reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

reklama
Ja też współczuje i wiem co czujesz to samo mam w domu...największa pomyłka jaką mogłam zrobić to przeprowadzić się do tesciów.moglismy dalej wynajmowac mieszkanie i miec spokoj.Najlepiej wpuscic jednym uchem drugim wypuscic bo inaczej w wariatkowie mozna wyladowac.... Jesteśmy w koncu kobietami i damy sobie rade, jak nie my to kto,kazdaz nas ma swoj instynkt i najlepiej wie,bedzie wiedzial co dla naszego dzieciątka najlepsze..

wspolczuje Wam dziewczyny z tymi tesciowymi! u mnie to nie dosc, ze tesciowa sie nie wtraca, to jeszcze pomaga :-) nie mieszkamy z nia co prawda, choc niedaleko. A zarowno moja mama jak i tesciowa tez mowia, ze nie pamietaja wszystkiego :-)

Witam wszystkich
Dagmar-trzymaj się tam i nie daj się im, wracaj do nas w dwupaku.

Marcia- współczuję przeżyc z Zusem. I tak jak chyba Magda pisała dziadoski kraj wszędzie pod górkę. Ja mam o tyle łatwiej ze wszelkie tego typu sprawy załatwia mąż ja nie mam na nich siły ani nerw.

Agunia-wózek super chciałam taki dla Alana bo wtedy modne były w UK ale w ostateczności wózek pożyczyliśmy od znajomych. Obecnie model nie dla mnie bo muszę go targać po schodach więc w gre wchodzą mega lekkie konstrukcje.

Adela- no bez sensu, może rano skocz na powtórke i poproś o szybki wynik w końcu to z ich winy się stało.

Moi-pas- no co ty :szok: od czosnku skurcze? niewiedziałam

Edysiek- współczuję remontu ale racja lepiej teraz niż potem przy maluszku tym bardziej ze to tynki a z tego potem kurzu i pyłu ogromne ilości.

Co do szkoły rodzenia to też się zastanawiam. Jutro chyba zadzwonię pogadać jak to wygląda ile spotkań kiedy itp. W Szkocji chodziłam i było super ogólnie mało mówiłyśmy o opiece nad maluszkiem dużo o porodzie karmieniu zwiedziłyśmy odział położniczy a najlepsze były sesje relaksacyjne. Obecnie też te tematy interesują mnie najbardziej a nie mam kogo pytać ja nawet nie wiem czy w moim szpitalu jest znieczulenie więc myśle że mogłabym się dowiedzieć właśnie od położnych.

Ja się nie dziwie waszym mamom i teściowym ze nie pamiętają bo ja już mało co pamiętam z okresu niemowlęcego Alana.

Mi się teściowa raczej nie bedzie wpierdzielac bo my ją mało co obchodzimy no i nie mieszkamy razem. Martwi mnie szwagierka z dołu bo ona ma takie tendencje jakos zawsze lubiła mi doradzać w sprawie macierzyństwa tylko ze my jesteśmy jak ogień i woda w sensie inaczej zyjemy inne poglady itd.więc jej rady nie bardzo mi służa.

Odebrałam wyniki glukoza ok., wyniki z krwi tak raczej bliżej dolnej granicy a leukocyty podwyższone.
Ja ogólnie kiepsko sie czuję w sensie kłuje mnie tak w pochwie ciągnie w pachwinach i jak poleże to jest ok. ale jak tylko zaczynam jakąś aktywność to znowu no i skurcze sie pojawiają. Wizyta 14 stycznia :eek:

Ola10 pojde rano ale i tak jakbym robila na cito to najwczesniej wynik miala bym na 9tą a wizyte mam na 9.20 bez szans przeniesienia na pozniejsza godzine. Ewentualnie inny dzień w przyszlym tyg. Zle sie nie czuje,morfolog.do tej pory mialam ok.wiec moze jak doniose pozniej nic sie nie stanie. Bardzie boje sie o to moją szyjke...
A tak optymistyczniej mój suwaczek pokazuje równe 100 dni do terminu:-)

reklama
Do góry