reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Myślę marcia, że to dobry pomysł. Tak czy siak będzie dobre ;-) A najważniejsza jesteś Ty i dzidziuś ;-)

Ja jeszcze krwawię, ale dużo mniej i pewnie będę jeszcze tak miała przez jakiś czas. Małe skrzepki schodzą nadal, myślę ze to krwiaczek się oczyszcza. Wczoraj dzidzia mocniej dawała o sobie znać, w ogóle mocniej kopie od czasu jak uwolnił się ten skrzep. Lepiej czuję się psychicznie i grzecznie leżę by dzidziusiowi było jak najlepiej :)

super :) ale się cieszę, teraz pij dużo, żeby wód przybywało :D

witam.
Wiatr&woda- trzymam kciuki nadal:-)
marcia- co za wredna małpa. jak się nie ugnie to idź na L4;-);-) I miej ją w nosie. Ty jestes teraz najważniejsza:tak::tak::tak:

Ja mam dziś intensywny poranek. najpierw na 7 gnałam na pobranie krwi(mam nadzieję, że tym razem wyjdzie), a potem z Młodym do pediatry. Ja pierdziele wiecie co- od 8:30 do 10:30 czekaliśmy w kolejce. Nie dość,że tyle ludzi to jeszcze przyszła para z 8 miesięcznym dzieckiem i od drzwi wrzeszczeli, że bez kolejki wejdą i już. Rozumiem-chore dziecko, temp wysoka ale troche kultury trzeba mieć. Facet tak arogancki, że trudno ale puściły mi nerwy i mu nawrzucałam,że owszem niech wejdą poza kolejnością ale niech nie obrażają innych, No cholera trochę kultury trzeba mieć. A nie do babki 70letniej tekst, że chyba z choinki sie urwała. o nie trafił na mój zły dzień:-D:-DTaki był mądry jak sam wrzeszczał, ale jak ja zaczęłam to zwątpił i wyszedł, a matka weszła bez kolejki ale juz bez słowa. Ja to mam szczęście:szok::wściekła/y:

no i dobrze zrobiłaś, ja nigdy nie wchodziłam bez kolejki z maluchem a teraz żałuję ale można kulturalnie powiedzieć, że z małym dzieckiem i bez kolejki a nie drzeć się po ludziach :/

No właśnie jestem oburzona za brak możliwości wypowiedzenia się, wyboru. Nie każde dziecko się nadaje do szkoły a szczególnie jak ta szkoła i nauczyciele nie są przygotowani (bo tacy też są) do przyjęcia czasami dzieci w wieku 4 lat i 8 miesiecy do 1 klasy!!!!!
Moja jest lipcowa i na bank pójdzie do zerówki. Ale przy Arturze wyboru nie będzie :-(

Kaj pójdzie mając 5 lat i 8 miesięcy do 1szej klasy. Niech się szykują bo jak nie to zagryzę...
Amelka miała 6 lat i 3 mieś a Jonasz 6 lat i 7 mieś ale Amelka była jakaś "mądrzejsza" a Jonasz bez problemów bo już większy ale Kaj jest dziecinny i ja sobie tego nie wyobrażam. Cóż, zobaczymy...

Jeszcze raz dzieki za wsparcie. Najgorsze jest to ze ja powinnam cos odpowiedziec tam na stazu od kiedy chce zaczac. A teraz mi glupio ze oni mi ida na reke i chca mnie przyjac teraz a ja im powiem ze sorry ale po nowym roku. A po nowym roku to moga juz nie miec miejsca. A ja wychodze na glupia.

Idź jeszcze raz do niej i powiedz, że kazała ci się pytać a teraz się wymiguje...wrrrr

Czesc dziewczyny,

ja tylko na chwilke - nie czytalam jeszcze Waszych wpisów, pozniej nadrobie i odpisze. Jestem załamana. Od wczoraj mam bóle brzuche i skurcze :( byłam u lekarza, niby z brzuchem ok, ale dostalam skierowanie na USG - zeby wykluczyc poronienie zagrażające :( jejku jak się boje
trzymajcie kciuki, jade na 17 na USG :(

jedź a my tu trzymamy kciuki. Może to tylko macica się rozciąga

reklama
Marcia a nie możesz tam powiedzieć jak sprawa wygląda, choć z drugiej strony nie bo dopiero wtedy by się szefowa wściekła :baffled:
L-oka może to skurcze braxtona-hicksa podobno moga pojawić się już od 18 tygodnia ciąży, a mogą nawet wcześniej. Odczuwa się je własnie jako twardnienie i napinanie brzucha - w ten sposób macica już zaczyna przygotowywac się do porodu.
Nie martw się, jedź do lekarza. Trzymam kciuki.

Czesc dziewczyny,

ja tylko na chwilke - nie czytalam jeszcze Waszych wpisów, pozniej nadrobie i odpisze. Jestem załamana. Od wczoraj mam bóle brzuche i skurcze :( byłam u lekarza, niby z brzuchem ok, ale dostalam skierowanie na USG - zeby wykluczyc poronienie zagrażające :( jejku jak się boje

L-oka trzymamy kciuki Słońce.

Nie chcę nikogo usprawiedliwiać, bo chamstwo jest chamstwem i trzeba je tępić w każdej postaci, ale taka postawa tego pana mogła brać się z tego, że generalnie nie bardzo się takie przepisy o przyjmowaniu poza kolejnością respektuje. Tyle razy już widziałam jak się Państwo Starsi oburzali, krzywili i zbędnie komentowali jak ktoś z małym dzieckiem, lub niejednokrotnie kobieta w ciąży śmiała oznajmić, że wchodzi poza kolejnością, iż jestem chyba w stanie zrozumieć oznajmianie tego już od drzwi, a nawet z transparentem :) Oczywiście tylko oznajmianie, jeśli pan ten kogoś obrażał to oczywiście należy się reprymenda ...

PS: jeśli ktoś ma ochotę na biszkopty chętnie się podzielę, nim pochłonę cała paczkę :)

Kochana ale ja ich nawet rozumiem tylko niech mają troche kultury. Ich nikt nie obrażał, każdy powiedział swoje zdanie i na tym koniec.A on po chamsku do każdego.Można po prostu powiedzieć, że taka i taka sytuacja, że male dziecko i tyle a nie obrażać niewinnych ludzi. Mnie nikt nigdy nie wpuścił w kolejke, za to ja często. Dziś Młody pojechał z kaszlem, więc spokojnie mogła czekać i bez problemu bym ich wpuściła. Tylko, że on był tak agresywny, że nie wytrzymałam. Kurcze wszyscy byli z dziećmi tak. Wystarczyło poprosic a nie drzeć morde na wszystkich skoro to wina organizacji ośrodka a nie nasza.

czesc
L-oka trzymam kciuki.
ja dzisiaj byłam u fryzjerki i chciałam odswiezyc kolor taki miedziany a teraz mam mocny rudy prrawie czerwony na odrostach fryzjerka niby powiedziała że jak mi sie nie podoba to mam przyjść za tydzień na pasemka ale tydzień bede czerwonowłosaaaa:angry:

czesc
L-oka trzymam kciuki.
ja dzisiaj byłam u fryzjerki i chciałam odswiezyc kolor taki miedziany a teraz mam mocny rudy prrawie czerwony na odrostach fryzjerka niby powiedziała że jak mi sie nie podoba to mam przyjść za tydzień na pasemka ale tydzień bede czerwonowłosaaaa:angry:

Ooooo mnie się taki kolor podoba:tak::tak:
Nawet chciałam sobie taki zafundować, ale moja fryzjerka kategorycznie odmówiła wspołpracy hahhaaha twierdząc, że mi taki kolor nie pasuje:-( No i nadal jestem blondynką:happy:

Czesc dziewczyny,

Trzymam kciuki, będzie wszystko dobrze, czekam na wieści po wizycie ...

reklama
Loka ja skurcze Braxtona (twardnienie brzucha dość mocne) mam od 16-17 t.c.Nic na to nie poradzimy, tak po prostu jest. Wydaje mi się, ze nie ma sie co niepokoić. Ale oczywiście 3mam kciuki, żeby było ok. I daj koniecznie znać :)

Do góry