reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Dagmar mam nadzieje ze jutro w lepszym humorze wstaniesz. Jak dluga masz teraz szyjke?? A to cisnienie wysokie to tylko na wizycie dzisiaj czy w domu tez tak masz?? Musisz to koniecznie kontrolowac. No i odpoczywaj. Sen na pewno dobrze Ci zrobi.

Ja wrocilam ze spotkania swiatecznego. Bylo calkiem milo. Kiedys takie spotkania po pracuje byly troche sztywne i dziwnie sie na nich czulysmy (ja i moje kolezanki z ktorymi zaczynalam specjalizacje), ale dzisiaj bylo na prawde sympatycznie. Duzo dobrego jedzonka, rozmowy na luzie i nawet koledy spiewalismy :-) w koncu poczulam sie choc troche swiatecznie.

Teraz padlam do lozka i ide spac. Mam nadzieje ze jutro bedzie lepszy dzien.

reklama
Witam :-)
Dagmar lepiej dzisiaj?

Marcia
fajne są takie spotkania, choć zależy w jakim gronie. Byłam na kilku i tylko na jednym było naprawdę fajnie. W końcu u nas się skończyły (dyrektor sknera) a góra robiła w swoim zakresie, jednak ani ja ani mistrzowie już się tam nie pchaliśmy ;-)

Ola my też już mamy choinę, ubraliśmy w niedzielę, bo córcia nalegała. Szybko, ale za to jak fajnie w domu się zrobiło :-)

Agutka
fajnie, że będziecie mieć z koleżanką dzieciaczki w podobnym wieku.
Moja przyjaciółka kilka miesięcy temu urodziła synka i tak jak razem czekałyśmy na dzieciaczki, to teraz jakoś mało mamy kontaktu.

A mam jeszcze pytanie, kiedy planujecie odświeżyć stare ciuszki (po młodszych dzieciach, od znajomych). Ja myślę, że nie szybciej jak po nowym roku wezmę wszystko popiorę i poprasuję, ale nie wiem kiedy dokładnie za to się zabrać :baffled:

Dzień dobry. :-)

Edysiek,a nooo. :-) Nie dość,że tarsze w tym samym wieku,to jeszcze i Maluszki. :-D
Co do ciuszków,to ja mam poprane na bierząco,ale w "dorosłym" płynie. Jakoś pewnie w lutym/marcu przepłukam je jeszcze w płynie dzieciowym,tak już ostatecznie. :-)

Witam z rana:))

Byłam dziś na pobraniu krwii i jutro odbiore wyniki. Musze sie wybrac do jakiegos ginabo mi Duphastonu nie starczy do kolejnej wizyty:(

Edysiek Ty sie zastanawiasz kiedy prać a ja kiedy zacząć kupować:) bo jic a nic jeszcze nie mam:) Po świętach umówiłam się ze szwagierką że poprzeglądamy ubranka po jej córeczce i sobie powybieram:))

Dat0gmar Zovitka jak się czujecie?

Hej dziewczyny:-)
Kroczek_k - ja też jeszcze nic a nic nie mam - byle do 26/27 grudnia - czasu wyprzedaży świątecznych, wtedy zaczynamy z mężem szaleć. Planujemy wyprawę do Athlone - miasta położonego około 100km od nas, bo tam jest dużo więcej ciekawych sklepów, mnie kusi szczególnie H&M:tak: Potem jedziemy do Dublina do Ikei (niestety jedyna w Irlandii - ponad 200km w jedną stronę), pewnie zakupimy parę rzeczy dla maluszka. Będziemy zamawiać wózek, kupować ciuszki, już się nie mogę doczekać:tak::tak:

Dagmar - jak tam sie dziś czujesz??? Lepiej coś po nocy??
Zovita - masz już wyniki wymazów. Trzymam kciuki żeby były ok żebyś mogła leżeć we własnych pieleszach:tak:

Hejka,

Niestety oba posiewy wyszly mi kiepskie i nie ma opcji szwu. Dostaje antybiotyk i moze w pt albo sb powtórzą posiew. Obym chociaz do swiat zdarzyla stad wyjsc :/

Dagmar mam nadzieję, że dziś już lepiej :)

Zovita trzymam kciuki, by antybiotyki pomogły i następne badania wyszły już dobrze.

A mi syna coś wysypało, podejrzewałam płyn do kąpieli, ale dziś byliśmy u lekarza i ona podejrzewa Ismigen, ale po badaniu dała nam skierowanie na morfologię, OB i CRP, a popołudniu po wyniki. Boję się, żeby to nie była szkarlatyna :wściekła/y: Bo takiej wysypki jeszcze u niego nie miałam. Od stóp do głowy jest w kropki.

Hejka,

Niestety oba posiewy wyszly mi kiepskie i nie ma opcji szwu. Dostaje antybiotyk i moze w pt albo sb powtórzą posiew. Obym chociaz do swiat zdarzyla stad wyjsc :/

Zovita - strasznie mocno trzymam kciuki żeby antybiotyki zadziałały i żebyś na święta wróciła do domu!!! Wiem, że jest Ci pewnie bardzo ciężko teraz, ale trzymaj się jakoś i staraj się myśleć jak najwięcej pozytywnie!!!!

reklama
Dagmar,śpij śpij. Sen jest najlepszym lekarstwem. :tak: Na wszystko!

A ja mega wzruszający wieczór mam. Moja koleżanka,która rodziła syna miesiąc przed moją Zuzią,dziś urodziła śliczną córeczkę. :-) Kurcze,aż się wzruszyłam,poważnie... I po cichutku zazdroszczę,że już ma dzieciątko po drugiej stronie brzuszka. :tak: :-)

ty też nie długo urodzisz, jeszcze trochę :)

Dagmar mam nadzieje ze jutro w lepszym humorze wstaniesz. Jak dluga masz teraz szyjke?? A to cisnienie wysokie to tylko na wizycie dzisiaj czy w domu tez tak masz?? Musisz to koniecznie kontrolowac. No i odpoczywaj. Sen na pewno dobrze Ci zrobi.

Ja wrocilam ze spotkania swiatecznego. Bylo calkiem milo. Kiedys takie spotkania po pracuje byly troche sztywne i dziwnie sie na nich czulysmy (ja i moje kolezanki z ktorymi zaczynalam specjalizacje), ale dzisiaj bylo na prawde sympatycznie. Duzo dobrego jedzonka, rozmowy na luzie i nawet koledy spiewalismy :-) w koncu poczulam sie choc troche swiatecznie.

Teraz padlam do lozka i ide spac. Mam nadzieje ze jutro bedzie lepszy dzien.

Nie wiem ile ta szyjka się skróciła, ciśnienie takie od paru dni. Gin twierdzi, że to nerwy i pewnie ma rację :/

Fajnie, że spotkanie udane, a jak skurcze?

Witam :-)
Dagmar lepiej dzisiaj?

Marcia
fajne są takie spotkania, choć zależy w jakim gronie. Byłam na kilku i tylko na jednym było naprawdę fajnie. W końcu u nas się skończyły (dyrektor sknera) a góra robiła w swoim zakresie, jednak ani ja ani mistrzowie już się tam nie pchaliśmy ;-)

Ola my też już mamy choinę, ubraliśmy w niedzielę, bo córcia nalegała. Szybko, ale za to jak fajnie w domu się zrobiło :-)

Agutka
fajnie, że będziecie mieć z koleżanką dzieciaczki w podobnym wieku.
Moja przyjaciółka kilka miesięcy temu urodziła synka i tak jak razem czekałyśmy na dzieciaczki, to teraz jakoś mało mamy kontaktu.

A mam jeszcze pytanie, kiedy planujecie odświeżyć stare ciuszki (po młodszych dzieciach, od znajomych). Ja myślę, że nie szybciej jak po nowym roku wezmę wszystko popiorę i poprasuję, ale nie wiem kiedy dokładnie za to się zabrać :baffled:

Ja chyba tak w styczniu/lutym a potem tylko w woreczki kolorami i małż przepłuka jak ja będę w szpitalu.
Zazdroszczę choinki :)
My mamy wszystko na strychu, zresztą i tak nie jestem w stanie porozkładać :/

Hejka,

kiepsko ale nie bój się, wytłuką wszystko i wyjdziesz :)

Dagmar mam nadzieję, że dziś już lepiej :)

Zovita trzymam kciuki, by antybiotyki pomogły i następne badania wyszły już dobrze.

A mi syna coś wysypało, podejrzewałam płyn do kąpieli, ale dziś byliśmy u lekarza i ona podejrzewa Ismigen, ale po badaniu dała nam skierowanie na morfologię, OB i CRP, a popołudniu po wyniki. Boję się, żeby to nie była szkarlatyna :wściekła/y: Bo takiej wysypki jeszcze u niego nie miałam. Od stóp do głowy jest w kropki.

To trzymam kciuki za wyniki badań młodego i żeby to jednak nie była szkarlatyna.

Laski ja poszłam wczoraj spać o 4.05 no właściwie dzisiaj a nie wczoraj i wstałam po 12tej
Boli dalej i staram się leżeć

Do góry