reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

colormania Bardzo mi przykro.
Moze zapisz sie na forum z dziewczynami ktore poronily. Ja tutaj na forum napisalam zanim wiedzialam, ze jestem w ciazy. Potem sobie uswiadomilam, ze powinnam pisac na forum dla "starajacych sie" a nie, jak jakas histeryczka, tutaj swoja panike obnazac.
Mam nadzieje, ze tak jak ja, po pierwszym poronieniu, urodzisz zdrowa dzidzie. Dbaj o siebie. Bedzie dobrze!

TruskawkowaMamba Widzialam wlasnie, ze jestesmy na tym samym etapie ciazy. Ja mieszkam w Stanach. Gdy bylam w poprzednich ciazach to chcial mnie lekarz widziec dopiero w 8 tygodniu ciazy (skonczone 7 tygodni). Mialam zrobione sporo badan od razu. Za kazdym razem slyszalam bicie serduszek. Za pierwszym razem, gdy poronilam, dopiero na drugiej wizycie (ktora byla 4 tygodnie po pierwszej) okazalo sie, ze moja dzidzia nie zyje od kilku tygodni. Ja staram sie nie panikowac. Naprawde wierze, ze chociaz by lekarz siedzial przy mnie 24godz. na dobe to nic nie poradzi, gdyby mialo dojsc do poronienia. Moze jakis ulamek procenta poronien mozna uniknac (i to tez nie wiadomo, czy warto..), ale na reszte to nie ma rady.

Mam prawie 33lata.

Ostatnia edycja:
reklama
W końcu pojadłam :-) Placuszki z cukinii to było to czego mi się chciało :-D
Mam bardzo dużo cukinii w tym roku, na tapecie jest grillowana, faszerowana mięsem mielonym, placuszki, teraz chyba pora na leczo.
Zastanawiam się jeszcze nad dżemem z cukinii, znalazłam przepis ale nie wiem czy robić, może któraś robiła?

Agutka
jak kotki?
Kali ja dzisiaj obudziłam się o 4 i już nie mogłam zasnąć. Ale udało mi się zdrzemnąć po powrocie z pracy, choć i tak pewnie padnę jeszcze przed 22 jak zwykle.
Moi pas mi też się zachciało parówek, ale muszę kupić bo nie mam. Rzadko jadamy parówki, a jak już to najczęściej te dla dzieci.
Milenka ja nie mam mdłości i ciągle jestem głodna, tylko najgorzej zdecydować co bym zjadła.
Czasem bym chciała mieć mdłości i takie typowe ciążowe objawy, ale za pierwszym razem nie miałam to i pewnie teraz tak będzie.
Minusem jest to, że od samego początku będę tyć :baffled:

Agutka jak pozostałę kotki??

Ale Was na te cukinie wzięło ;) Edysia, madziolina jak się robi te placki??

Moi_pas fasolkę też kupiłam, będzie pojutrze do kotletów sojowych hihihihi

Milenka może idź na wizytę do innego lekarza, który potraktuje Cię bardziej indywidualnie.. Też kiedyś zostałam olana w 4-5tyg i ginka stwierdziła, że coś tam widzi, ale to może ciąża, może nie ciąża, cyce tak mi wymaglowała, że 3 dni mnie bolały, masakra.. A taka zachwalana była, tylko nie wiem czemu :/ Wróciłam do mojego starego gina, który od razu przepisał dupka, bo znał moje wcześniej historie :)

Ameryka ściskam mocno kciuki za powodzenie!! Musi się udać tym razem :)

Ja też nieśmiało proszę o zaciśnięte kciuki, bo moja dzisiejsza betka 22,49 marna jakaś, do tego brzuch mnie ciągnie i pobolewa.. Pojutrze zrobię poprawkę, żeby sprawdzić czy beta przyrasta i pójdę do gina z tymi wynikami, pewnie dostanę dupka jeśli będzie jeszcze szansa..

TruskawkowaMamba Widzialam wlasnie, ze jestesmy na tym samym etapie ciazy. Ja mieszkam w Stanach. Gdy bylam w poprzednich ciazach to chcial mnie lekarz widziec dopiero w 8 tygodniu ciazy (skonczone 7 tygodni). Mialam zrobione sporo badan od razu. Za kazdym razem slyszalam bicie serduszek. Za pierwszym razem, gdy poronilam, dopiero na drugiej wizycie (ktora byla 4 tygodnie po pierwszej) okazalo sie, ze moja dzidzia nie zyje od kilku tygodni. Ja staram sie nie panikowac. Naprawde wierze, ze chociaz by lekarz siedzial przy mnie 24godz. na dobe to nic nie poradzi, gdyby mialo dojsc do poronienia. Moze jakis ulamek procenta poronien mozna uniknac (i to tez nie wiadomo, czy warto..), ale na reszte to nie ma rady.

Mam prawie 33lata.

Mój lekarz jest podobnego zdania i ja też. Tzn jeśli ma się cos stać to się stanie i nie ma na to rady. W pierwszej ciąży poszłam do gin na NFZ. jak zaczęły się problemy dała luteine i kazała lezeć ale zaznaczyła, że za wiele to nie da, że z ciąży raczej nic nie będzie.... upłakana poszłam na wizyte prywatna i co?? I lekarz kazał odstawić leki i poleżeć kilka dni- i w taki oto sposób Igorek ma juz 3 latka:tak: Niestety z kolejną ciążą nie było już tak kolorowo....leżenie nic nie pomogło:-(
Mam tylko nadzieję, że tym razem będzie już wszystko ok(oby przetrwać 7 i 8 tydz)....

To ja się witam po raz pierwszy :)

Mam nadzieję, że mi trochę pomożecie bo jestem zielona jeśli chodzi o forum.

Miło mi was poznać :)

Ostatnia edycja:
Truskawkowamamba- do, którego lekarza chodzisz?
Isiulka- witaj!

Kurna ale głodna jestem, ssie mnie na maksa. Wciągnełam dwa kabanosy i żadnej poprawy doznaniowej :szok:.

reklama
Ameryka - to spokojnie czekaj na wizytę, na pewno będzie ok.

Edysiek - sto razy bym wolała przytyć niż mieć takie rewolucje jak ja mam. Wczoraj od rana było mi niedobrze (no i jeszcze w nocy). Przez cały dzień. Na obiad zrobiłam kurczaka z pieczarkami i ziemniaczki. Spróbowałam zjeść kawałek kurczaka (choć na sam widok było mi niedobrze), no i wylądowałam z wymiotami w ubikacji. Potem wieczorem wymiotowałam jeszcze raz. Nic zjeść nie mogę (jedynie chleb z masłem lub ser biały). Wczoraj kupiłam sobie dżem morelowy. A jeszcze jutro po południu 10 godzin podróży do Polski. Nie wiem jak wyrobię z mdłościami. Także wolałabym przytyć nawet 25 lub 30 kg ale normalnie jeść...

malinaa - mam nadzieję, że wszystko będzie ok.

TruskawkowaMamba - grunt, to mieć nadzieję. To jest najważniejsze. Ja z córcią musiałam leżeć tak od około 7,5 miesiąca, bo szyjka zaczęła mi się skracać. Na szczęście w domu, no i był to pierwszy maluch więc było łatwiej. Teraz nie jest, bo gdy człowiek najchętniej by się położył, to dzieci chcą się bawić. Jeszcze półtora tygodnia, no i córcia pójdzie do przedszkola... ;-)

Isiulka - witamy :-) Dopisz się do tabelki z terminami porodów.

agutka - jak tam kotki?

Do góry