reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

u mnie też kopniaków jeszcze nie czuć, a już jutro 19tc zacznie się. Ale to dlatego że jestem grubaskiem :) w związku z czym i ten brzuch to niby spory, ale chyba dużo nie urósł :p

reklama
Cześć
u mnie poza lekko zaokrąglonym brzuszkiem brak widocznych zmian ale poprzednio wszystko tzn rozstępy i pajączki i żylaki WSZELAKIE (dla wtajemniczonych wiadomo jakie :crazy:) wyskoczyły w 3 trymestrze mimo smarowania

Duze macie juz brzuszki? Czujecie juz kopniaki? U mnie dopiero powoli zaczyna cos byc widac, a juz niedlugo zaczne 20tyg.
Witaj mój brzuszek tez nie należy do największych a dzisiaj zaczęłam 19 tydzień :) ale spokojnie jeszcze Nam wyskoczą i pewnie będą mega okrągłe i zatęsknimy za malutkim brzusiem :p a ruchy już czuję od 18 tygodnia :) lekarz powiedział że jestem szczupła i jest to możliwe że czuję ruchy a teraz to już maleństwo chwilami strasznie figluje :) jeszcze troszkę i też poczujesz :) pozdrawiam :)

Witajcie dziewczynki a ja dzisiaj mam strasznie leniwy dzień :) nic Mi się nie chce i leżę sobie pod kocykiem przed TV i wypoczywam bo jutro do pracy i co najważniejsze do lekarza :) już nie mogę się doczekać :) mam nadzieję że ujawni się płeć a może tylko potwierdzi :p nie zapeszam :p zobaczymy jutro :)

Miłej niedzieli foremki :)

No u mnie to chyba ewidentnie za wcześnie na odczówanie ruchów:) Niedługo zacznę dopiero 16 tydz wiec chyba jeszcze kilka tygodni:) Może koło wizyty 20 listopada coś poczuję:) A brzusio mi nie wydaje się duży ale jak pisałam wcześniej jest już mocno widoczny:)

Witam równie leniwie...
U mnie za oknem szaro, ponuro i ulewa, że szok:szok: Jakby tego było mało Młody załapał jelitówkę i od rana wymiotował puki nie zasnął ok 12. Teraz już lepiej....
Na imprezie szału nie było, pojadłam, a potem godzinke poleżałam i pojechaliśmy do domku. Ale.....kupiłam w końcu wymarzone butki zimowe:tak::tak::happy:
Miłej niedzieli życzę-ide chyba na drzemkę;-)

I ja się witam, co do ruchów to ja czuje od jakiś 10 dni :) wiadomo zdarza się tak, że jest przerwa 2-3 dniowa ale z reguły dzidzia daje o sobie znać rano lub wieczorem :)
CO do brzuszka, to mój też powiększa się z dnia na dzień, ale oprócz widocznych żył na razie brak jakichkolwiek pajączków, rozstępów itp, czasem swędzi ale to wiadomo skóra się naciąga, smaruje tylko oliwką bambino i tym balsamem z rossmana.

Ja spędzam niedziele leniwie, z kocykiem i laptopem, za oknem deszcz, więc nigdzie się dzisiaj nie ruszam :) zbieram siły na cały tydzień pracy :)

Miłego popołudnia,

zimno... szaro... leje... robię 2gie danie a nic mi się nie chce. Wrrrrr wstrętny dzień, jeszcze się z małżem pożarłam :wściekła/y:

Witajcie dziewczyny w tą leniwą i szarą niedziele. Co do brzuszków to mój już się robi pomalutku widoczyny, już go nie mogę wciągnąć :) Rano mniejszy na wieczór większy a i mam po lewej stronie jest delikatnie większy może dzidziuś tak jest ułożony. Co do ruchów to niestety jescze nie, choć czasem tylko motylki. Pozdrawiam

reklama
a ja kupiłam sobie pierwsze ciążowe dżinsy i legginsy :) powiem Wam, że trochę bałam się, że to jakieś takie straszne gacie będą, a są super :) normalne rurki, tylko że z tym pasem na brzuch. widziałam też fajną kurtkę, więc pewnie się skuszę :)

a poza tym (odpukać) czuję się super. mdłości w końcu minęły. znowu czuję się, jakbym nie była w ciąży ;) choć brzuszek coraz większy :)

Do góry