reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

U nas m wrócił do pracy to oczywiście K która spała z nim do 8 codziennie wstaje przed 7. A Z która spała do 5 lub 5.30 śpi do po 7.. życie ;-)

Edysiek strasznie szybko czas leci :-( szacun za te przetwory!

Madziolina a jak M przyjął Anię?

Loka a Ty myślisz że za jakieś 15 lat będę jeszcze hybrydy i lampy? :p

reklama
Jedzenie...hmmmm...
Pieczywo tylko suche(kanapi z czymkolwiek odpadaja-nawet z maslem), jajecznica,parowki,tost i od niedawna jajo gotowane,nalesnik-to nasze sniadania.
Obiad:
-zupa pomidorowa,zur,ogorkowa,kapusniak,grochowa i rosól. Czerwony barszcz jak i same buraczki to zllllooooo.
-Drugie:
Ziemniaki zawsze i wszedzie,ryz,kasza,makarony wszelakie,
Miecho-bywa roznie,ale golabki,pulpety,jakies udko sa ok. No i kielbacha z grilla-czasem nawet 2 zje(bez skorki),wątroba,aaa i kaszanka[emoji38]
Warzywa:ogorki,ogorki i ogorki. Kalafior,brokul,fasolka szparagowa,cebulka no i marchew(ktorej nie dostaje bo starszy uczulony i on chyba tez).
Skodycze:MATKI POLKI NIE CZYTAC: chrupki,wafke ryzowe,wszelakie czekoladki,chipsy,ciastka,wafelki i inne duperoly. Lizaki bez szalu,lody odpadaja,ciasta i torty sa beee.

Jogurty,ser bialy,zupy mleczne i kakao to zlllooooo.

Aaa jeszcze owoce: troche banany i borowki i tyle....
Do picia tylko woda...

Pierogi,placuszki i inne sa na nie.

Aha placki ziemniaczane polyka w calosci[emoji38]

Moje dzieci nie jedzą żadnych warzyw,młoda zje jedynie w zupie kalafior,marchew ale muszę ją karmić i najlepiej odwracać uwagę żeby nie widziała co jej daję.Pomidor,ogórek wszystko jest nie tykalne.
Owoce ostatnio tylko banan czasem,teraz codziennie garść malin z krzaka zje i tyle.

Oj z tym jedzeniem zawsze jakiś problem;) Niestety.
Ostatnio nie wiem czy pisałam ale znalazłam sposób na przemycenie buraków, ugotowane i starte (ja w blenderze) dodałam do mięsa mielonego mi wyszło 2:1 siostra robiła 3:1 (więcej mięsa) obtoczone w bułce i pieczone w piekarniku można też smażyć chłopcy zjedli po dwa także super :D
Dzisiaj zostało trochę leczo to wrzuciłam makaron i podsmażyłam kiełbaskę w kostkę i wyszedł obiad - zjedli bez marudzenia :)

Moja w zasadzie surowych warzyw nie jada, jedynie groszek zielony.W zupie owszem. Mogą być też opiekane czy gotowane np. kalafior zapiekany, fasolka szparagowa z bułką, cukinia panierowane albo duszona,marchewka z groszkiem, gotowana fasola, kukurydza i bób który uwielbia.
Dzisiaj na obiad było spagetti i wszyscy zajadali.

reklama
Pomidorka kontaktowego czasem zje.
Właśnie narwałam
20160802_165650.jpg

Załączniki

• 20160802_165650.jpg
    20160802_165650.jpg
    325,4 KB · Wyświetleń: 50
Do góry