reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Ale się dziewczyny uśmiałam:))))
Czytałam sobie na stronce przesądy związane z ciążą i najbardziej śmiać mi się chciało że nie można się przytulać do owłosionego zwierzęcia bo dziecko będzie bardzo owłosione:D No kurcze paranoja:) A jak powiedziałam to do mojego psa to rzucił focha i poszedł spać:):-D

reklama
Cześć,

Widzę, że o jedzonku piszecie. Ja również nie mam ochoty na słodycze, wolę mięsko, a najchętniej owoce i warzywa czyli coś, czego normalnie nie za bardzo chętnie kosztuję. Czyli mam tak jak w 1 ciąży taką samą sytuację. Potrafię miskę zieleniny pochłonąć i bardzo mi smakuje ;-)

Dziś czuję się lepiej, wczoraj był straszny dzień. Cały dzień mega mocno krwawiłam. Mogłam tylko siedzieć, bo na leżąco czułam wszystko prawie na plecach, więc co chwila byłam w toalecie. Ale myślę, że może w końcu skrzep się oczyścił (miesiąc go hodowałam) i może w końcu miejsce przerwania błon się zasklepi - dotychczas skrzep był w tym miejscu i to uniemożliwiał. W przyszłym tygodniu wizyta i się wiele wyjaśni.

Życzę Wam spokojnej reszty dnia ;-)

No prosze jednak u Dagmar corka. To tym razem jej teoria co do plci sie nie sprawdzila. Oh ale bym sie cieszyla gdyby u mnie tez byla taka pomylka!! Juz sie przyzwyczailam do mysli ze bedzie drugi syn, ale gdyby okazalo sie ze jednak corka to bylabym przeszczesliwa :-)

Ja chyba tak samo jak Ty :-) nie miałabym nic przeciwko jakby okazało sie że jednak na USG gin pomyliła sie i jednak jest dziewczynka:-D:-D

Nie ma chyba reguły co do naszego wyglądu a płci. Słyszałam, że chrostki są na dziewczynkę, bo dziewczynka mamie urodę odbiera, ale jak widać się nie sprawdza. To już chyba gdzieś jest zapisane i nie mamy na to większego wpływu ;-)

Hej dziewczynki.
Kurcze pogoda dzisiaj fatalna!! Siedzimy w domu i nie wytykamy nosa na zewnątrz. A chętnie bym się gdzieś ruszyła. Powinnam trochę ciuchów kupić Tymkowi, bo mi ze wszystkiego wyrasta. No cóż, może chociaż allegro przejrzę póki mały śpi. A tak przy okazji pokażę wam w jakiej pozycji moje dziecko dzisiaj usnęło :-)
DSC_0408[1].jpg

Nikusia rety ja bym chyba na zawał zeszła gdybym tak krwawiła cały dzień. Na pewno nie potrafiłabym spokojnie czekać do przyszłego tygodnia na wizytę kontrolną. Mam nadzieję że będzie tak jak piszesz i że teraz zaklei się dziurka przez którą uciekają wody. Oby tylko nie ubyło ich za dużo. A dzisiaj jeszcze krwawisz????

Załączniki

• DSC_0408[1].jpg
    DSC_0408[1].jpg
    13,2 KB · Wyświetleń: 83
Widze, ze od rana o jedzonku ;) Ja wlasnie (dopiero?) skonczylam sniadanie, plus pol opakowania ptasiego mleczka! Kilogramy przybywajcie! :-D Wpoprzedniej ciazy przytylo mi sie 13kg, mam nadzieje, ze tym razem nie przebije tego wyniku :sorry: Nie jem duzo. Od poczatku mam maly apetyt, zwlaszcza mieso jest be i wszelkie zupy, sosy itp.

U mnie zaraz 12, a ja nadal w pizamie :confused2: Musze sie przemoc, bo troche zalatwiania mnie czeka plus zakupy... No i slonko swieci wiec trzeba korzystac!

Milego dzionka wszystkim :tak:

Hej dziewczynki.
Kurcze pogoda dzisiaj fatalna!! Siedzimy w domu i nie wytykamy nosa na zewnątrz. A chętnie bym się gdzieś ruszyła. Powinnam trochę ciuchów kupić Tymkowi, bo mi ze wszystkiego wyrasta. No cóż, może chociaż allegro przejrzę póki mały śpi. A tak przy okazji pokażę wam w jakiej pozycji moje dziecko dzisiaj usnęło :-)
Zobacz załącznik 592586

Nikusia rety ja bym chyba na zawał zeszła gdybym tak krwawiła cały dzień. Na pewno nie potrafiłabym spokojnie czekać do przyszłego tygodnia na wizytę kontrolną. Mam nadzieję że będzie tak jak piszesz i że teraz zaklei się dziurka przez którą uciekają wody. Oby tylko nie ubyło ich za dużo. A dzisiaj jeszcze krwawisz????

Świetna pozycja do spania, urodze zdjecie ;)

Ja już mniej krwawię, wczoraj to była gehenna, ale mój lekarz twierdzi ze w szpitalu by mi nic więcej nie pomogli, bo jak oczyszcza sie krwiak to tylko się odpoczywa i zazywa te leki co ja biorę w domu (luteina i duphaston). Mierzę temperaturę 3 razy dziennie, i jak nie mam gorączki ani brzuch nie boli to lekarz każe czekać, tak więc słucham sie go choć ciężko mi jest czasem...

Wczoraj wyszłam do fryzjera (mąż mnie zawiózł 0,5 km od domu) bo Doktor zezwolił (powiedział, że ruch spowoduje szybsze oczyszczenie się tego krwiaka)i faktycznie po powrocie wypadł mi ten skrzep i dziś jest lepiej. Od razu mam więcej energii ;-) Jestem dzisiaj dobrej myśli ;-)

Dzisiaj na obiadek mam barszczyk (mama mi ugotowała). A drugie danie zrobi mąż z pracy jak wróci. Kocham zupki i mogłabym je jeść codziennie ;-)

reklama
Widze, ze od rana o jedzonku ;) Ja wlasnie (dopiero?) skonczylam sniadanie, plus pol opakowania ptasiego mleczka! Kilogramy przybywajcie! :-D Wpoprzedniej ciazy przytylo mi sie 13kg, mam nadzieje, ze tym razem nie przebije tego wyniku :sorry: Nie jem duzo. Od poczatku mam maly apetyt, zwlaszcza mieso jest be i wszelkie zupy, sosy itp.

U mnie zaraz 12, a ja nadal w pizamie :confused2: Musze sie przemoc, bo troche zalatwiania mnie czeka plus zakupy... No i slonko swieci wiec trzeba korzystac!

Milego dzionka wszystkim :tak:

Ja dziś śniadanko o 11 jadłam dopiero ;-) i też jakoś trudno mi wstać z łóżka....

Do góry