reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Kroczku K się odpieluchowała sama. Tzn najpierw odmówiła noszenia pieluchy w dzień, a niedługo później w nocy. W nocy gdzieś od początku czerwcai nie było żadnej wpadki... aż do wczoraj :-( Obudziła się rano w kałuży, ale podejrzewam, że w nocy zmarzła, bo miała letnią kołdrę, a w nocy było ziiiimno... plus niestety się odkrywa, więc muszę poszukać polarowej piżamki. Zmieniłam jej kołdrę na razie i dziś się nic nie stało, ale strach pozostał, bo ona nie pozwoli sobie założyć pieluchy ;-)...

Przyszły ubrania z Coccodrillo, wrzucę w osobnym poście bo mam fotkę na telefonie. Kombinezon na K jest ładniejszy niż na zdjęciu, bo intensywnie żółty wpadający w zieleń i prezentuje się całkiem nieźle.. Pewnie będzie dużo praktyczniejszy od tego który tak bardzo mi się podobał, no ale tamten był cudny :-D

reklama
1474395610059.jpg

Załączniki

• 1474395610059.jpg
    1474395610059.jpg
    105,3 KB · Wyświetleń: 262
Katjuszka udane zakupy :) dziewczynki będą bombowo wyglądać!

Podejrzewam że u nas przesikane pampki (oprócz picia mleka) też są skutkiem marznięcia w nocy, H za żadne skarby nie da się przykryć zasypia pod swoim ocieplanym kocykiem a jak już się rozkopie to nie ma opcji przykrycia go czymkolwiek. Na szczęście znalazłam mu po K polarowego pajaca i muszę go codziennie rano prać żeby na wieczór był suchy :)

Katjuszko zakupy widzę udane:) Bardzo mi się podobają:) Jak widać różowego nie da się uniknąć przy dziewczynce:-p Ale tak poza tym to nie wiem jak Ciebie ale mimo braku córki wkurza mnie to że dla dziewczynek jest masa wszystkiego w różowym kolorze. Zawsze jak szukam czegoś chrześnicy to róż mnie "przytłacza" dobrze że ona ten kolor lubi. Ja byłam wyjątkiem bo od zawsze podoba mi się fioletowy i nie taki lila tylko mocny fiolet:)

Ja też parcia na odpieluchowanie nie miałam i łatwo poszło bo K sam tego chciał. Liczę na to że i do odstawienia pieluchy w nocy też "dorośnie" i da mi jakiś sygnał.

Agunia Kuba ju od początku wakacji nie sypia mi w dzień. Nie powiem na początku było ciężko ale przynajmniej odzyskałam wieczory bo o 19 już na ogół spał. Zaczął znów drzemać w dzień po przedszkolu wymęczony 3 godzinnym płaczem. Teraz jak będzie nie wiem. AAAA no i niezmiennie moje dziecko uwielbia jazdę samochodem. Potrafi przespać całą drogę gdziekolwiek jedziemy :)

AAa dziewczyny no nie mogę. Wy się zastanawiacie nad polarowymi pajacami a mój K śpi ciągle pod letnią kołderką, przy uchylonym oknie i w piżamce z długimi nogawkami ale krótkim rękawem bo inaczej budzi mi się zapocony i z płaczem:oo: Dziś nawet męża się pytałam czy może nie ubrać go w dlugi rękaw ale w końcu zostało po staremu.

Ostatnia edycja:
Kroczek, Ancona Julek to też zimny typ. Śpi zawsze odkryty i przy uchylonym oknie, bo inaczej budzi się zlany potem.

Katjuszka chyba też zasiądę do kompa i zrobię jakieś zakupy, bo fajne rzeczy wyłapalaś.

A ja ciągle nie mogę się nadziwić, że mi się takie grzeczne dziecko trafiło. T miał dzisiaj szczepienie i nawet nie zauważył, że go pielęgniarka wielką igłą ukłuła, bo zajęty był chichraniem się do mnie :-)

Napisane na SM-G386F w aplikacji Forum BabyBoom

Katjuszka kusisz :-) ale mnie najpierw czeka remanent w szafie. Poza tym ciagle ktos cos mu kupi i tak naprawdę mamy niewiele do kupienia.
Agunia nie marudz :-) zazdroszczę
M tez spi w cienkiej pizamce pod kocem, ale juz od kilku dni zamykam mu okno. Jak bylo cieplej to obowiazkowo bylo otwarte.

Napisane na C6903 w aplikacji Forum BabyBoom

Michala paniki ciag dalszy... Przychodzi miedzy nas w nocy i mowu ze z nami chce, maz go ostatnimi nicami odnosil i on przysypial i znowu wracal. Boi sie pana ktory moze go zabrac. Tak go pare razy straszylisny jak byl niegrzeczny... I ci zrobic? Ehh
Katiuszka piekne ciuszki!

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

No widzisz Madziolina, dzieci nie można tam straszyć, szczególnie kiedy zazdrość jest uzasadniona bo konsekwencje mogą być bardzo nieprzyjemne a małemu chyba bardzo przykro jest :-(

reklama
Do góry