reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Ja też myślę, że ta metoda może się sprawdzić w stałych i doświadczonych związkach. Myślę, że dużą role odgrywa tu jednak doświadczenie faceta, który wie kiedy się wycofać ;-)

Ogarnęłam mieszkanko, wstawiłam obiad i poskładałam całą górę prania. Teraz chwila relaksu :-)

reklama
witam poweekendowo :)
napisałyście jak zawsze dużo :)
widzę temat antykoncepcji. Ja po urodzeniu syna brałam tabsy jednoskładnikowe, ale to był jeden wielki koszmar, bo ciągle krwawiłam po nich. Później po skończeniu karmienia brałam normalne. I jakoś od 1,5 roku nie biorę nic. Na początku używaliśmy gumek, a później liczyłam na męża refleks, ale moje libido po porodzie było -1000. Aż się dziwię jak w ciążę zaszłam ;-) A teraz w sumie nie wiem, myślałam o spirali, ale jakoś nie mogę się przełamać. Są jakieś krążki jeszcze. Na pewno nie zdecyduję się na te jedno składnikowe po porodzie.

Witam się poniedziałkowo:)

U mnie wekend spokojny w pracy.
Kurcze dziewczyny zazdroszczę Wam tych akrobacji brzuszkowych Waszych dzieciaczków, u mnie raczej spokojnie, mały rusza sie ale bardzo delikatnie, w sumie nawet przez 2 dni prawie go nie czułam, jest to takie delikatne pukanie .
A tak pozatym czuje sie doskonale, tak teraz pomyslałam, że mnie nawet od początku brzuch nawet nie bolał, nic mnie nie boli w tej ciąży. W środe mam wizytę, juz nie moge doczekac sie kiedy znów zobacze maluszka.
Co do aktywności, to akurat rowerem jeżdziłam tylko latem, nawet jeszcze nie wiedziałam ze jestem w ciązy, a autem to jeżdze codziennie, w poprzedniej ciązy to nawet 3 dni przed porodem jeżdziłam na KTG, bo pózniej wylądowałam w szpitalu ze skurczami przepowiadającymi.

Edysiek, podziel sie odrobina energii, co? ;) Robotnicy sobie juz poszli i mam kuchnie jak przed kuciem, tyle ze zapylona i wymagajaca szorowania... Gdyby nie to ze zostawiam w domu koty, to chyba bym to olala i zostawila mezowi sprzatanie na po powrocie... No ale niestety jest jak jest i nie ma bata, trzeba odkurzac i mopa wyciagnac...

DJMka, wspominalas o kwestii libido po porodzie, mam pytanie, tak z ciekawosci do dziewczyn ktore rodzily naturalnie i przez cc, po jakim typie porodu bylo latwiej wrocic do wspolzycia? Po naturalnym porodzie dlugo czuje sie dyskomfort podczas seksu?

DJMka, wspominalas o kwestii libido po porodzie, mam pytanie, tak z ciekawosci do dziewczyn ktore rodzily naturalnie i przez cc, po jakim typie porodu bylo latwiej wrocic do wspolzycia? Po naturalnym porodzie dlugo czuje sie dyskomfort podczas seksu?

u mnie po cc bzykanie mogloby nie istniec. Nie dosc, ze mi sie nie chcialo, totalnie o tym nie myslalam, to w dodatku, jak juz do czegos doszlo to masakrycznie bolalo...

U nas dzis sloneczko. Odespalam dzis dlugi niespany weekend, skonczylam sniadanie i powoli zbieram sie na spacer :)

Acha, i moge smialo powiedziec, od wczoraj, ze czuje juz kopniaki malucha! Ach, coz za ulga i radosc! :))

Jouluatto wydaje mi się, że to zależy od kobiety. My po porodzie nie czekaliśmy tych 6 tygodni. Chyba po 4 pierwszy raz coś tam było. Mnie nic nie bolało. Poza tym pierwsze tygodnie po porodzie to chodziłam jak jedna wielka chcica, ale przeszło niestety :(

Ja się zastanawiałam ostatnio, czy coś z hormonami nie mam (po karmieniu ciągle miałam mleko w piersiach), bo to raczej nie jest normalne, że ciągle się nie chce :confused:

Dziewczyny, gratuluję poczucia kopniaków :)

ja sie tylko na szybko witam, bo musze pracowac, melduje, ze maz wyjechal dzis na 3 dni do Krakowa i zostalam sama, wiec dwie noce przede mna w samotnosci, ale sobie poleniu****e!

Hej kobietki!
Dziś mam jeżdżony dzień, więc tylko na chwilkę wskakuję.
Vilttutii współczuje przeżyć z psem tym bardziej, ze w ciąży wszystko się mocniej przeżywa.
Oliwia55 mnie niestety mąż przeczołgał rowerem po niezłych wertepach, myślałam ze dziecko wypadnie, w końcu jechałam na stojąco a w foteliku najmłodszy bąbel był.
Jouluatto - mi po porodzie libido spada, do tego dochodzi suchość w pochwałę. Wiem, ze to gra hormonów i się nie przejmuję. Po pierwszym dziecku wyszło mi 8 miesięcy, a pozdrawiam nie doczekałam końca połogu bo już po ścianach chodziłam. Inna sprawa, ze pierwsze dziecko miałam mega wymagające i w głowie nie było mi figo-fago....

Ostatnia edycja:
reklama
Ja już zauważyłam, że jak objem się mandarynek albo napiję kawy to dzidziuś w brzuchu mi dyskotekę urządza :) A jak się wkurzam, to siedzi cicho jak na złość.
I ostatnio jak mąż rękę przykłada to go mały kopie :-) Pewnie mu się nie podoba i każe mu spadać ;-P

Do góry