reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Dziewczyny, dzisiaj piatek, piateczek, piatunio!!!
Duzo roboty dzis bylo, ale juz w domciu jestem, poszla bym spac najchetniej, hehe
Wieczorkiem idziemy do znajomych ogladac ich zdjecia ze slubu, posiedzimy troszeczke, bo moj mezulek jutro na 8 idzie do pracy :-(

Troche mi brzuch urosl, juz widac, nie wiem jak sie ubierac, hehe

Wiecie co? nie wiem czy to ruchy dzidzi, czy jelita moje, ale mam od paru dni albo uczucie prelewania, albo ucisk. zgrubienie po jednej stronie, roznie, ale cos sie dzieje, nie wiem czy to ruchy, bo to ciezko ogarnac!

Przesylam buziaki i czekam na informacje od Was!

reklama
Ale się wkurzyłam!!! Ryczeć mi się chce!!! Pisałam Wam że chce sobie staż załatwić, żeby nie wracać do siebie do pracy. No więc dzwoniłam przed chwilą i profesor się zgodził i mogłabym zacząć "od zaraz" i czekają na moją decyzję. No to dzwonię do mojej ordynatorki żeby ją o tym poinformować i co słyszę??? Nie ma mowy, najwcześniej po nowym roku!!! Teraz mamy dużo pracy a ona obiecała dziewczynom które nie są w ciąży staże!!!!! I je chce puścić bez problemów, a ja mam zapie..... w największym nawale infekcji, jelitówek itp. bo takie ma widzimisie. Kurdę drugą dziewczynę która jest w ciąży puściła na staże zaraz jak się tylko dowiedziała i nie robiła jej żadnych problemów. Ale ja wiedziałam że się na mnie uweźmie, bo wróciłam z wychowawczego i od razu w ciąży. Ale strasznie mnie wkurza taka niesprawiedliwość!!!!! Normalnie jak pomyślę że mam wrócić tam do pracy to mi się słabo robi na samą myśl. No trudno wrócę od wtorku do roboty, ale nie wiem jak długo tam wytrzymam, fizycznie, a przede wszystkim psychicznie!!! Co za wredny babsztyl!!!!!!!
Ehhh musiałam się wygadać.

Ehh, co za babsztyl w tej pracy. Pamietaj ze teraz musisz uwazac na siebie i Dzidzie. A kontakt z jelitówkami i infekcjami środnio temu służy.

Myślę marcia, że to dobry pomysł. Tak czy siak będzie dobre ;-) A najważniejsza jesteś Ty i dzidziuś ;-)

Ja jeszcze krwawię, ale dużo mniej i pewnie będę jeszcze tak miała przez jakiś czas. Małe skrzepki schodzą nadal, myślę ze to krwiaczek się oczyszcza. Wczoraj dzidzia mocniej dawała o sobie znać, w ogóle mocniej kopie od czasu jak uwolnił się ten skrzep. Lepiej czuję się psychicznie i grzecznie leżę by dzidziusiowi było jak najlepiej :)

To super że już się lepiej czujesz :) i już kopie :-)

czesc
ja dzisiaj byłam u fryzjerki i chciałam odswiezyc kolor taki miedziany a teraz mam mocny rudy prrawie czerwony na odrostach fryzjerka niby powiedziała że jak mi sie nie podoba to mam przyjść za tydzień na pasemka ale tydzień bede czerwonowłosaaaa:angry:

moja fryzjerka profilaktycznie mi mówila ze w ciazy czasem inaczej kolor sie przyjmuje :) ale na szczescie jakos tam wyglada. W tydzień może się przyzwyczaisz i jeszcze Ci się spodoba :p

Duzo roboty dzis bylo, ale juz w domciu jestem, poszla bym spac najchetniej, hehe
Wieczorkiem idziemy do znajomych ogladac ich zdjecia ze slubu, posiedzimy troszeczke, bo moj mezulek jutro na 8 idzie do pracy :-(

Wiecie co? nie wiem czy to ruchy dzidzi, czy jelita moje, ale mam od paru dni albo uczucie prelewania, albo ucisk. zgrubienie po jednej stronie, roznie, ale cos sie dzieje, nie wiem czy to ruchy, bo to ciezko ogarnac!

Miłego wieczorku :) To pewnie juz pierwsze ruchy.

Dziewczyny bardzo dziękuje Wam za wsparcie.

Poszłam na to USG i pan doktor był bardzo miły. Z uwagi, iż mialam wpisane wiele różnych podejrzeń, w tym poronienie, mialam USG i dopochwowo i przez brzuch. Wszstko dokładnie pomierzył i pooglądał i powiedział że na jego oko to nie ma przyczyny bolów :) poprostu ciąża, kazał oszczedzac sie i duzo lezec, gdyby rzeczywiście to byl poczatek czegos zlego. A jak się nasilą to wtedy do szpitala. I brac Nospe. No zobaczymy, troszkę mnie uspokoił, choć ledwo sie poruszam teraz (tak mnie boli). Ale za to znam juz płec - dołączam do grona mam i synków :) Mały ponoc jest bardzo duży i waży już ok 215 g! Mam nadzieje, że chociaż się nie nasilą bóle, to moze jakos dotrwam do tego kwietnia.

Moj mąż dzisiaj wraca i obiecał ze sam wysprzata caly dom :)

Pozdrawiam :-)

Ehh, co za babsztyl w tej pracy. Pamietaj ze teraz musisz uwazac na siebie i Dzidzie. A kontakt z jelitówkami i infekcjami środnio temu służy.

moja fryzjerka profilaktycznie mi mówila ze w ciazy czasem inaczej kolor sie przyjmuje :) ale na szczescie jakos tam wyglada. W tydzień może się przyzwyczaisz i jeszcze Ci się spodoba :p

Poszłam na to USG i pan doktor był bardzo miły. Z uwagi, iż mialam wpisane wiele różnych podejrzeń, w tym poronienie, mialam USG i dopochwowo i przez brzuch. Wszstko dokładnie pomierzył i pooglądał i powiedział że na jego oko to nie ma przyczyny bolów :) poprostu ciąża, kazał oszczedzac sie i duzo lezec, gdyby rzeczywiście to byl poczatek czegos zlego. A jak się nasilą to wtedy do szpitala. I brac Nospe. No zobaczymy, troszkę mnie uspokoił, choć ledwo sie poruszam teraz (tak mnie boli). Ale za to znam juz płec - dołączam do grona mam i synków :) Mały ponoc jest bardzo duży i waży już ok 215 g! Mam nadzieje, że chociaż się nie nasilą bóle, to moze jakos dotrwam do tego kwietnia.

Całe szczęście, że niczego się złego lekarz nie dopatrzył. Na pewno krwawienie, czy odklejanie się łożyska widziałby na USG, tak samo jak skracanie się szyjki. Może rozciąganie się macicy przebiega tak bólowo bo jak mówisz malec szybko rośnie :) Przy regularnym zażywaniu no-spy i polegiwaniu pewnie się wszystko uspokoi. Trzymam kciuki, no i gratuluję synka :)

Jutro mam mieć kolejne wyniki krzepliwości i chcę do domu.
W przyszłym tygodniu mam kolejne usg i to mnie barrrdzo cieszy.
Jestem zła ale może mi przejdzie...mam wrażenie, że oni już tu tylko czekają aż coś się stanie :( Położna zrobiła taką minę jakbym miała zejść jak pytała, gdzie spirala a gdzie łożysko i rzuciła "może chociaż do końca 6 miesiąca uda się donosić" z takim politowaniem i odwróciła głowę.
No bomba, muszę się uspokoić...

Kochane bardzo wam dziękuję za wsparcie, naprawdę...
t

czasami to mi rece odpadaja:no:

Dzień dobry,
tylko Wam napiszę co i jak i już nie zawracam głów, bo się za szybko chyba znowu pochwaliłam :( Wtorkowa beta wynosiła 157,6 IU/l, a wczorajsza jedynie 199,4 IU/l, zdecydowanie nie jest to dobry przyrost... Ginekolog kazał mi poczekać i we wtorek powtórzyć betę, więc jakaś nadzieja się jeszcze we mnie tli, ale to jest taka nadzieja jak zawsze - że kiedy jest już beznadziejnie i rozum mówi "koniec", to serce gdzieś tam szepcze "a może jeszcze coś z tego będzie..."

Pozdrawiam Was ciepło i życzę nudnych ciąż i zdrowia Wam i Waszym maluszkom!

odzywaj sie i mimo wszystko trzymam kciuki:tak:

Ale się wkurzyłam!!! Ryczeć mi się chce!!! Pisałam Wam że chce sobie staż załatwić, żeby nie wracać do siebie do pracy. No więc dzwoniłam przed chwilą i profesor się zgodził i mogłabym zacząć "od zaraz" i czekają na moją decyzję. No to dzwonię do mojej ordynatorki żeby ją o tym poinformować i co słyszę??? Nie ma mowy, najwcześniej po nowym roku!!! Teraz mamy dużo pracy a ona obiecała dziewczynom które nie są w ciąży staże!!!!! I je chce puścić bez problemów, a ja mam zapie..... w największym nawale infekcji, jelitówek itp. bo takie ma widzimisie. Kurdę drugą dziewczynę która jest w ciąży puściła na staże zaraz jak się tylko dowiedziała i nie robiła jej żadnych problemów. Ale ja wiedziałam że się na mnie uweźmie, bo wróciłam z wychowawczego i od razu w ciąży. Ale strasznie mnie wkurza taka niesprawiedliwość!!!!! Normalnie jak pomyślę że mam wrócić tam do pracy to mi się słabo robi na samą myśl. No trudno wrócę od wtorku do roboty, ale nie wiem jak długo tam wytrzymam, fizycznie, a przede wszystkim psychicznie!!! Co za wredny babsztyl!!!!!!!
Ehhh musiałam się wygadać.

niech zgadne pewnie stara,bezdzietna panna:baffled: jak nic si enie zmieni idz na zwolnienie i niech sobie sama pracuje ty przynajmniej bedziesz zyc bezstresowo.

czesc
L-oka trzymam kciuki.
ja dzisiaj byłam u fryzjerki i chciałam odswiezyc kolor taki miedziany a teraz mam mocny rudy prrawie czerwony na odrostach fryzjerka niby powiedziała że jak mi sie nie podoba to mam przyjść za tydzień na pasemka ale tydzień bede czerwonowłosaaaa:angry:
oooo ja tez bylam u fryzjera dwa dni temu od tego czasu nie patrze w lustro, i licze ze mi wlosy szybko odrosna....

to napewno ruchy bobaska,a ten brzuszek wieszky czasami z jednej storny to pewnie bobasek sie rozpycha:tak:

odpoczywaj kochana lez i sie relasuj.

l-oka strasznie się cieszę, że wszystko w porządku. Teraz lez i odpoczywaj bo może teraz boli cię też ze strachu brzuch. Oby do jutra przeszło:))

Loka - super że to nic złego;-) Teraz tylko odpoczywaj. Ja mam spore bóle w prawym biodrze, które promieniują do podbrzusza i trudno jest to rozróżnić od bóli brzucha - takich okresowych, ale lekarz też twierdził ze to rozciągająca się macica, więc u Ciebie zapewnie jest podobnie. Proszę ładnie leżeć i odpoczywać ;-)

dagmar - przecież to dobra waga, na tym etapie nie ma co się niepokoić, dzieciaczki później szybciutko rosna i ani się obejrzysz a jeszcze będziesz mówić, żeby maluch przestał rosnąć :-)

reklama
Do góry