reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Katjuszka tylko się cieszyć że tak ładnie poszło :) brawo

Ja idę skończyć mycie okien jeszcze dwa zostały a te największe umyłam wczoraj i poprałam firanki :) najgorsze było prasowanie firanki z salonu bo taki gnieciuch że nie da się jej powiesić na mokro :/ . A później jadę z chłopakami siostrze głowę zawracać;)

reklama
Moja już całkiem ładnie wołała siku. Nawet na wyjazd braliśmy nocnik i sama szła. Teraz leń jej się włączył i nie chce chodzić.

U mnie dzisiaj na obiad pizza, ale żeby nie było to taka swoją robiona.

W końcu zasnęła, trzeba się brać za coś ;-) ;)

Ostatnia edycja:
Moja sama chodzi siku. Na noc ma jeszcze pieluchę, bo pije dużo.

Edysiek chęci mi narobiłaś tą pizzą i chyba na kolację zrobię.

Na jakie forum nie wejdę to wszyscy mają okna - chyba też muszę ;)
Katjuszka - ciesz się :) niestety u mnie z drugim już tak łatwo nie poszło. Tzn Misiek nie woła - sam biega na nocnik i też nie woła, żeby wytrzeć pupę, więc jak nie przypilnuję to i tak mam potem sprzątanie :-| i puki biega z gołą pupą jest super - zero wpadek. Tylko majtki nałożymy to dziecko zapomina o nocniku... I wyjdź tu do ludzi ;)

Depresji dostaje po tym co czytam o odpieluchowaniu [emoji20] u nas gorzej niż było bo teraz nawet na nakładkę nie chce usiąść. Jak zrobi kupę to przy przewijaniu jakby sie zawstydził i mówi, że ma tam ziemię. Myślałam, że przez wakacje uporamy sie chociaż z dzienną pieluchą ale nie widzę tego kompletnie [emoji47]

Ja okna wczoraj umyłam na dole - jeszcze góra została - biometr jakiś niekorzystny wiec nawet nie myśle, żeby to dzisiaj ogarnąć.

Jutro idziemy odwiedzić "nowego" Sąsiada - ciekawa jest jak F zareaguje na małego Szymka.

Rila - a Ty gdzie sie podziewasz ?

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Mika ja Ci z doświadczenia powiem, że na wszystko przyjdzie czas. Im bardziej będzie się naciskać to dziecko będzie się cofać. Ja ze starszym to przechodziłam. Przyjdzie czas na F. to ogarnie bez problemu. :) nie masz się co dołować.

Djmka - odpuściłam bo chyba za bardzo naciskałam i miał problemy z dwójka - jakby blokował robienie kupy.

Wiem, co czujesz. Na mnie wszyscy naciskali, a szczególnie teściowa, jak Młody na nocnik nie robił, ale miałam to gdzieś. Przyszedł jego moment i nie było problemu z łapaniem siuśków i obszczanym domem ;) z Młodą trochę sytuacja mnie zmusiła, by wcześniej spróbować. Załapała, ale jakby było podgórkę to bym ręką machnęła.

reklama
Djmka - na mnie dziwnie ludzie patrzą jak widzą dziecko na pozór 3-4 letnie według wzrostu a tu pampers spod koszulki wystaje. Nie to nie wstyd - tylko jakoś tak dziwnie sie czuje. Wiadomo dziecko dziecku nierówne. Zresztą co tu dużo mowić, Filip jako ostatni z naszej paki ma swoje przywileje i ze wszystkim musi byc na końcu [emoji6]

Do góry