reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Dagmar, lepiej jedź na izbę lub do lekarza i niech sprawdzą czy wszystko ok.
Ja po połówkowym fiksuję ale poczytałam trochę starych forów i literatury fachowej i żadna z mam, która na usg miała bright spot w serduszku nie urodziła dziecka z ZD.
Pozostaje mi tylko przestać się zamartwiać i zacząć się cieszyć synkiem. Musimy kupić trochę ubranek bo u nas w szafach różowo:-) choć za wiele nam nie potrzeba bo siostra ma 2 synków więc dostaniemy pewnie dużo w spadku.
Śmiałam się ostatnio z nią, że się podzieliłyśmy, my 2 córy ona 2 synków więc pewnie na mieszane rodzeństwo nie ma szans a tu jednak niespodzianka:-D

reklama
Emilka masz rację przestań się zamartwiać. Wiem że fora są akurat najłatwiejszym źródłem informacji ale nie koniecznie tych dobrych. Skoro gin powiedziała Ci że nie ma się co martwić to zaufaj jej :) na pewno będzie dobrze:)

Dziewczyny, jestem dziś sama w biurze i weszła do mnie Cyganka. Kurcze, jestem przewrażliwiona na ich punkcie bo raz miałam z nimi przygodę, która skończyła się na policji. Zaczęła mówić o mnie i powiem, że trochę mnie zszokowała bo wymieniła dużo rzeczy, które faktycznie miały miejsce a w które raczej trudno w ciemno trafić. Ale koniec końców chciała kasę, wolałam nie wyciągać portfela bo raz już to się dla mnie źle skończyło

Witam sie,

Ja nadal chora, tzn mam tylko kaszel, ale juz mnie tak męczy że jak kaszlę to boli mnie brzuch, chyba mięsnie jego. Znacie jakis sposób aby sie go pozbyć? Bo herbatki z sokiem malinowym czy gorące mleko z czosnkiem i miodem nie pomagają, ani ten syrop dla kobiet w ciąży. Najgorsze są noce, jak mnie złapie kaszel, to az bierze mnie na wymioty.

A tak pozatym ok. Za tydz mam USG połowkowe i aby do wiosny. Ja z kolei zimy w mieście nie lubię, szczególnie jazdy autem, a codziennie odwoże i przywożę synka do przedszkola z przedszkola.

DAGMAR - siły i zdrówka życzę

Oliwia55, spróbuj Glosal spray na suche gardło, można go stosować u dzieci i kobiet w ciąży, niektórzy mówią że jest słaby ale mojej rodzince pomógł. Długotrwały kaszel nie jest w ciąży wskazany bo napina się brzuch i możesz skurczy dostać

Witam:-)

Dagmar - jak się dziś czujesz? Lepiej trochę czy jednak zdecydowałaś się podjechać do szpitala i sprawdzić?

Viltutti - wiem co piszesz:-)Dogoterapia jest świetna na wszelkie smutki:tak: Mojego kudłacza dostałam po drugim poronieniu, rewelacyjnie pomóg wyjść z dość dużego doła i zdecydowanie jego obecność pomogła przejść przez dwa następne:tak: No bo jak tu się smutać kiedy taka kudłata morda trąca nosem, przytula się albo przynosi piłkę i patrzy w człowieka tymi wielkimi brązowymi oczami:-):-) Cieszę się, że uśmiech zagościł na twojej twarzy, że masz zajęcie i to jeszcze takie przyjemne i jakby nie było satysfakcjonujące:-)

L-oka, Kroczek tak, przy poprzedniej ciąży po zrobieniu glukozy 50g wynik wyszedł dużo za wysoki, a po 75g mniejszy. Mam nadzieję, że tym razem wyjdzie w normie.
Niby mało kobiet ma cukrzycę w ciąży a kilka moich koleżanek ją miało, niestety coraz częściej się zdarza.

Oliwia mi na kaszel pomógł stodal. Byłam zdziwiona, bo nigdy na mnie nie działał, a teraz jakoś pomógł.

Viltutti dokładnie jak madzia pisze taka dogoterapia działa cuda. Ja też sobie swojego psa po puerwszym poronieniu sprawiłam i pomaga mi w smuteczkach do tej pory:) Właśnie wróciliśmy ze spaceru:) Wychasał się po lesie ze swoją towarzyszką zabaw:) Matko jak one się ganiają:)) a teraz śpi padnięty obok łóżka:))

Ermilka ja też jestem uczulona na Cyganki. Już raz mnie okradły ale to jeszcze jak pracowałam:( Oliwka dużo zdrówka życzę:))

He dziewczynki!

Wreszcie Was doczytałam,

Dagmar-trzymaj się i życzę szybkiego powrotu do zdrowia:-)

Patunia - wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia,

Viltutti- śliczny piesek teraz będziesz miała tyle radości i uśmiechu na twarzy

Reszty nie pamiętam co jeszcze komu miałam napisać,wczoraj byłam na połówkowym i będzie dziewczynka Julka:-) trochę się zaskoczyłam bo cały czas myślałam ,że będzie chłopiec ale najważniejsze że wszystko ok z nią:-)

reklama
Do góry