tatiana0207
Początkująca w BB
Witam dziewczynki :-) i nowe foremki :-)
Tak czytam i czytam o tych waszych przygotowaniach i tez się zastanawiam kiedy to wszystko poprać poprasować itd. :-) ale chyba wezmę się za wszystko w lutym bo wtedy dopiero kupimy komodę i będę miała gdzie ciuszki pochować :-) na razie ciuszków żadnych nie kupuję bo dostałam już karton ślicznych dla dziewczynki a jutro wybieram się do kuzynki i też Mi obiecała ciuszki więc wtedy zobaczę co będę miała i zakupię tylko te potrzebne ciuszki :-)
A dziewczyny mam pytanie czy wy chodzicie lub zamierzacie chodzić do szkoły rodzenia ? Ja jestem pierworódką i nie wiem co z czym no i ten poród tak strasznie Mnie przeraża ale czasami się tak fatalnie czuję że nie mogę się z łóżka zebrać i teraz nie wiem czy się zapisać czy nie Jak mogła bym Was prosić o pomoc czy to rzeczywiście dużo pomaga i warto to się zmuszę i pójdę :-)
No ja mam szafę która jest mega pojemna i jest z kompletu naszych mebli, jeżeli zabraknie to się dokupi też z tego kompletu chociaż ten problem z głowy ale z Moim TŻ długo walczyłam o ustawienie mebli w pokoju, mieszkamy kątem u Jego rodziców, mamy swój pokój ale wiecie jak to jest mało miejsca dużo rzeczy ale się udało po mojemu- chodź teściu twierdzi że TŻ jest za bardzo pod moim pantoflem, też takie opinie słyszycie ?
drzwi mamy przesuwane (przesuwne?) i trochę więcej miejsca się zrobiło
ja od początku chciałam chodzić do szkoły rodzenia, ale myślałam że to płatna fanaberia (TŻ też miał wątpliwości), ale koleżanki mi powiedziały że nie dość że są szkoły rodzenia na NFZ to jeszcze bardzo dużo się nauczyły. i byłam już na 2 zajęciach i nie żałuję, to tylko ok 1h + dojazd miejskim ale można się dużo dowiedzieć, co prawda to początki ale widziałam w sali przewijaki, laleczki- położna mówiła że będziemy miały instrukcję jak zajmować się maluszkiem po porodzie. liczę na to że czegoś się nauczę bo nie mam za bardzo nikogo (mamy, siostry) która mogła by mi to pokazać, a teściowa to chciałabym aby jak najmniej mnie pouczała- niech się nie przyzwyczaja