reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

reklama
Pysia no i super :-)
Patuśka fajnie, że wszystko się udało.
Czytalaś nowego Wiedźmina? Ja od lat jestem zakochana w Wiedźminie :-D i tak sobie ciągle do niego wracam. Ale nowego jeszcze nie czytalam. Normalnie jakbym mogła to bym dziecku dała na imię Geralt albo Yennefer lub Ciri ;-) Na szczęście to niemożliwe, bo bym musiała się wyprowadzić :-p

Patuśka z niecierpliwością czekamy na zdjęcia:))

A co do wiedźmina to niestety nie lubię tego gatunku literatury i nie czytam więc się niewypowiem:)) Nawet jak pracowałam to trudno mi się było w tym temacie wypowiedzieć. Jedyna seria książek które do mnie trafiają z tego gatunku to saga Georga RR Martina Gra o tron, Starcie królów, Nawałnica mieczy i Taniec ze smokami. Zarówno serial jak i książka są super:)

Obecnie kończę Inferno D Browna-polecam i mam zamiar zacząć czytać jedną z 6 książek które wczoraj przytachałam z biblioteki:). Chyba zacznę od Papieżycy Joanny bo jeszcze jak pracowałam to klient stały nam polecał:))

Ha ha ha Edysiek to ja się śmiałam do męża że może Kubusiowi damy na drugie imię Armin lub Sander jak jedni z naszych ulubionych DJ :) Mamy z mężem taki dosyć nietypowy gust muzyczny bo słuchamy trance and progressive:)) Właśnie ubolewaliśmy bo musieliśmy sobie odpuścić impreze w Pradze :(

Kroczek ja z tego gatunku to tylko Wiedźmin, przeczytałam go jeszcze jako nastolatka i uwielbiam do dziś.
Ogólnie czytam to co mi wpadnie w ręce, ale wolę coś mocniejszego. Jestem fanką Kinga.
Ale nie pogardzę też dobrą polską literaturą, najlepiej lekką i oddającą nasze realia. Ostatnio jednym tchem przeczytałam Mój kumpel Tata - Bogdan Gorczyca - Lubimy Czytać i http://lubimyczytac.pl/ksiazka/169593/moj-kumpel-syn
A dziś wieczorem już czeka na mnie nowy Coben i znowu się nie wyśpię ;-)
Z tego powodu mogłabym iść już na zwolnienie, miałabym więcej czasu na czytanie, później to może byc różnie :-D

viltuti - gratulacje nowego członka rodziny :-) Śliczna

dagmar - trzymaj się kochana, oby z wojowniczką wszystko było ok. No i Kaj z tatusiem niech wracają do zdrówka

patuśka - super, że wszystko się udało. Jeszcze raz serdeczne gratulacje.

edysiek - masz całkowitą rację, z czasem może być różnie....

A ja także jestem z tych co uwielbiają czytać. Ale niestety nie kryminały, ale po prostu powieści z tych bardziej romantycznych :-) Albo np książki ukazujące historię innych krajów.Swojego czasu bardzo fascynowała mnie kultura islamu...

U mnie jakoś nudno. Wczoraj myślałam, że wszystko mogę.... Wybrałam się nawet na spacer z synciem (pół godziny), zabrałam się za lekkie sprzątanie, pojechałam po córcię do przedszkola, no i pojechaliśmy do marketu. A wieczorem zwijałam się z bólu. Tak też było rano. Dopiero jakąś godzinę temu mi przeszło, jak było leżenie od rana. Jutro mam wizytę u mojej lekarki, więc myślę, że wiele się wyjaśni. Idziemy w końcu rodzinnie, żeby córcia i synuś zobaczyli rodzeństwo :-)

U nas też super :-) lekki mrozik i słonko idealnie :D
Przyznam się bez bicia, że mam mało czasu na pisanie bo mam mega absorbującego piesia :) ale jest CUDOWNA i chyba bardzo mądra... mamy ją od sobotniego popołudnia a już umie "chodź" i ładnie bryka za nami. Poza tym sika tylko na podkład i jak chce klocka to piszczy i się kręci więc można ją wynieść na dwór. W nocy jak z porządnym niemowlakiem - 2 razy budzi się na szczoszka i pieszczoty a później śpi dalej. Tylko gryzoń straszny. A maleństwo ma ząbki jak igiełki.
Och... potrzebna mi była taka dogoterapia :D

ciesze sie ze w koncu masz pieska :) oby ciagle tyle radosci!

L-oka, Kroczek tak, przy poprzedniej ciąży po zrobieniu glukozy 50g wynik wyszedł dużo za wysoki, a po 75g mniejszy. Mam nadzieję, że tym razem wyjdzie w normie.
Niby mało kobiet ma cukrzycę w ciąży a kilka moich koleżanek ją miało, niestety coraz częściej się zdarza.

Oliwia mi na kaszel pomógł stodal. Byłam zdziwiona, bo nigdy na mnie nie działał, a teraz jakoś pomógł.

no tak, teraz rozumiem Twoje obawy :) mam podobne, nic tylko trzymam kciuki zeby bylo dobrze. Ja jeszcze strasznie boje sie zastrzyków, a w przypadku cukrzycy to tylko zastrzyki w brzuch wchodzą w gre. Nie wiem jak to bedzie jesli bede musiala je brac, narazie wole tej mysli nie dopuszczac do siebie :)

Kochane dzięki za troskę, naprawdę.
Dziś pojechałam z A. do ortopedy, zgodził się przyjąć po prośbach ale na końcu.
ponad 8 godzin na ławce w przychodni. Boli mnie wszystko, małż rano pluł mi krwią i zrobili kolejne RTG i co? Ma krew w lewym płucu :-(

W piątek z powrotem do kontroli, Nie jest tego dużo więc może się wchłonie i wykrztusi. Jak dostanie gorączki albo zacznie więcej pluć krwią albo ostry ból to na izbę.
Masakra bo go boli i jeszcze to :/
Ja już głupieję, ale do piątku płaszczę dup, bo wymiękłam.

Buziaki dziewczynki

reklama
Dagmar no naprawdę niech już cię uwolni to fatum i masz racje płaszcz dupkę bo się w końcu Mała zdenerwuje:) Dużo zdrówka i sił dla wszystkicj:)

Misiarska to ja polecam Spotkajmy się pod drzewem Ombu. Jak ja nie lubie romansów tak ten mi bardzo podpasował:) Polecam z lekkich też Fanaberie:) Super książka:))

Do góry