reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Dranissimo właśnie po jeździe na rowerze pojawiły się u mnie plamienia. Chociaż znam historie, ze dziewczyny jeździły nawet w 9 miesiącu ciąży.

reklama
Witam
Szaro, buro u nas. Rano obudziło mnie poruszenie u dziewczyn w pokoju, otworzyłam jedno oko, ciemno, szaro, myślałam, że to co najwyżej 7, patrzę a to wpół do dziesiątej:szok:
Rano zakupy z Olą zaliczyłam, do Mc Donalda mnie jeszcze wyciągnęła. Poprasowałam, obiadek na 3 dni upichciłam, teraz już odpoczywam.

Ja też mam ciągle jakąś wilgoć na wkładce, tak jakbym się spociła, widzę, że to chyba normalne

Moje dziewvzyny też blisko urodziny będą miały - Zosia 16 kwiecień, maluszek na początku kwietnia. Urodziny zdecydowanie będą osobno, no chyba, że jubilatki będą sobie życzyły inaczej

Jazdy na rowerze chyba bym nie ryzykowała, lepiej nie kusić losu

Ja już po obiadku u hindusa :-) Uwielbiam takie jedzenie, pełne smaków i aromatów :-). Po przyjściu do domu upiekłam jeszcze na szybko ciasteczka owsiane, będzie słodko i zdrowo :-)

Ja też mam momenty, że mi się bardzo mokro w majteczkach robi, ale wiem że w ciąży to normalne. Póki nie chlusta i nie cieknie po nogach, to podchodzę do tego spokojnie.

dranissimo Kaj jest z 30 grudnia a Jonasz z 16 stycznia.
Roczek i 2 latka Kaja robiliśmy osobno. 3 urodziny Kaja robiliśmy jak małż przyjechał na święta- bo był w niemczech, Jonasz stwierdził, że też chce tatę na urodzinach i że chce razem z Kajem. Kaj stwierdził, że chce tort z Kubusiem i urodziny z Jonaszem. Jonasz się zgodził na tort z puchatkiem...
całe zamieszanie, ale pozytywnie. W tym roku chcą tak samo "bo było fajnie" Pewnie dla nich fajnie, bo tort większy i więcej gości i prezentów niż osobno, cwaniaki małe :D :D :D

Amela już duża więc dla rodziny nie robi, tylko dla koleżanek, więc to już zupełnie inaczej wygląda.

Dranissimo właśnie po jeździe na rowerze pojawiły się u mnie plamienia. Chociaż znam historie, ze dziewczyny jeździły nawet w 9 miesiącu ciąży.

jak pisalam jezdzilam do 20tyg i nie mialam zadnych plamien. Ale wiadomo, kazdy ma inny organizm.

Ja już po obiadku u hindusa :-) Uwielbiam takie jedzenie, pełne smaków i aromatów :-). Po przyjściu do domu upiekłam jeszcze na szybko ciasteczka owsiane, będzie słodko i zdrowo :-)

Ja też mam momenty, że mi się bardzo mokro w majteczkach robi, ale wiem że w ciąży to normalne. Póki nie chlusta i nie cieknie po nogach, to podchodzę do tego spokojnie.

A to ja nie wiedzialam, ze to normalne? Mi z Z jak wody odchodzily przed Jej narodzinami to nic mi nie chlustalo, ani nie lalo sie po nogach, tylko saczylo sie i wygladalo naprawde podobnie do tego, co mam teraz, tylko moze czesciej i nieco wiecej.

dagmar czyli u Ciebie 16 dni roznicy maja. U mnie poki co wychodza 2 dni, a jak maluch sie zasiedzi to jeszcze wyjdzie tego samego dnia :szok: ;)

No to ładnie dagmar kombinują Twoi synowie Wiecie co wkurzyłam sie bo okazało się przed chwilą że szwagierka ma jelitówkę, mieszkają w domu obok, ja w ciąży a tu teściu raz tu raz do nas przychodzi, mąż szwagierki tak samo i zadowoleni:/ No kurcze teraz na wejsciu jak ktos bedzie wchodzil to zaraz sie spytam czy byl u nich bo jsk tak to nie ma wejsca:wściekła/y:

No nie, zrobiłam to i obejrzałam film, jak wygląda cięcie cesarskie. Nie powinnam tego robić, nie, nie, nie. Przed pierwszym porodem oglądałam, jak wygląda zwykły poród i uznałam, że spoko, ale teraz nieeeeeee, nie chce tego czuć, masakra totalna. Nie oglądajcie lepiej nic.
Musiałam się wygadać, bo teraz to mam ochotę gdzieś ucieć, schować się, cokolwiek.

Co do wód to u mnie najpierw było mokro a potem juz sie rozkreciło, ale jak macie watpliwosci to chyba w aptece są takie testy, o ile nie wycofali :)

Witajcie w sumie to już po weekendzie :-)

Polisia a skąd Ci się wzięło żeby w ogóle taki film oglądać? Ja nie zamierzam, czuła jestem na takie rzeczy i pewnie śniłoby mi się po nocach brrr..

Pisałyście o wspólnych urodzinach dzieciaczków, ciekawe jak będzie u nas bo termin mam tego samego dnia :-D a różnica będzie 7 lat więc zobaczymy co starszy powie na taką wspólną imprezkę - jak będzie ten sam dzień to w sumie nie będzie miał wyjścia hehe

Z roweru już jakiś czas temu zrezygnowałam bo z moim szczęściem na bank coś by się stało.

A co do antykoncepcji to u nas tylko gumki wchodzą w grę z hormonami nigdy nie eksperymentowałam bo jakoś się bałam skutków ubocznych, a że mężu rzadko w domu to gumki wystarczą ;-)

Pierwszy zjazd zaliczony ufff następny na początku grudnia a służbiści straszni na tej uczelni, wymagania jak nie wiem co ale jakoś pójdzie. Po dzisiejszym dniu w szkole jestem mega zadowolona bo kupiłam od dziewczyny piękną kurtkę ciążową, wygląda jak nowiuteńka ze sklepu ona dała za nią 350zł a sprzedała mi za 80zł :happy2:. Po wczorajszym wypadku pod prysznicem noga mnie jeszcze boli ale na szczęście smalec zrobił swoje i nie mam siniaka :szok: a myślałam że będzie wielki.

A teraz leżę już w łóżeczku i rozkoszuję się kopniaczkami maluszka :-).

reklama
hej! witam w niedziele wieczorkiem.
Wrocilismy niedawno do domciu, maz z imprezy wrocil ok 5 rano, ale w nienajgorszym stanie :-)
Zaraz bedziemy go pakowac, bo jak wspominalam wczesniej to jedzie na 3 dni do Krakowa w taka delegacje- pochwale sie, bo dostal awans na Dyrektora stazyste w jednej z sieci sklepow sportowych! Max za pol roku zostanie Dyrektorem, uf ciesze sie, bo on tam juz 10 lat pracuje i nalezy mu sie!

A ja dziewczynki od wczoraj (chyba) czuje ruchy dzidzi, chgba to nie jelita, bo no tak jakby banki mi pekaly w brzuchu hehe no cudownie! a w piatek juz usg i juz sie nie moge doczekac i pierwszy raz bedzie moj mezulek!

Przesylam buziaki, pakujemy sie i idziemy spac, bo ja jutro do pracy, a maz pociagiem :-)

Do góry