reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Kroczek trochę to pokręcone z tym liczeniem. Ja to tak liczę, że skoro do porodu zostało mi równe 5 miesięcy, to 4 za nami i z tego wynika. że zaczął się 5 :tak:

Edysiek, Ja się w zeszłym tygodniu zaczęłam nad tym zastanawiać i tak mi z różnych mądrych książek wyszło, że niby tydzień temu zaczął się piąty. Ale patrząc wg Twojej metody to dzisiaj też by mi się zaczynał piąty:)

A jeszcze co do ciążowego leniuchowania, to ja przed ciążą byłam strasznym leniwcem i bałaganiarą, sprzątałam zrywami, tzn głównie wtedy gdy mieli przyjść do nas goście (niezapowiedziane wizyty to dla mnie zawsze zgroza). Chociaż niestety ze mną i tak lepiej niż z mężem;) Ale od pewnego czasu staram się wziąć za siebie i za męża, żeby maluszek od urodzenia żył w jakimś normalnie wyglądającym domu. Niestety długa droga jeszcze przed nami, dużo zmian do zrobienia, choćby dlatego, że z nas (chociaż z męża duuużo bardziej) straszne chomiki, nie mamy komórki lokatorskiej i wszystkie klamoty trzymamy w malutkim pokoiku, który docelowo będzie dla dziecka. Ale stopniowo wprowadzamy pewne zmiany, już jakis czas temu zaczęłam też porządki przedświąteczne połączone z gruntownym pozbywaniem się rzeczy. Do teściowej trafił ogromny karton pełen słoików. Aż się dziwię, gdzie one się mieściły w naszej mikrokuchni:)
Tak więc w okresie, kiedy jak najbardziej uzasadnione byłoby obijanie się, ja staram się po pracy spędzać czas w domu w miarę pożytecznie, jak na dorosłą i odpowiedzialną osobę przystało;) i o dziwo mój popołudniowo-wieczorny tryb życia często jest bardziej aktywny niż do tej pory. Ale tłumaczę sobie, że wolę teraz zrobić ile mogę, póki mogę, bo nie wiadomo co będzie i jak się będę za miesiąc-dwa-trzy... A skoro czuję się dobrze, to chyba dziecku to nie przeszkadza?
Ale bywają dni kiedy jednak mam takiego lenia że żadna siła mnie z kanapy nie ściągnie i wtedy wyleguję się bez wyrzutów sumienia:)

reklama
Ostatnio łapią mnie skurcze nóg, oczywiście najczęściej w nocy :wściekła/y: I jak mnie jakieś 2 dni temu złapał to do tej pory mnie noga boli. Domyślam się, że to brak magnezu. Niby jest w witaminach ciążowych, ale najwidoczniej za mało. Chyba będę musiala jeszcze dodatkowo brać, tylko nie wiem ile :huh:
A Wy ile bierzecie dziennie?

O właśnie, z tydzień temu też miałam problem ze skurczem. Nad ranem obudziłam się przez skurcz w prawej łydce. Potem niby przeszło, ale następnego dnia w tym miejscu zaczęła mnie boleć łydka i ból trzymał mnie przez jakieś 3 dni. Też podejrzewam niedobór magnezu, biorę Femibion 2 i widzę, że tam nie ma w składzie magnezu.... Muszę podpytać lekarza w piątek, może coś doradzi.

Witam wszystkie mamuśki.
Na początku chyba wypadało by się przedstawić i przywitać...wiec trochę o mnie, a raczej o nas.
Mam 29lat i jestem mamą 4,5 letniego Filipka. Gościłam na tym forum w czerwcu 2009 :)
Obecnie jestem w 20tc nie do końca jeszcze pewnej Laury (mam nadzieje że siusiak już nie wyrośnie) :-D
Termin mam na 12 kwietnia, ale ciekawe jak to będzie... Fifiego urodziłam w 38+3 także ciekawe czy nie zahaczę o marzec.
Tyle w skrócie.....jak się "oswoję" trochę to popiszę więcej....
Pozdrawiam wszystkie mamuśki i życzę duuuużo zdrówka.:tak:

Cześć dziewczyny :)

Dawno tu nie zaglądałam bo ostatnio przełożeni strasznie zarzucili Mnie praca i jak tylko wracam do domu to chociaż na godzinkę się kładę bo padam z nóg :( ale jeszcze troszkę aby do 18 grudnia bo potem już urlop i już pójdę na L4 żeby trochę odpocząć i przygotować pokoik itd. :)

W weekend postaram się nadrobić co napisałyście bo strasznie tego dużo :)

Pozdrawiam foremki :)

Mojeboje, dobrze Cie znowu widziec :)

Edysiek ja biore Magne B6 2 razy dziennie dwie tabletki no i jeszxze Prenatal Classic. Wczesnuej tez miewalam skurcze, od kiedy biore magnez wszystko sie cofnelo, brzuch tez sie rzadziej napina.

Agunia, wspaniale wiesci! Gratulacje! :)

Kamireszel, witaj w Kwietniowkach! :)

reklama
dziewczyny, Wy czujecie czasem takie dziwne skurcze w okolicy spojenia łonowego? dzisiaj przez cały dzień co jakiś czas czuję właśnie taki lekki skurcz. to normalne?

Do góry