reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Madziolina, gratuluję pomysły... Ze tak powiem- masz co chciałaś.
Tak jak napisała DJMKa musicie mu wytłumaczyć ze go oklamaliscie i ze jest z Wami bezpieczny. Chociaż watpię żeby łatwo to łyknął skoro własni rodzice takich głupot mu naopowiadali...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Madziolina dziewczyny już chyba wszystko napisały w temacie. Sama sobie piwa nawarzyłaś teraz musisz go wypić. Ja zawsze byłam przeciwna straszeniu dzieci i też nie pozwalam stanowczo Kuby straszyć. Kiedyś pod moją nieobecność postraszono Kubę że bocian go zabierze jak będzie niegrzeczny i uwierz mi to było tylko raz i nawet nie wiesz ile się mu natłumaczyłam że to ktoś go okłamał i że bociany są bardzo sympatycznymi ptakami. Masakra jakaś.

Loka no właśnie ja też muszę szafę poprzeglądać ale swoją bo Kuba ma zapasy właśnie w postaci prezentów. Na szczęście koleżanka pracuje w MOPSIE to mogę jej oddać ubrania bo daje je swoim podopiecznym:)

No wiem dziewczyny ze zle zrobilismy. Tylko to bylo na zasadzie, ze jak np uciekal gdzies w sklepie to mowilismy choc bo Pan Cie zabierze, to bylo takie bezwiedne i kilka razy... Dobra bedziemy tlumaczyc i juz. Powiedzcie mi tylko, czy myslicie, ze pozwolic mu spac z nami przez jakis czas, czy odnosic go do lozka jego i kolo niego lezec? Bo nie chce na niego krzyczec, bo to basza wina.
Ny dzis z Mala do ortopedy i na poerwsze szczepienie 6w1, na szczescie Michas juz nie jest taki zazdrosny i pomaga przy Malej i ja caluje i jak przychodze z nia do zlobka po niego to sie cieszy, ze dzidzia przyszla po niego

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Madziolina, ja jestem przeciwniczka spania z dzieckiem, wiec raczej radziłabym Ci odnosić go, bo pózniej nie będzie łatwiej. Musicie mu tłumaczyć ze jest dużym, mądrym chłopcem i umie spac sam, jest dzielny itp. Fajnie byłoby jeśli macie możliwość wyeksmitować tez mała z Waszej sypialni, żeby było sprawiedliwie w odczuciu Michałka. Chyba lepiej ze dwa razy w nocy przejść sie do niej, niż robić nocne imprezy z udziałem obydwojga.
Moze światło mu jakieś zostawiajcie, dajcie maskotkę superbohatera i powiedzcie ze będzie go pilnował i nic złego mu sie nie stanie. Jakoś musicie mu wynagrodzić to, ze już nie jest jedyny i najważniejszy.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Madziolina ja także nie jestem zwolenniczką spania z dzieckiem i czasami jak K się zdarzy przyjść do nas to go jak zaśnie zwyczajnie odkładamy. Jeśli macie możliwość to niech jedno z Was poleży chwilkę obok Niego jak jest w swoim łóżeczku a potem jak zaśnie odchodzić.
Viltutti dobrze radzi że fajnie by było Małą też "eksmitować" z Waszego pokoju.
Ja K kupiłam taką fajną lampkę za 80zł z autami Disneya z Philipsa. Może świecić jako lampka ( i tego najczęściej używam jak go przebieram w nocy bo nie świeci bardzo jaskrawo a jednak daje światło) a czasami włączam mu slajdy w niej na suficie i tak zasypia:).

A nastepnym razem jak zacznie biegać po sklepie to lepiej mu wytłumaczyć że jeśli odejdzie za daleko między półki a mama zajmie się zakupami to może się zgubić i mamusia będzie się martwiła że nie może synka znaleźć.

Ostatnia edycja:
Katjuszko śliczne ubranka.
Agunia dzielny T. Chociaż przyznam po cichu, że moje dziewczyny też nie płakały na szczepieniach.
Madziolina pewnie coś mu się przyśniło. Tłumacz, że nikt go nie zabierze.
Co do spania to sama musisz pomyśleć co wolisz. Ja bym pozwoliła spać u siebie, bo moja w nocy ląduje ze mną w łóżku i śpi już do rana. Skoro jednak Michaś spał już sam to szkoda byłoby to zaprzepaścić.

Ja z racji wolnego czasu już zrobiłam porządki w szafie Kingi i wywaliłam letnie rzeczy, ale tam się luzu zrobiło. Nawet nie ma tych ciuchów tak dużo (jak dla mnie) ;-) ;)
Wybierając się z nią w poniedziałek do lekarza ubieram jej płaszczyk a on już ma rękawy przykrótkie. Taki cienki jesienny ma, ale chciałam jej ubrać coś ciepłego, a na zimowe kurtki jeszcze za szybko. Tak więc ostatnie dni siedzę i przeglądam allegro. Coś tam znalazłam, jak przyjdzie to się pochwalę. Teraz jestem na etapie poszukiwania czapeczek. Tak to jest jak się siedzi w domu :wink:

Madziolina - dziewczyny wszystko już napisały. Popieram w 100%. MUSICIE teraz wybrnąć z tej sytuacji. Jeśli chodzi o spanie razem to ja niestety jestem na NIE. Nawet zasypianie w naszym łożku nie ma miejsca. Ma swoją miejscówkę i tego sie trzymamy. Nie ukrywam jednak, że albo ja albo mąż kładziemy sie razem z nim, czytamy , gadamy opowiadamy mu , tłumaczymy na spokojne co w dzien źle zrobił bo wtedy jest wyciszony przeć spaniem i dużo spraw jest w stanie zrozumieć. Może też spróbujcie właśnie pod koniec dnia wytłumaczyć M sytuacje z tym nieszczęsnym panem.

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Madziolina dziewczyny wszystko już napisały a ja tylko życzę powodzenia!

Sama chciałabym wynieść H ze spaniem do jego pokoju ale on nawet nie da się tam położyć a że łóżko ma wąskie z podniesionymi bokami to nie ma jak się z nim położyć i nie mam koncepcji jak się do tego zabrać..
Na pewno muszę kupić jakąś lampkę może poszukam czegoś takiego jak Kroczek .

U nas ze spaniem poszlo latwo, choc czasem do nas w nocy wraca. No i obowiazkowo rano musi zajrzec do nas na mleczko :-) ale nam to nie przeszkadza i spokojnie niech sie uczy gdzie powinien spac.

Napisane na C6903 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ancona Kuba też jeszcze ma niemowlęce łóżeczko i nie ma jak się obok niego położyć ja sobie rozkładam taki piankowy materacyk i leże po prostu poza łóżeczkiem. Przymierzamy się do zakupu takiego dziecięcego łóżeczka ale to wtedy i pościel trzeba kupić i poszewki itp to większy wydatek.

A taką lampkę ma Kubuś:) Link do: Projektor i lampka nocna 2 w 1 717693216 | Disney

Do góry