślałam żeby spakować się w zwykłą podróżną, albo w taką średniej wielkości, którą używam na basen i siłownię.

reklama
ja biorę zwykłą podróżną ale rozumiem, że komuś się mogła "skończyć" i szuka nowej... no i druga na rzeczy na wyjście co by mąż nie musiał pakować po porodzie :)

A ja nie mam ani torby ani zawartości do niej;-),10tego mam wizytę i wypłatę do tego i zamierzam kupić wszystko na allegro:tak:

Ja kąpałam w normalnej wodzie z kranu a do przemywania buzi przegotowaną wodę w małej miseczce miałam przygotowaną.

DJMka a o jakiej torbie myślisz? Bo ja od kilku dni oglądam na allegro i nie mogę się na nic zdecydować :dry:

Dziewczyny podpowiedzcie jakie wymiary ma mieć ta torba?? Dla maluszka już mam taką mniejszą ale swoich gratów to nie mam w co spakować..

Dagmar Ty to się obiegasz po lekarzach ale zobaczysz jak urodzisz to wszystkie choróbska odejdą i będziesz zdrowa jak rybka :happy2:

Agmaa ja chodzę prywatnie i na każdej wizycie mam robione usg ale przez brzuszek a dopochwowego nie miałam ani razu..

Rano jak Wam pisałam że idę włosy ogarnąć to w tym momencie zadzwonił domofon i zostałam nawiedzona przez teściów :wściekła/y: ja tu sobie w majciochach po domu śmigam, Kuba w piżamie a oni do mnie " a wy co jeszcze nie ubrani? która to już godzina?" :baffled:
- chyba u siebie jestem to sobie mogę i cały dzień tak chodzić, mówię że idę pod prysznic bo nie długo z małym wychodzimy a oni "to idź się kąp my poczekamy" Ale na co do jasnej ciasnej??? I czekałam aż sobie pójdą! Oni siedzieli i się patrzyli próbowali rozmawiać "o dupie marynie.." a ja wzięłam się za sprzątanie kuchni żeby pokazać im że nie mam czasu! Nerw mi puścił jak cholercia..

Wizyta z Kubą u dentystki to sama przyjemność :-) bez jęczenia i płaczu, dwie kolorowe pląbki założone. W jednej chwili zaczął tylko głowę zabierać i pani dr rękę odsuwać i ona się pyta czy go bardzo boli?? a on że nie tylko ona mu ręką bajkę zasłania :-D:-D:-D

Torba dla Nas musi być duża taka typowa podróżna,bo rzeczy sie uzbiera sporo,ja muszę kupić specjalnie cienki szlafrok bo mój puchaty to połowe miejsca by zajął.

ANCONA nie wiem jak z torbami na kółkach,mam 2walizki podróżne i powiem że sie nie spotkałam nigdy w szpitalu żeby ktoś miał,dlatego muszę jakąś torbę kupić bo stara juz sie rozsypała.
A akcji z teściami współczuję,mi się bez zapowiedzi na szczęście nikt nie wprasza.

Myślałam nad małą walizką podróżną, żeby zapakować nas obie, ale u nas w szpitalu wrzeszczą, że nic nie może stać na podłodze. Wszystko musi być pochowane w szafce, a to raczej łatwe nie jest. Skończy się pewnie na średniej torbie podróżnej. A na wyjście zostawię w domu i mąż przywiezie ze sobą.

Agunia myślę, że taka torba będzie ok.

Mika ja kąpałam w takiej wodzie prosto z kranu ;)

Ancona fajna ta torba :) myślę, że jak najbardziej może być.

Z tą torbą to zależy, co która musi wziąć ze sobą. Ja muszę zestaw dla malucha wziąć (ubranka do szpitala, ręcznik, chusteczki, pieluchy) i zestaw dla siebie (koszule, ręczniki, podpaski, kosmetyki, kapcie, szlafrok), a to trochę miejsca zajmuje.

Tylko ja się zastanawiam czy ona rozmiarowo będzie ok?
Bo rzeczywiście sporo rzeczy mamy do spakowania.. a chciałabym taką na kółkach żeby nie dźwigać, zawsze to lżej ciągnąć niż nieść.

Jak macie to wrzućcie fotki albo linki do toreb ;-) niby taka pierdoła ale jakże ważna hehe

Biorąc prysznic zaczęłam sie zastanawiać w jakiej wodzie kąpać maleństwo. W takiej "surowej" czy w przegotowanej ?
Może to głupie pytanie ale tak jakoś sie nad tym zastanawiam :D

w surowej :)

DJMka a o jakiej torbie myślisz? Bo ja od kilku dni oglądam na allegro i nie mogę się na nic zdecydować :dry:

Dziewczyny podpowiedzcie jakie wymiary ma mieć ta torba?? Dla maluszka już mam taką mniejszą ale swoich gratów to nie mam w co spakować..

Dagmar Ty to się obiegasz po lekarzach ale zobaczysz jak urodzisz to wszystkie choróbska odejdą i będziesz zdrowa jak rybka :happy2:

Agmaa ja chodzę prywatnie i na każdej wizycie mam robione usg ale przez brzuszek a dopochwowego nie miałam ani razu..

Rano jak Wam pisałam że idę włosy ogarnąć to w tym momencie zadzwonił domofon i zostałam nawiedzona przez teściów :wściekła/y: ja tu sobie w majciochach po domu śmigam, Kuba w piżamie a oni do mnie " a wy co jeszcze nie ubrani? która to już godzina?" :baffled:
- chyba u siebie jestem to sobie mogę i cały dzień tak chodzić, mówię że idę pod prysznic bo nie długo z małym wychodzimy a oni "to idź się kąp my poczekamy" Ale na co do jasnej ciasnej??? I czekałam aż sobie pójdą! Oni siedzieli i się patrzyli próbowali rozmawiać "o dupie marynie.." a ja wzięłam się za sprzątanie kuchni żeby pokazać im że nie mam czasu! Nerw mi puścił jak cholercia..

Wizyta z Kubą u dentystki to sama przyjemność :-) bez jęczenia i płaczu, dwie kolorowe pląbki założone. W jednej chwili zaczął tylko głowę zabierać i pani dr rękę odsuwać i ona się pyta czy go bardzo boli?? a on że nie tylko ona mu ręką bajkę zasłania :-D:-D:-D

ja mam taką średnią- sportową :)

zależy co chcesz tam zmieścić :)

reklama
A ja o torbie jeszcze nie myślałam:) pewnie wyszperam jakąś starą sportową u rodziców.

Zovita, jejku, najadłaś się nerwów:( dobrze,że wszystko w porządku.

Dzisiaj mam trochę lepszy dzień. Wczorajszy egzamin mnie dobił, bo się obkułam na maksa i gość dał dużo trudniejsze pytania niż rok temu (bo powtarzam przedmiot). 3 godziny później miałam pisać kolokwium poprawkowe, w sumie się na nie trochę uczyłam, ale i tak podeszłam do ćwiczeniowca i mu mówię, że dziś nie mam siły tego pisać i może mi od razu 2 wstawić i wyznaczyć następny termin. Po prostu się poddałam. Ale dziś znowu miałam egzamin z czegoś innego i jest szansa na pierwszą trójeczkę:D

Staram się nie stresować, tak jak radzicie i nawet mi to wychodzi. Ale czasem mała tak mi się pcha na szyjkę, że się strasznie boję, że ona już chce wychodzić:( Kopniaczków już mam naprawdę dość, taka silna się mała menda zrobiła, że mnie zwyczajnie to boli. I jeszcze biodra, krocze, kręgosłup, wszystko mi doskwiera, nieważne czy siedzę, czy leżę, echh.

Do góry