reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Myślę marcia, że to dobry pomysł. Tak czy siak będzie dobre ;-) A najważniejsza jesteś Ty i dzidziuś ;-)

Ja jeszcze krwawię, ale dużo mniej i pewnie będę jeszcze tak miała przez jakiś czas. Małe skrzepki schodzą nadal, myślę ze to krwiaczek się oczyszcza. Wczoraj dzidzia mocniej dawała o sobie znać, w ogóle mocniej kopie od czasu jak uwolnił się ten skrzep. Lepiej czuję się psychicznie i grzecznie leżę by dzidziusiowi było jak najlepiej :)

super :) ale się cieszę, teraz pij dużo, żeby wód przybywało :D

witam.
Wiatr&woda- trzymam kciuki nadal:-)
marcia- co za wredna małpa. jak się nie ugnie to idź na L4;-);-) I miej ją w nosie. Ty jestes teraz najważniejsza:tak::tak::tak:

Ja mam dziś intensywny poranek. najpierw na 7 gnałam na pobranie krwi(mam nadzieję, że tym razem wyjdzie), a potem z Młodym do pediatry. Ja pierdziele wiecie co- od 8:30 do 10:30 czekaliśmy w kolejce. Nie dość,że tyle ludzi to jeszcze przyszła para z 8 miesięcznym dzieckiem i od drzwi wrzeszczeli, że bez kolejki wejdą i już. Rozumiem-chore dziecko, temp wysoka ale troche kultury trzeba mieć. Facet tak arogancki, że trudno ale puściły mi nerwy i mu nawrzucałam,że owszem niech wejdą poza kolejnością ale niech nie obrażają innych, No cholera trochę kultury trzeba mieć. A nie do babki 70letniej tekst, że chyba z choinki sie urwała. o nie trafił na mój zły dzień:-D:-DTaki był mądry jak sam wrzeszczał, ale jak ja zaczęłam to zwątpił i wyszedł, a matka weszła bez kolejki ale juz bez słowa. Ja to mam szczęście:szok::wściekła/y:

no i dobrze zrobiłaś, ja nigdy nie wchodziłam bez kolejki z maluchem a teraz żałuję ale można kulturalnie powiedzieć, że z małym dzieckiem i bez kolejki a nie drzeć się po ludziach :/

No właśnie jestem oburzona za brak możliwości wypowiedzenia się, wyboru. Nie każde dziecko się nadaje do szkoły a szczególnie jak ta szkoła i nauczyciele nie są przygotowani (bo tacy też są) do przyjęcia czasami dzieci w wieku 4 lat i 8 miesiecy do 1 klasy!!!!!
Moja jest lipcowa i na bank pójdzie do zerówki. Ale przy Arturze wyboru nie będzie :-(

Kaj pójdzie mając 5 lat i 8 miesięcy do 1szej klasy. Niech się szykują bo jak nie to zagryzę...
Amelka miała 6 lat i 3 mieś a Jonasz 6 lat i 7 mieś ale Amelka była jakaś "mądrzejsza" a Jonasz bez problemów bo już większy ale Kaj jest dziecinny i ja sobie tego nie wyobrażam. Cóż, zobaczymy...

Jeszcze raz dzieki za wsparcie. Najgorsze jest to ze ja powinnam cos odpowiedziec tam na stazu od kiedy chce zaczac. A teraz mi glupio ze oni mi ida na reke i chca mnie przyjac teraz a ja im powiem ze sorry ale po nowym roku. A po nowym roku to moga juz nie miec miejsca. A ja wychodze na glupia.

Idź jeszcze raz do niej i powiedz, że kazała ci się pytać a teraz się wymiguje...wrrrr

Czesc dziewczyny,

ja tylko na chwilke - nie czytalam jeszcze Waszych wpisów, pozniej nadrobie i odpisze. Jestem załamana. Od wczoraj mam bóle brzuche i skurcze :( byłam u lekarza, niby z brzuchem ok, ale dostalam skierowanie na USG - zeby wykluczyc poronienie zagrażające :( jejku jak się boje
trzymajcie kciuki, jade na 17 na USG :(

jedź a my tu trzymamy kciuki. Może to tylko macica się rozciąga

reklama
Marcia a nie możesz tam powiedzieć jak sprawa wygląda, choć z drugiej strony nie bo dopiero wtedy by się szefowa wściekła :baffled:
L-oka może to skurcze braxtona-hicksa podobno moga pojawić się już od 18 tygodnia ciąży, a mogą nawet wcześniej. Odczuwa się je własnie jako twardnienie i napinanie brzucha - w ten sposób macica już zaczyna przygotowywac się do porodu.
Nie martw się, jedź do lekarza. Trzymam kciuki.

Czesc dziewczyny,

ja tylko na chwilke - nie czytalam jeszcze Waszych wpisów, pozniej nadrobie i odpisze. Jestem załamana. Od wczoraj mam bóle brzuche i skurcze :( byłam u lekarza, niby z brzuchem ok, ale dostalam skierowanie na USG - zeby wykluczyc poronienie zagrażające :( jejku jak się boje

L-oka trzymamy kciuki Słońce.

Nie chcę nikogo usprawiedliwiać, bo chamstwo jest chamstwem i trzeba je tępić w każdej postaci, ale taka postawa tego pana mogła brać się z tego, że generalnie nie bardzo się takie przepisy o przyjmowaniu poza kolejnością respektuje. Tyle razy już widziałam jak się Państwo Starsi oburzali, krzywili i zbędnie komentowali jak ktoś z małym dzieckiem, lub niejednokrotnie kobieta w ciąży śmiała oznajmić, że wchodzi poza kolejnością, iż jestem chyba w stanie zrozumieć oznajmianie tego już od drzwi, a nawet z transparentem :) Oczywiście tylko oznajmianie, jeśli pan ten kogoś obrażał to oczywiście należy się reprymenda ...

PS: jeśli ktoś ma ochotę na biszkopty chętnie się podzielę, nim pochłonę cała paczkę :)

Kochana ale ja ich nawet rozumiem tylko niech mają troche kultury. Ich nikt nie obrażał, każdy powiedział swoje zdanie i na tym koniec.A on po chamsku do każdego.Można po prostu powiedzieć, że taka i taka sytuacja, że male dziecko i tyle a nie obrażać niewinnych ludzi. Mnie nikt nigdy nie wpuścił w kolejke, za to ja często. Dziś Młody pojechał z kaszlem, więc spokojnie mogła czekać i bez problemu bym ich wpuściła. Tylko, że on był tak agresywny, że nie wytrzymałam. Kurcze wszyscy byli z dziećmi tak. Wystarczyło poprosic a nie drzeć morde na wszystkich skoro to wina organizacji ośrodka a nie nasza.

czesc
L-oka trzymam kciuki.
ja dzisiaj byłam u fryzjerki i chciałam odswiezyc kolor taki miedziany a teraz mam mocny rudy prrawie czerwony na odrostach fryzjerka niby powiedziała że jak mi sie nie podoba to mam przyjść za tydzień na pasemka ale tydzień bede czerwonowłosaaaa:angry:

czesc
L-oka trzymam kciuki.
ja dzisiaj byłam u fryzjerki i chciałam odswiezyc kolor taki miedziany a teraz mam mocny rudy prrawie czerwony na odrostach fryzjerka niby powiedziała że jak mi sie nie podoba to mam przyjść za tydzień na pasemka ale tydzień bede czerwonowłosaaaa:angry:

Ooooo mnie się taki kolor podoba:tak::tak:
Nawet chciałam sobie taki zafundować, ale moja fryzjerka kategorycznie odmówiła wspołpracy hahhaaha twierdząc, że mi taki kolor nie pasuje:-( No i nadal jestem blondynką:happy:

Czesc dziewczyny,

Trzymam kciuki, będzie wszystko dobrze, czekam na wieści po wizycie ...

reklama
Loka ja skurcze Braxtona (twardnienie brzucha dość mocne) mam od 16-17 t.c.Nic na to nie poradzimy, tak po prostu jest. Wydaje mi się, ze nie ma sie co niepokoić. Ale oczywiście 3mam kciuki, żeby było ok. I daj koniecznie znać :)

Do góry