reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

No właśnie... takie z nas matki :p dziecko się inaczej zachowuje, a my od razu choroby szukamy ;-) My byłyśmy kupić kalosze w końcu bo nigdzie nie mogłam znaleźć, a przez ŚDM odkryłam nowy sklep... Potem kupiłyśmy dwa lizaki, więc Milenka luzik - K nadrobiła :-)

reklama
F jakiś dziwny bo on słodyczy oprócz jaj niespodzianek (chociaż ostatnio to też mu cos nie leżą) nie chce. Żadnych ciastek, żadnych lizaków itp

Dzisiaj był mały sukces bo zjadł parę łyżek krupniku [emoji1] cieszę sie bardzo bo on tylko rosół ostatnio toleruje. Kurde ale żeby aż tak sie mu poprzestawiało, jadł wszystko, raz z większym apetytem , raz z mniejszym ale jadł. Teraz to horror.

W ramach paskudnej pogodny i humoru do d...zamówiłam sobie cały zestaw do robienia hybryd [emoji1387]
Także proszę do mnie od dzisiaj mowić MATKA POLKA HYBRYDOWA [emoji23][emoji23][emoji23]

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Mika szkoda że tak daleko jesteś bo mogłąbyś na mnie poeksperymentować:p:D
Moja z jedzeniem też słabo,wszystko jest blee.A pamiętacie czasy jak ŻARŁA wszystko w podwójnych porcjach jeszcze.

KATJUSZKA oj tam małe lizaczki to pikuś.Moja lubi żelki ostatnio no i słodycze w czekoladzie.

Mika szkoda, że nic nie mówiłaś. Ja mam lampę do oddania za free ;-) ostatnio przy porządkach w szafie znalazłam. Kilka lat temu z powodzeniem robiłam sobie sama żelowe, ale niestety czasy gdy bezkarnie siedziałam 2,5h minęły bezpowrotnie :-(
Nie wystawię na OLX chyba, że za darmo, bo szlag mnie bierze. Ostatnio wystawiłam dwa pudła ciuchów (zużyte, ale bez plam, dziur itp.), że oddam za darmo. Poza milionem smsmów, wiadomości to miałam problem, żeby ktoś przyjechał, bo "proszę o wysłanie zdjęć", "a jakie dokładnie rozmiary", "a czy mogłabym to dowieźć" no żesz ku***. Pewnie ze 100 sztuk za darmo, a ja jeszcze wozić mam. Lampy mi się nie chce wystawiać więc :( Może zostawię i za parę lat się przyda :p

Klara ze słodyczami to jak jej zawieje. Lizaki bardzo lubi, ale nie dostaje codzień. Kinderki dostaje na deser jak ładnie zje drugie danie i sobie przypomni, że może dostać ;-) I czasem takie zbożowe ciasteczka z Kubusia je, bo lubi, ale to w zasadzie jak sama jej dam o nich pamięta. Odpukać z jedzeniem raz mniej raz więcej, ale stały repertuar zjada. Parówka z kromką chleba i pomidorem, lub jajko z chlebem i pomidorem, paluszki rybne. W niedzielę na śniadanie zje placuszki z bułki namoczonej w mleku i jajku, ale obowiązkowo z cukrem.. Na obiad zupa musi być. Najchętniej pomidorowa lub rosół, ale ogórkowa też wejdzie. Kremy z dyni, buraczków czy cukini również zje.
Niestety kiepsko z rzeczami typu ser, szynka bo się nie tknie. To samo miód czy dżem. Jedynie Nutellę zje. Próba dania jej loda kończy się wrzaskiem... niania się śmieje, że ona z nią na lody nie pójdzie nigdy bo będą ją ludzie palcami wytykać, że ona je a dziecko patrzy :p

Moja je mniej niż kiedyś, ale źle nie jest. Je niemal wszystko, choć wiadomo są wyjątki. Nie przepada za pomidorem, marchewka Tylko gotowana. Nie przepada za kopytkami, naleśnikami czy pierogami. Jajecznica jest be, ale jajka w innej postaci tak. Z zup zjada większość. Drugie dania zjada najlepiej typu mięso + ziemniaki, ryż, kasza, makaron. Zupy mleczne czy płatki z mlekiem lubi. Parówki też, ale ostatnio musi być sosik (majonez). Nie je kanapek, najlepiej sucha bułką lub z masełkiem.
Słodycze je w śladowych ilościach, kinderka, ciastko, lody czasami. Bardziej woli słone przekąski jak np. paluszki czy chrupki.

Właśnie każe mi położyć telefon i układać klocki. Byłyśmy na dworze, ale jak o 17 zaczęły wyć syreny to powiedział, że się boi i mamy iść do domu.

Katjuszka - bo to spontan był [emoji849], teraz sie zastanawiam czy bede miała czas żeby te hybrydy robić [emoji848]

Mój sie naleśników nie tknie, na pierogi nawet nie popatrzy, racuchy mowy nie ma, jajecznica w dalszym ciagu powoduje odruch wymiotny. Rosół ,Ryba w panierce, kotlet, parówki z keczupem, omlet z dżemem, kasza jaglana z jabłkiem i cynamonem, kanapki z białym serem , żółty nie przejdzie niestety przez carskie gardełko, wędlina w każdej postaci od drobiowych po wieprzowe, pomidory mógłby jeść tonami, ogórków sie nie tknie, marchew surowa (ale musi być starta na najmniejszych oczkach) i gotowana jak najbardziej,owoce je chętnie i tu sie cieszę, pasztet, chrupki kukurydziane tak sobie ale już np. wafle ryżowe ze solą morska lubi, jogurty tez są ok. Więcej juz nie pamietam - jednak zaznaczam, że ma niechęć do jedzenia i z powyższym "repertuarem" bywa rożnie.

Zapomniałam jeszcze dopisać buraczki , które jadłby łyżką jak dżem. Zupy sie nie tknie tylko takie ze słoika.

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Ostatnia edycja:
A u nas dziewczyny Mlody spo dobrze. Ok 21 po kapieli i mleku zasypia przy 5 mon czytaniu bajki. Zdarza mu sie w nocy zawolac o mleko ale to wypija i spi dalej.
Z odpoeluchowaniem jest ok, chodzi bez pieluch i tylko czasem mu sie zdarzy nie zdazyc.
Z jedzeniem to jest tak ze je raczek wszystko a i zabiera innym.
Teraz jak sie Ania urodzila to poswiecam mu mniej czasu ale nadrabiaja babcie

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
U nas znowu pobudka po 6. Mała dba, żeby w ostatnim tygodniu urlopu matka skoro świt brała się za robotę ;-) Wczoraj zrobiłam sałatkę z cukinii (z papryką, cebulą, marchewką). Dzisiaj może uda się zrobić kilka kiszonych.

Do góry