reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

pamiętam pierwsze spacery z Olą - kłóciliśmy się z P kto będzie wózek prowadził:-).
Też marzy mi się wiosna - park, dziewczyny na rowerach, my z wózeczkiem.
Samemu ciężko się zmobilizować, żeby tyłek ruszyć, zresztą wałęsanie się po parku samemu, bez dziecka...bez sensu

reklama
madziolina ja mieszkam w domu,to mała będzie dużo na powietrzu a ja planuję gubić zbędne kilogramy przy pracach ogrodowych,na początku też pewnie chwilowe werandowanie na tarasie ale na spacery też planuję chodzić:tak:

Oj i ja bym na spacer z wóziem juz wyszla :) ale..juz niedlugo.

Edysiek też już mi się marzy żeby zabrać na spacer małego, bo teraz to takie trochę łażenie bez celu.

Agmaa ja chodzę prywatnie i na każdej wizycie mam USG. Myślę, że bez tego oszalałabym z niepokoju co tam w brzuszku się dzieje. A ponadto (z tego co wiem) USG jest zupełnie nieszkodliwe i ewentualnie maluszek odczuwać może tylko wzmożone ciepło jak dłużej naraża się go na fale podczas podsłuchiwania przepływów.

Zovita nawet sobie nie wyobrażam jak musiałaś się zdenerwować.

Dagmar odpoczywaj jak najwięcej, bo każdy kolejny dzień niezbędny jest dla małej, by rosła w siły.

zgadam sie w psrawie USG - to jest takie promieniownie jak np. z komórki czy z mikrofalówki. Nie powinno zaszkodzic :)

taaa 29 lat po stwierdzeniu u mnie astmy raczej lekarz tak nie powie.
Ja się boję awantury w przychodni. 4 lata mnie tam nie było :D
Jak było źle to sobie załatwiałam leki jak puszczało to wywalałam wziewy i sterydy do śmieci.

Nooo zrozumcie mnie, jakbym się leczyła na wszystko na co wg. nich powinnam to świeciła bym jak żarówka.

No ale serce mam zdrowe- miałam wczoraj UKG :)

oj leczyc ciebie to istna katorga :-D ale masz racje czasem nie da sie calkiem słuchac lekarza b czlowiek musialy zapomniec o zyciu i dzialac jak maszyna z tymi badaniami, lekami itp.

Dagmar jedno jest pewne - lekko z Tobą lekarze nie mają;-)

Zovita wyobrażam sobie co przeżyłaś, dobrze, że to fałszywy alarm:tak:

We mnie po południu hormony buzowały, taka wkurzona chodziłam, normalnie chętnie bym komuś przywaliła tylko akurat nikogo odpowiedniego pod ręką nie miałam. Przeleciałam się po Olę, przewietrzyłam i para ze mnie trochę zeszła, nawet Oli przy lekcjach się nie oberwało.

no jak możesz? Oni ze mną? a ja z nimi to mam lekko? :-p

Ja też chcę piękną pogodę, wózeczek, zdrową Lusię i spacerek :)

czy wy też macie jakiś rzut na nabiał? Normalnie mi się ręce trzęsą jak widzę mleko, camembert albo jogurty.
Wszystko białe :O

ooooo serka capri bym zjadła :D

DAGMAR no specjalistów to chyba wszystkich obskoczysz w tej ciąży a na końcu zrobisz wszystkim lekarzom psikusa i donosisz do konca i urodzisz dużą i zdrową dziewuszkę:-D,nie wkręcajmy się z tą wiosną i spacerami bo w marcu mogą nas mrozy zaskoczyć:szok:.

dziewczyny używała któraś mleczka do prania lovela?sprawdziłam z ciekawości ceny na allegro i jakieś kosmiczne 1,5l butelka nawet 30zł kosztuje,ja dałam 16,99 w biedrze.
Na nabiał też mam smaki ale to chyba norma bo po 30tygodniu jest zwiększone zapotrzebowanie na wapń,dzieciaczki ściągają z nas zapasy a do tego mi mleko na zgagę chociaż na trochę pomaga

Ostatnia edycja:
Dagmar cieszę się, że wizyta w szpitalu skończyła się tylko badaniami i wyszłaś z Lusią w brzuchu.

Milenka wydaje mi się, że w sklepie ponad 20 zł kosztuje to mleczko.
Ja kupiłam Bobini.

Ja wybieram się na zakupy w celu dokupienia rzeczy do szpitala i chyba o torbie pomyślę w końcu.

DAGMAR no specjalistów to chyba wszystkich obskoczysz w tej ciąży a na końcu zrobisz wszystkim lekarzom psikusa i donosisz do konca i urodzisz dużą i zdrową dziewuszkę:-D,nie wkręcajmy się z tą wiosną i spacerami bo w marcu mogą nas mrozy zaskoczyć:szok:.

dziewczyny używała któraś mleczka do prania lovela?sprawdziłam z ciekawości ceny na allegro i jakieś kosmiczne 1,5l butelka nawet 30zł kosztuje,ja dałam 16,99 w biedrze.
Na nabiał też mam smaki ale to chyba norma bo po 30tygodniu jest zwiększone zapotrzebowanie na wapń,dzieciaczki ściągają z nas zapasy a do tego mi mleko na zgagę chociaż na trochę pomaga

no też mam taką nadzieję, zresztą już poniektórym pokazałam :-p:-p:-p

Dagmar cieszę się, że wizyta w szpitalu skończyła się tylko badaniami i wyszłaś z Lusią w brzuchu.

Milenka wydaje mi się, że w sklepie ponad 20 zł kosztuje to mleczko.
Ja kupiłam Bobini.

Ja wybieram się na zakupy w celu dokupienia rzeczy do szpitala i chyba o torbie pomyślę w końcu.

no fakt- torba się przyda :)

Biorąc prysznic zaczęłam sie zastanawiać w jakiej wodzie kąpać maleństwo. W takiej "surowej" czy w przegotowanej ?
Może to głupie pytanie ale tak jakoś sie nad tym zastanawiam :D

reklama
Do góry