reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Nie znam płci, liczyłam teraz bo to 17/18 tydz. Nastepna wizyta teoretycznie za miesiac ale ja się będę umawiac na usg polowkowe na za 2 tygodnie do innego lekarza. Niestety moj poprzedni lekarz nie przyjmuje już a ta lekarka to z polecenia.
Kroczku i jak Kubus? Moj synek to taki sam model, nawet z moja mamą nie chce zostać i płacze. W klubiku też ciągle zerka za mną. Współczuję sytuacji.
Truskawkowa u mnie tez takie zadupie i ciągle klne. Rodzinna do 12:00 bo urlopy a dentysty dla dzieci nie uswiadczysz. Umowilam sie kiedys z 1 pania to nas na korytarzu zalatwila.
Dookola nas na dodatek rozkopali bo S 3 robia i 11 km wczoraj pokonywalam w 50 minut. Od marca zamykają kolejną drogę wiec chyba do hotelu pojde mieszkac z dziecmi, zeby na wszystkie umówione wizyty zdążyć.

reklama
Zaraz mnie coś trafi!!! Starszy wrócił ze szkoły matematykę odrobił bez mrugnięcia okiem a nad polskim siedzi i płacze bo mają napisać opowiadanie i on nie wie jak. Sam wymyślił dwa krótkie zdania bez ładu i składu i na tym koniec. Nosz cholera jasna ja nie mogę za niego odrabiać lekcji bo nigdy się nie nauczy. :crazy:

Ancona - trafił Ci się egzemplarz do nauk ścisłych [emoji6] ja miałam odwrotnie.

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Ancona oj jak na go rozumiem. Nienawidzilam wszelkich opowiadań rozprawek i innych badziewi. Maturę na 3 napisałam a z matmy 5 :-D a na studiach to nawet czasem na angielskim miałam problem bo ma egzaminach zawsze jakieś opowiadanie trzeba było. Straszne to i współczuję mu.
Przynajmniej książki lubię czytać ;-)

Katjuszka próbuję ale jest jeszcze H i wcale nam nie pomaga więc K wyje bo mu nie wychodzi i denerwuje się bo H przeszkadza a robi to specjalnie jak tylko ja coś mówię starszemu to mały zaraz wciska swoje 5groszy i przekrzykuje nas próbując moją uwagę ściągnąć tylko na siebie. Mówi "kocham mamę, moja mausia" i odpycha starszego. Koszmar.. Wniosek z tego taki że najlepiej mieć bliźniaki bo razem będą lekcje odrabiać ;)

Ancona, olej polski. Byleby podpisać sie umiał ;-) w dzisiejszych czasach nie opłaca sie byc humanista.
Wiem co mowię z autopsji. Żałuje ze mnie rodzice siła do ścisłych nie zmuszali, tylko wyszli z założenia ze skoro łatwiej przyswajam humanistyczne to niech na tym sie skupię.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja tak z innej beczki... zaczęło się...
Klara weszła na wyższy poziom gadania. Mówi już wszystko, coraz mniej błędów gramatycznych. Ale to nic. Donosi wszystko wszystkim.. oczywiście nieświadomie bo po prostu wszystko opowiada np tacie.. dziś mu wyspiewala, że mama oglądała dla Klaruni kombinezony w chinach (nie czai co to Chiny jako państwo no ale jakiś byt to jest..).. babcia od razu dowiedziała się że wczoraj jeździła z niania na rolkach.. (niania na rolkach, K na biegaczku )..
I od kilku dni pojawiają się natretne pytania po co, dlaczego, czemu, kiedy..
I miliony próśb o wszystko typu "podaj Klaruni mamuńciu"
Jedno pytanie 10 razy i przez cały dzień.. Już mam dość a to dopiero się zaczyna..

reklama
Katjuszka to nieźle masz teraz szpiega w domu :D najgorsze że trzeba się przy takim małym donosicielu ze wszystkim pilnować bo nigdy nie wiadomo co komu przekaże. Ajć aż się boję jak H tak zacznie o_O

Do góry