reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Ancona ja też współczuję nietolerancji. Podobnie jak Kubuś nie wyobrażam sobie nie móc jeść serków, mleka czy innego nabiału.

Edysiek czasami taka postawa jest jak najbardziej uzasadniona. po co Ty masz się poświęcać jeśli o Ciebie tez nie dbają w firmie.

Dziewczyny a ja mam takie inne pytanko. Podzielcie się doświadczeniem jak to było u Was albo jest z odpieluchowywaniem w nocy? Kubie zdjęłam pieluchę w wakacje i poza sporadycznymi przypadkami świetnie sobie daje radę i załapał szybko o co chodzi ale ciągle zakładam mu pieluszkę na noc bo mam wrażenie że tego jeszcze nie kontroluje, jeśli można tak powiedzieć. Czasami noc jest "sucha" nic w pieluszce nie ma a czasami muszę mu na spiku zmieniac kilka razy bo mocno nasikane.

reklama
Kroczku u nas też jeszcze na noc pielucha bo H w nocy nie kontroluje i tak twardo śpi że nawet jak przesika to nie czuje a i mleko w nocy pije 270ml więc ma czym sikać. Myślę że jak zacznie mu mokro przeszkadzać to załapie. A ostatnio zastanawiałam się nad majtkami treningowymi na noc??

Ja zakładam K. pieluchę na noc, ale rano jest sucha. Jak chce siku to wstaje i woła w nocy. Potrafi też to nadużywać jak nie chce spać. Ostatnio ledwo żywa kazałam jej zrobić siku do pieluchy to darła się, że do pieluchy nie sika.

Edysiek :D brawo dla K.
U nas pierwsze co H mówi po przebudzeniu to że chce siku, każe szybko pampusia zdejmować i biegnie na nocnik też świadomie w pampka nie zrobi a w nocy jeszcze tego nie kontroluje i sika.

Julkowi nie zakładam na noc pieluchy. Jakoś potrafi się kontrolować i wytrzymuje do rana.

A właśnie wspomagam się kawką, bo Julko jakieś dwa tygodnie temu odmówił spania w dzień, więc mam go cały dzień na głowie, a Teoś dopiero przed chwilą poszedł na swoją pierwszą tego dnia drzemkę.

Napisane na SM-G386F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
My już z miesiąc zupełnie bez pieluch. Prawdę mówiąc szybciej przestał sikać w nocy niż w dzień. Generalnie samo wyszło, jakoś nie przykładałam strasznie wagi do odpieluchowywania.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry