reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

a moja mała jest malutka 248 gram :(

Ej, ej, a nie było ostatnio rozmowy że lekarze przed porodem wróżyli jedną wagę a po wyjściu okazywało się że maluch waży inaczej... to z usg to tylko przybliżone szacunki. A poza tym wg mądrych portali, mniej więcej tyle powinno ważyć dziecko w wieku naszych bobasów :-) może akurat dzidziol Nieznajomej1979 to kawał kloca ;) ciesz się że Twoja córka laska będzie ;) a przy okazji mama też :-)

reklama
Loka- witam w klubie zarówno mam synków :-) jak również leżących i odpoczywających, ja jadę na nospie i luteinie już trzy tygodnie leżeniem to już wiecie co ;-) ale co zrobić każą leżeć to trzeba leżeć bo nie darowałabym sobie jak by teraz coś się stało... choć przyznam że czekam już z niecierpliwością aż to napięcie troszkę minie bo mimo iż nie mam zbyt dużego brzucha to czuję się jak słonica, ledwo się ruszam bo mam tak wszystko naciągnięte.., a potrafię się zmęczyć przewracaniem z jednego boku na drugi:crazy:... Tak więc kochana wiedz że nie jesteś sama w tym leżeniu ;-) odbijemy sobie potem jak nasze "aniołki" się urodzą ;-):-)

Trzymam kciuki;-)

Loka bardzo sie ciesze ze wszystko jest w porzadku. Jak najwiecej odpoczywaj. No i gratuluje kolejnego forumowego chlopczyka :-) a co do bolow brzucha to ja tez je mam, ale ja akurat wiem od czego, od zajmowania sie synkiem i od niewygodnych pozycji. Rzadko kiedy mam czas w ciagu dnia zeby sie na chwile polozyc zeby brzuszek mogl odpoczac. No i czesto przesiaduje z nim na podlodze a brzuszek rosnie i powoli zaczyna byc niewygodnie. Skutek jest taki ze potem boli. W pierwszej ciazy mialam za to straszne bole wiezadel. Nie moglam nogi do gory podniesc i ubrac majtek czy spodni. A przekrecanie sie z boku na bok to byla masakra. Ciesze sie ze tym razem nie jest tak zle.

Dagmar spokojnie te szacunki wagi nic nie znacza. Najwazniejsze ze mala rosnie i rozwija sie prawidlowo. A nawet jak bedzie nieduza to moze i lepiej bo bedzie miala wiecej miejsca i nie dotknie sie do spirali!

Ja ostatnio sama farbowalam wlosy i zamiast blondu jak zwykle zrobilam sobie braz. Wszyscy w domu nie mogli sie przyzwyczaic ale mnie sie akurat podoba i jak na razie nie zamierzam wracac do jasnych.

No to chyba pora spac. Do jutra dziewczynki.

Hej kwietniówki

Pewnie nikt mnie nie kojarzy, pojawiłam się na sekundkę na początku, ale założenie, że uda mi się wygospodarowywać czas na pisanie z wami okazało się zbyt optymistyczne, więc zniknęłam. Jeszcze 2 tygodnie i zwalniam tempo, idę na L4, więc już regularnie będę się pokazywać.
obolała jestem non stop, cały czas napięta macica, ból w spojeniu łonowym, do tego od tygodnia okolice kości ogonowej bolące przy każdym ruchu, a nie daj Boże jak się zapomnę i z dzieciakami na podłodze przysiądę:baffled:. Nie wiem od czego to, może baby tak się ułożyło, że jakiś nerw uciska

Brzusio już mam ho ho i jeszcze trochę, od 2 mcy ciążowe spodnie. Na wagę boję się patrzeć, już 7kg na plusie:szok:, a z dziewczynami w całej ciąży po 9 kg przytyłam.

Dagmar wagą maluszka się nie przejmuj, najważniejsze, że się dobrze rozwija, normy normami, a dziecka nie zmusisz, żeby się w te normy wpasowało

Miłej soboty

Witam :-)
L-oka super, że wszystko w porządku, leż i wypoczywaj.
Mnie ostatnio też brzuch czasami boli i w pachwinach ciągnie, a czasem tak wlezie w nogę, że ciężko chodzić.
Wczoraj byliśmy na zakupach i tak się nałaziłam, że wszystko mnie bolało. To po 8 godz. w pracy jestem mniej zmęczona :baffled:

Magda Ciosek pewnie, że Cię pamiętam :tak: Na pewno pracując i opiekując się dziewczynkami ciężko znaleźć trochę czasu. Ale jeszcze trochę i wszystkie będziemy siedzieć w domu i nic nie robić ;-)

Cześć dziewczynki:) Ja dziś tylko się przywitam bo rodzice do mnie przybywają na długi weekend tak więc nie bardzo będę miała czas:) Mam nadzieję że nie naskrobiecieza dużo:) Ja to się czasami zastanawiam czy wszystko z dzieckiem w porządku bo ani nie mam żadnych bóli tzn nie czuję za bardzo żebym się rozciągała, czasami tylko na początku każdego tygodnia mnie troszkę więzadła pobolą i ootem spokój. Gdyby nie rosnący brzuszek to bym się troszkę denerwowała:) Nawet czasami męża się pytam czy mi brzuszek rośnie bo i tego trudno stwierdzić:) Ale za trochę ponad tydzień mam wizytę więc się dowiem wszystkiego:)

Miłego weekendu dziewczynki i do usłyszenia w poniedziałek:)

Cześć dziewczynki:) Ja dziś tylko się przywitam bo rodzice do mnie przybywają na długi weekend tak więc nie bardzo będę miała czas:) Mam nadzieję że nie naskrobiecieza dużo:) Ja to się czasami zastanawiam czy wszystko z dzieckiem w porządku bo ani nie mam żadnych bóli tzn nie czuję za bardzo żebym się rozciągała, czasami tylko na początku każdego tygodnia mnie troszkę więzadła pobolą i ootem spokój. Gdyby nie rosnący brzuszek to bym się troszkę denerwowała:) Nawet czasami męża się pytam czy mi brzuszek rośnie bo i tego trudno stwierdzić:) Ale za trochę ponad tydzień mam wizytę więc się dowiem wszystkiego:)

Miłego weekendu dziewczynki i do usłyszenia w poniedziałek:)

hehe, widzisz ja mam to samo, mam wizyte 22.11, iec za ok 2 tygodnie to sie dowiem, a ide do lekarza, ktory kiedys byl moim ginekologiem tylko na usg, jest od tego specjalista, z kilkoma szpitalami wspolpracuje jesli chodzi o konsultacje usg, wiec pewnie sie sporo dowiem, ale to jeszcze 2 tygodnie...

Straszny mam jakis sajgon w ostatnich dniach, ledwo ogarniam forum, ale dzis w ramach bezsennosc porannej w koncu nadrobilam :)

Dagram, strasznie sie ciesze ze u Ciebie wszystko dobrze i gratuluje cory! :)

L-oka, ja tez miewam takie bole napieciowe. Nie skurcze, ale takie jakby nagle twardnienie i ciagniecie brzucha, szczegolnie jak wykonuje czynnosci wymagajace schylania albo podnoszenia rak do gory. Gin kazala wtedy brac nospe i lezec az nie przejdzie ;)

Ni_kusia, cale szczescie ze czujesz sie juz lepiej :) Trzymam kciuki zeby teraz juz reszta ciazy byla dla Ciebie bezstresowa i przyjemna!

Bylo o smakach ciazowych... Ja od kilku dni mam straszna faze na sok pomaranczowy, kapuste kiszona i ptasie mleczko... no i standartowo na wode z cytryna mierzona w hektolitrach ;) Problem w tym ze na cytrusy jestem uczulona, kapusty moj zolodek obecnie nie toleruje, a na ptasie mleczko nachodzi mnie okolo polnocy ;) Ale waga 1kg na plus! :) Moze w koncu nie bedzie opierniczania u gin za 3 tygodnie ;) Ciekawa tylko jestem czy to kwestia poprawy apetytu ktorej jakos specjalnie nie obserwuje, czy tych hormonow tarczycy od endokrynologa.

Od kilku dni dzidzia mi strasznie wariuje w brzuchu :) Nie ma dwoch godzin zeby nie bylo fikolkow i kopania, nawet maz czuje jak reke przylozy :) Az sie zastanawiam czy to nasze dziecko w ogole sypia od czasu do czasu ;) Chyba lubi muzyke, bo kopniaki sa najczestsze jak mam cos wlaczone, albo jak jeden z kotow lezy mi na brzuchu i mruczy :) ImageUploadedByForum BabyBoom1383989121.134290.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1383989121.134290.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1383989121.134290.jpg
    29,8 KB · Wyświetleń: 26
hehe, widzisz ja mam to samo, mam wizyte 22.11, iec za ok 2 tygodnie to sie dowiem, a ide do lekarza, ktory kiedys byl moim ginekologiem tylko na usg, jest od tego specjalista, z kilkoma szpitalami wspolpracuje jesli chodzi o konsultacje usg, wiec pewnie sie sporo dowiem, ale to jeszcze 2 tygodnie...

Hi hi hi jak dziewczyny coś boli to niedobrze bo się boją że się coś dzieje. Nas jak nie boli też niedobrze bo może coś jest nie tak:) No nie dogodzisz:-D

Jouluatto ale masz ślicznego futrzaka:) Ja to już bym chciała coś poczuć ale jeszcze muszę poczekać:) Poki co to nie codziennie ale czasami czuje tylko takie delikatne przelewanie w brzuchu jakbym rybkę taką tycią miała:) Być może że to jelita więc póki co się nie nakręcam :)

reklama
witam

Dagmar leż i nie słuchaj :) wszystko na pewno będzie dobrze :) I gratuluję córci :)

L-oka cieszę się, że po USG wszystko w porządku :) teraz leż i odpoczywaj ile się da :) gratuluję synka

Marcia może da się jakoś dogadać z tą kobietą? przecież takie warunki pracy stanowczo nie są dla kobiety w ciąży :no:

Mnie dziś głowa boli. Czekam aż mąż wstanie po nocce i idę zająć jego miejsce.

Do góry