reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Kroczek fajnie masz z ta glukozą. W domu na pewno czas inaczej leci :-)
U nas też jest troszkę ludzi, bo my na dole mieszkamy z teściami (ale mamy wszystko osobne), a na piętrze mieszka brat K. z rodziną.
Jednak ja do tej pory nie znalazłam wspólnego języka ze szwagierka i już tak raczej zostanie. Kiedyś jeszcze czasem do siebie chodziliśmy, a teraz już nie. Zresztą ona ostatnio całkiem się dziwna zrobiła, na Wigilię nie przyszli do teściów tylko sami siedzieli (piętro wyżej), z moim K. też się ostatnio pokłóciła i jak były urodziny Angeli to nie zeszła na dół. Ogólnie mówiąc mam ją gdzieś ;-)

Tylko jeszcze dziewczyny czasem razem się bawią (ich córka jest 3 lata młodsza od naszej), choć teraz i tak już mniej niż kiedyś.

reklama
Witam dziewczęta :):)

Tak czytam te wasze posty i zaczynam się zastanawiać nad tą szkołą rodzenia. Z tym, że będę chyba musiała chodzić tam sama bo mój mąż jest wiecznie w pracy:-(.. na wizyty też śmigam w pojedynkę bo nie ma innego wyjścia.. Dobrze, że na badaniach prenatalnych był ze mną ale to raczej zasługa faktu, że akurat nie było jego kierownika i mógł się urwać na chwilę. Powiedzcie mi proszę kiedy najlepiej jest się tam zapisać i czy te zajęcia są odpłatne?

Tak w ogóle to czuję się dobrze ale mam duże problemy z zaśnięciem .. ogólnie ze snem, budzę się przy prawie każdej zmianie pozycji. Nie wiem może to ze strachu, żeby nie zrobić nic małemu i nie ugniatać go za bardzo.. też tak macie?? Czy ja jak zwykle coś sobie wkręcam?

A co do badań to do końca tygodnia muszę zbadać glukozę ale boję się iść tam sama.. i pewnie jak zwykle zostawie wszystko na ostatnią chwilę. Nie potrzebnie mnie wszyscy straszą, że zasłabnięcie przy tym badaniu to norma...

Powiedzcie mi proszę jakie witaminy przyjmujecie?? Mi moja pani ginekolog kazała przyjmować prenatal DHA i nic więcej mam nie łykać.

Uciekam gotować obiadek :) A Wam Kochane życzę miłego dnia ( nie wiem jak u Was ale w Olsztynie nieśmiało przez chmury przebija się słoneczko :-) )

Hej, ja też właśnie na glukozie. Jeszcze pół godziny i drugie pobranie. Kupiłam, choć najlepsza to tak jak Wam pisałam to ja wypije wszystko, a teraz trochę senna, ale bez tragedii.Nie siedzę non stop byłam dwa razy w łazience :-) że mną dziewczyna przyszła to sobie wypiciu gdzieś poszła :-) dam później znać.

Trzymajcie sie dzielnie dziewczyny na glukozie :)

No to Kroczku masz wyjatkowo komfortowe warunki badania :) Mi wprawdzie pobierano krew w laboratorium, ale pielegniarka poradzila zebym wypila sobie glukoze u rodzicow i wracala na pobrania. Rodzice mieszkaja 2min jazdy od lab, wiec nie bylo problemu, zwlaszcza ze maz mnie wozil.

Ja sie juz nie moge doczekac zajec w szkole rodzenia! Ale zaczynamy dopiero w lutym :( Oby udalo sie skonczyc kurs przed rozwiazaniem ;)

Czuje ze dzis bede miala dzien lozkowy, wczoraj chyba troche przesadzilam z aktywnoscia... Bylismy z mezem u ortopedy, potem urzad dzielnicy, zakupy dla malucha, ksiegi wieczyste i na koniec obiad u rodzicow. Wrocilismy o 22ej, a ja noc wczesniej spalam tylko 2h. Wiec dzis pelen luz i splaszczanie tylka na kanapie :)

Wy tez tak slabo spicie ostatnio? U mnie od kilku dni jest jakas masakra w tym zakresie.

Przy okazji, dwa pytania do dziewczyn korzystajacych z forum przez aplikacje mobilna - Wam tez ciagle sie forum wywala w trakcie pisania postow? I czy jest jakas mozliwosc podejrzenia przez aplikacje na smartfona/tablet tematow z grup zamknietych? Mimo subskrypcji nie pojawiaja mi sie one na liscie, a szczerze mowiac bardzo rzadko wchodze na forum z komputera ;(

Ostatnia edycja:
DZIEWCZYNY UWAGA!!!!!! TRZYMAMY KCIUKI ZA DAGMAR!!!!!! Pisała przed chwilą że skurcze jej zatrzymali ale ma jakies kiepskie wyniki krwi. Maja zrobic jej jakies didymery i jak wyjda zle to ja biora na cc bo to grozne dla jej zycia. Czeka na ekg i interniste i jest w totalnej rozsypce. Mala ma tylko 1145g i jest za wczesnie. Trzymamy kobitki kciuki za to zeby okazalo sie ze to fatalna pomylka w lab

No ja już po glukozie i mamusia potruchtała do labolatorium:)

Adela, Jouluatto ja też mam ostatnio problemy ze snem. Nie mogę usnąć potem sie budze i w rezultacie spie na raty. Tylko ze ja lezac caly dzien zakladam ze to ma wiele wspolnego bo po prostu wszystkie kosci mnie bola :(

Jouluatto odpoczywaj sobie.

Jesli chodzi o bb na tablecie to powiadomienia mi nie przychodza musze za kazdym razem wchodzic i patrzyc czy cos nowego jest. A grupe prywatna to tylko jak wejde do siebie na profil to widze.

Dagmar jestem z Tobą, wszystkie jesteśmy. Mam nadzieję ze to fałszywy alarm, żeby tak się udało jeszcze tydzień, dwa wytrzymać, malutka będzie większa....
Mi cieżko pisze się na iPadzie, nie wyrzuca mnie tylko jak pisze w zaawansowanej edycji posta, ale cieżko pozbyć mi się błędów, korzystam z normalnego trybu bb.

reklama
Do góry