reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Kroczku K się odpieluchowała sama. Tzn najpierw odmówiła noszenia pieluchy w dzień, a niedługo później w nocy. W nocy gdzieś od początku czerwcai nie było żadnej wpadki... aż do wczoraj :-( Obudziła się rano w kałuży, ale podejrzewam, że w nocy zmarzła, bo miała letnią kołdrę, a w nocy było ziiiimno... plus niestety się odkrywa, więc muszę poszukać polarowej piżamki. Zmieniłam jej kołdrę na razie i dziś się nic nie stało, ale strach pozostał, bo ona nie pozwoli sobie założyć pieluchy ;-)...

Przyszły ubrania z Coccodrillo, wrzucę w osobnym poście bo mam fotkę na telefonie. Kombinezon na K jest ładniejszy niż na zdjęciu, bo intensywnie żółty wpadający w zieleń i prezentuje się całkiem nieźle.. Pewnie będzie dużo praktyczniejszy od tego który tak bardzo mi się podobał, no ale tamten był cudny :-D

reklama
1474395610059.jpg

Załączniki

• 1474395610059.jpg
    1474395610059.jpg
    105,3 KB · Wyświetleń: 259
Katjuszka udane zakupy :) dziewczynki będą bombowo wyglądać!

Podejrzewam że u nas przesikane pampki (oprócz picia mleka) też są skutkiem marznięcia w nocy, H za żadne skarby nie da się przykryć zasypia pod swoim ocieplanym kocykiem a jak już się rozkopie to nie ma opcji przykrycia go czymkolwiek. Na szczęście znalazłam mu po K polarowego pajaca i muszę go codziennie rano prać żeby na wieczór był suchy :)

Katjuszko zakupy widzę udane:) Bardzo mi się podobają:) Jak widać różowego nie da się uniknąć przy dziewczynce:-p Ale tak poza tym to nie wiem jak Ciebie ale mimo braku córki wkurza mnie to że dla dziewczynek jest masa wszystkiego w różowym kolorze. Zawsze jak szukam czegoś chrześnicy to róż mnie "przytłacza" dobrze że ona ten kolor lubi. Ja byłam wyjątkiem bo od zawsze podoba mi się fioletowy i nie taki lila tylko mocny fiolet:)

Ja też parcia na odpieluchowanie nie miałam i łatwo poszło bo K sam tego chciał. Liczę na to że i do odstawienia pieluchy w nocy też "dorośnie" i da mi jakiś sygnał.

Agunia Kuba ju od początku wakacji nie sypia mi w dzień. Nie powiem na początku było ciężko ale przynajmniej odzyskałam wieczory bo o 19 już na ogół spał. Zaczął znów drzemać w dzień po przedszkolu wymęczony 3 godzinnym płaczem. Teraz jak będzie nie wiem. AAAA no i niezmiennie moje dziecko uwielbia jazdę samochodem. Potrafi przespać całą drogę gdziekolwiek jedziemy :)

AAa dziewczyny no nie mogę. Wy się zastanawiacie nad polarowymi pajacami a mój K śpi ciągle pod letnią kołderką, przy uchylonym oknie i w piżamce z długimi nogawkami ale krótkim rękawem bo inaczej budzi mi się zapocony i z płaczem:oo: Dziś nawet męża się pytałam czy może nie ubrać go w dlugi rękaw ale w końcu zostało po staremu.

Ostatnia edycja:
Kroczek, Ancona Julek to też zimny typ. Śpi zawsze odkryty i przy uchylonym oknie, bo inaczej budzi się zlany potem.

Katjuszka chyba też zasiądę do kompa i zrobię jakieś zakupy, bo fajne rzeczy wyłapalaś.

A ja ciągle nie mogę się nadziwić, że mi się takie grzeczne dziecko trafiło. T miał dzisiaj szczepienie i nawet nie zauważył, że go pielęgniarka wielką igłą ukłuła, bo zajęty był chichraniem się do mnie :-)

Napisane na SM-G386F w aplikacji Forum BabyBoom

Katjuszka kusisz :-) ale mnie najpierw czeka remanent w szafie. Poza tym ciagle ktos cos mu kupi i tak naprawdę mamy niewiele do kupienia.
Agunia nie marudz :-) zazdroszczę
M tez spi w cienkiej pizamce pod kocem, ale juz od kilku dni zamykam mu okno. Jak bylo cieplej to obowiazkowo bylo otwarte.

Napisane na C6903 w aplikacji Forum BabyBoom

Michala paniki ciag dalszy... Przychodzi miedzy nas w nocy i mowu ze z nami chce, maz go ostatnimi nicami odnosil i on przysypial i znowu wracal. Boi sie pana ktory moze go zabrac. Tak go pare razy straszylisny jak byl niegrzeczny... I ci zrobic? Ehh
Katiuszka piekne ciuszki!

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

No widzisz Madziolina, dzieci nie można tam straszyć, szczególnie kiedy zazdrość jest uzasadniona bo konsekwencje mogą być bardzo nieprzyjemne a małemu chyba bardzo przykro jest :-(

reklama
Do góry