reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

reklama
Katjuszka - Hehehe [emoji23]

Mój dzisiaj całkiem poważnie mówi "Fifi strzeli focha" [emoji15] i bądź tu mądry [emoji23]

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

U nas ze spaniem poszlo latwo, choc czasem do nas w nocy wraca. No i obowiazkowo rano musi zajrzec do nas na mleczko :-) ale nam to nie przeszkadza i spokojnie niech sie uczy gdzie powinien spac.
Wtrącę się, bo temat jest mi bliski i szukam sposobów na maluchy na forum ;) Starsza córka bez problemu zaczęła spać sama w pokoiku, przyszło to razem z przeprowadzką do nowego domu, nowym pokojem - miała 1,5 roku i zrozumiała, że wszystko się pozmieniało, a w tym jej miejsce spania i sypialnia rodziców. Dodam, że jeszcze nasza sypialnia jest na górze, a jej pokój na dole. Wołała nas czasem w nocy, że mamy ją wziąć do siebie-i ok, braliśmy. Nie przeszkadzało to nam.
Teraz troszkę "męczymy" się z młodszą córką. Zasypia w swoim pokoiku pięknie - odkąd mamy Projektor Gwiazdek z Chicco, to usypianie stało się przyjemnym rytuałem, mała czeka na kolorowe gwiazdeczki na suficie, muzyka ją uspokaja. Naprawdę fajna zabawka, ułatwiająca życie naszej rodzinie, także polecam-wrzucam zdj :)
Ale... w nocy córka woła nas nawet 5 razy - jeśli jej nie weźmiemy do siebie :( Gdy ją weźmiemy, to przesypia spokojnie do rana :/ Po takiej nocce z przerwami jestem na drugi dzień mega śpiąca i wszystko mnie wkurza :/ Nie jestem zwolennikiem metod "wypłakiwania się" czy "3,5,7" i innych tego typu - więc tego mi nie doradzajcie :p Wiem czego nie chcę robić, ale nie mam pomysłu na małą, żeby spała spokojnie i budziła się chociaż raz w nocy, a nie sto razy ;)

Załączniki

• 12768102_1113940121971957_500723847_o.jpg
    12768102_1113940121971957_500723847_o.jpg
    57,4 KB · Wyświetleń: 56
MOMMY dużo kasy dostajesz za reklamę produktów chicco?Przydałby mi się łatwy zastrzyk gotówki to może też się w to pobawię:rofl:

KATJUSZKA strach się bać ale będzie super jak małe łobuziary będą wszystko razem robić;-) ;)

TRUSKAWKOWA męża bierz w obroty niech Cię grzeje a nie skarpety:rolleyes:

Katjuszko moja w kółko też się o wszystko pyta. Ale takich skomplikowanych pytań jeszcze nie zadaje.

Mi na razie skarpety muszą wystarczyć :-D Ja ciepłolubna, więc bez nich nawet się nie kładę.
Mała śpi w polarowym pajacu, bo ona ciągle odkryta, a tak jej ciepło. Właśnie jej zamówiłam nową, bo tylko jedna nam została.
Miała taką i się sprawdziła piżamka Elza.jpg
Teraz kupiłam jej taką piżamka Zosia.jpg

Załączniki

• piżamka Elza.jpg
    piżamka Elza.jpg
    92,3 KB · Wyświetleń: 61
  • piżamka Zosia.jpg
    piżamka Zosia.jpg
    91,8 KB · Wyświetleń: 57
Ostatnia edycja:
Faktycznie pustawo tu. Do mnie wczoraj z wizytą wpadły koleżanki, a dzisiaj byliśmy z Teosiem na rehabilitacji. Teraz Julek śpi, a Teoś wojuje z cyckiem więc mam chwilę.

Katjuszka ja czasami mam wrażenie, że mam w domu nastolatka. Dzisiaj Julek oglądał bajkę o transformersach i mówi do mnie "mamo kupisz mi optimusa i bamblebee?" (dla niewtajemniczonych to nazwy robotów), gdzieś tam znad garów mówię mu od niechcenia "tak dużo? ", a on mi na to "nie tak dużo, bo tylko dwa" :-)

Napisane na SM-G386F w aplikacji Forum BabyBoom

Agunia :-) Klara ostatnio chciała trzy pomidory. Dwa małe i jeden duży :-D a dziś padlam przy kasie w skepie bo Klara na cały głos "ale ona szybko kasuje " ja mówię tak klaruniu PANI szybko kasuje.. A Klara podkrecila sytuacja tak że Pani prawie mi towar zaplula "matko boska ale ta pani szybko kasuje".. i przysiegam nie mam pojęcia skąd ona tą matke boska wzięła bo na pewno nie ode mnie ani od niani...

Edysiek ładne, ale jak Ci się sprawdzaja przy odpieluchowanym dziecku? Bo u K nie przejdzie. Mam taki fajny pajac ale ona conajmniej Dwa razy sika nim zasnie i m się poddał bo ciężko to zdjac na nocnik :-(

reklama
Katjuszko no trzeba całą górę zdjąć do sikania, ale dajemy radę. Moja zawsze idzie siku przed kąpielą, a potem już nie. Czasem w nocy woła, wtedy ściągam jej górę i siada na nocnik.
Kiedyś pytałam o body. Tak więc teraz jak zrobiło się chłodniej to jej zakładam, też nie ma problemu, tylko jeszcze jej zakładam majteczki pod spód, żeby nic jej nie gryzło.

Do góry