reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Nie przesadzę z czosnkiem, nie ma szans- strasznie go nie lubię;) Więc tylko ząbek na kanapkę. A czy to prawda, że nie można pić herbaty z sokiem malinowym?

reklama
Wiecie co to są już Ku..a!jaja dzwonie do laboratorium bo nie mam nadal wyników z morfologii a oni mi na to że nie mają próbówki z moją krwią..,zaczeła sie jąkać że chyba sie stukła:szok:...i co ja mam teraz zrobić?! Toż nie mogli zadzwonić zebym przyszła rano i zrobiła powtornie badanie. A jutro wizyta....

patuśka z tego co wiem można! zastrzeżenie dotyczy herbaty z liści malin, która ma przyspieszać poród i wywoływać skurcze. nie dotyczy to herbaty z owoców malin, soku również.

Agunia fajnie ten wózek wygląda ale u mnie odpadają wszystkie, które nie mają skrętnych kół bo w domu nie wykręcę ;-)... My się zdecydowaliśmy na x-lander move jak dla mnie świetny jest, dopracowany i idealnie wszystko chodzi, a kolor raczej wezmę europa. Ładnie wygląda i się tak nie pobrudzi szybko jak te jasne tapicerki tym bardziej, że my sporo spacerków w lesie z psem będziemy mieli więc wystarczy że oprze swój ryjek i gotowe ;-) z czasem może dokupimy sobie kolorpack jaśniejszy na zmianę ale to zobaczymy ;-)....

Adela faktycznie są nieźli... można się wkurzyć nie ma co :no:...

Patuśka zazdroszczę dzisiejszych zajęć... Ja nadal do mojej nie mogę się dodzwonić (ciągle niby zajęte) i już sama nie wiem co myśleć:-:)wściekła/y:...

Fajnie że dagmar się odezwała, niech odpoczywa i się nie stresuje a będzie dobrze:-) Pozdrowionka dla niej!!!

Marcia, szkoda słów ale trzymaj się dzielnie i nie poddawaj tym hienom :wściekła/y:... Swoją drogą co za kraj na każdym kroku wszystko i wszystkim utrudniają i jak tu coś mieć swojego, albo posiadać dzieci...:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:??? Strasznie mnie denerwują jak tak pod górę te wszystkie urzędasy robią!!!

Witam :-)
A u mnie żeby nie było nudno mąż zaczął remont pokoju córci. A remont generalny, bo trzeba stare tynki zedrzeć i położyć nowe. Trochę to potrwa, ale myślę że do kwietnia damy to ogarnąć. Lepiej teraz niż później jak będzie dzidzia.
Dzisiaj trochę się narobiłam, bo trzeba było niemal wszystko z pokoju wynieść (ja nosiłam tylko drobnostki ale i tak się nadreptałam).

Ja tak bardzo z wyprawką się nie spieszę, pod koniec miesiąca mam zamiar przywieźć ciuszki od brata, przejrzeć swoje i wtedy zobaczę co jeszcze będzie potrzebne. Może w lutym zacznę prać.
Łóżeczko postawimy pewnie dopiero na sam koniec, bo będzie stać w sypialni i teraz tylko by zawadzało. Wózek też przywiozę gdzieś w marcu.
Z większych rzeczy muszę kupić wanienkę i przewijak. Powoli też zacznę kupować kosmetyki i artykuły higieniczne. Myślę, że jak podczas każdych zakupów coś tam kupię (a jeździmy tak raz na tydzień) to do kwietnia się wyrobię :-)
Ogólnie jakoś mi się nie spieszy. Jeszcze trochę czasu jest. A w najgorszym wypadku zawsze zostaje allegro ;-)

Agunia fajnie ten wózek wygląda ale u mnie odpadają wszystkie, które nie mają skrętnych kół bo w domu nie wykręcę ;-)... My się zdecydowaliśmy na x-lander move jak dla mnie świetny jest, dopracowany i idealnie wszystko chodzi, a kolor raczej wezmę europa. Ładnie wygląda i się tak nie pobrudzi szybko jak te jasne tapicerki tym bardziej, że my sporo spacerków w lesie z psem będziemy mieli więc wystarczy że oprze swój ryjek i gotowe ;-) z czasem może dokupimy sobie kolorpack jaśniejszy na zmianę ale to zobaczymy ;-)....

Adela faktycznie są nieźli... można się wkurzyć nie ma co :no:...

Patuśka zazdroszczę dzisiejszych zajęć... Ja nadal do mojej nie mogę się dodzwonić (ciągle niby zajęte) i już sama nie wiem co myśleć:-:)wściekła/y:...

Fajnie że dagmar się odezwała, niech odpoczywa i się nie stresuje a będzie dobrze:-) Pozdrowionka dla niej!!!

Marcia, szkoda słów ale trzymaj się dzielnie i nie poddawaj tym hienom :wściekła/y:... Swoją drogą co za kraj na każdym kroku wszystko i wszystkim utrudniają i jak tu coś mieć swojego, albo posiadać dzieci...:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:??? Strasznie mnie denerwują jak tak pod górę te wszystkie urzędasy robią!!!

wszystkim borykajacym sie z problemami z urzedami zycze powodzenia i jak najszybszego rozwiazania (pozytywnie) spraw :)) i nie denerwujcie sie panie szkoda zeby przez czyjas glupote mama i malenstwo mialy stres.
roan jest bardzo pieknym wozkiem, moj w drodze to babyactive ballerina
ImageUploadedByForum BabyBoom1389191830.019702.jpg zakochalam sie od 1 wejrzenia :D
wlasnie co do szkoly rodzenia to pomyslalam to samo co wy, nie mamy z TZ zadnego doswiadczenia z pielegnacja takiego malenstwa :( ale damy rade nie my pierwsi i nie my ostatni mamy dziecko ;)

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1389191830.019702.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1389191830.019702.jpg
    33,6 KB · Wyświetleń: 35
Ja to nie wiem co z tą szkołą... prawdę mówiąc nie chce mi się, i myślę że około 80% rzeczy o których będzie się mówiło to wiemy. A ja jestem jak pięciolatek - jeśli mnie coś nie ciekawi to się nie zmuszę... Trochę mnie mąż namawia, więc jak już to wybierzemy się na weekendowe albo indywidualne zajęcia. Albo wcale ;) wychodzę z założenia, że z mamą i teściową za plecami żadna wiedza zdobyta w szkole rodzenia nie będzie potrzebna... :/ one i tak wszystko będą wiedziały lepiej niż jakaś tam położna ;)

Viltutti gorzej że zawsze będą wiedziały lepiej od Ciebie, nawet jak... nie będą wiedziały ;-)
Marcia dzieki za wieści od Dagmar, współczuję boju z ZUSem.

Ja to nie wiem co z tą szkołą... prawdę mówiąc nie chce mi się, i myślę że około 80% rzeczy o których będzie się mówiło to wiemy. A ja jestem jak pięciolatek - jeśli mnie coś nie ciekawi to się nie zmuszę... Trochę mnie mąż namawia, więc jak już to wybierzemy się na weekendowe albo indywidualne zajęcia. Albo wcale ;) wychodzę z założenia, że z mamą i teściową za plecami żadna wiedza zdobyta w szkole rodzenia nie będzie potrzebna... :/ one i tak wszystko będą wiedziały lepiej niż jakaś tam położna ;)

jezeli nie masz ochoty to lepiej nie idz, po co sie zmuszac :) masz pomoc i wiesz ze bedzie ona dla Ciebie lepsza, ale z drugiej strony moze sie dowiesz czegos nowego, przydatnego? :)

reklama
Mi się na już samo płacze jak sobie pomyślę ile będę musiała się naużerać z teściową, która wszystko będzie widziała inaczej niż ja i do tego jest strasznie foszasta i obrażalska... a mieszkamy razem. Więc to nie jest dobra pomoc :) Ale przeczytałam większość sensownych książek na temat pielęgnacji, oglądam masę poradników na yt no i ogólnie fora, artykuły itp, więc nie sądzę że szkoła rodzenia wniesie dużo nowych informacji.
Oj... jakoś to będzie.

Do góry