reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Witajcie dziewczyny :)

Mnie od kilku dni doslownie rozpiera energia, pomimo bolu miesni podbrzusza ktory ani mysli odpuscic... W sobote przegonilam meza po 3 cmentarzach a od niedzieli wzielo mnie na wielkie porzadki w stylu Perfekcyjnej Pani Domu i przeorganizowalam i wyszorowalam cala kuchnie, dwie szafy i wszystkie pawlacze w mieszkaniu, po czym jak wczoraj maz probowal zagonic mnie do odpoczynku, wzielam sie za trzydaniowy obiad ;D Marudzil troche ze nie odpoczywam, ale krem z dyni, pieczonego kurczaka z karmelizowana marchewka i pieczone ziemniaczki zjadl z duzym entuzjazmem i poprawil muffinkami z gruszka ;) A ja po obiedziie wzielam sie ze stoickim spokojem za montowanie nowych szyn w 10 szufladach ;) Jakas nadludzka sila we mnie wstapila po prostu, az sie siebie boje momentami ;)
Chlop sie chyba tez mnie boi bo nawet sIe nie wykloca za bardzo o odpoczywanie i nie wyrywa mi kazdej roboty z rak jak to mial do tej pory w zwyczaju ;)
Dzis wizyta u gin, moze dowiem sie w koncu co tam w brzuszku mieszka :) Przed nia planuje wpasc do Tesco, podobno ubranka niemowlece sa w tym tygodniu na wyprzedazy, moze cos sie wybierze :)

L-oka, te staniki z M&S to sa jakies specjalne ciazowe, czy zwykle miekkie?
Ja jestem na etapie poszukiwan stanika ciazowego ktory bylby wygodny ale tez ladny. Na razie znalazlam jeden w C&A w Niemczech - miekki i przystosowany do karmienia ale w ladnym pudrowyn kolorze i z czarnymi koronkami tylko niestety wzielam w sklepie ostatnia sztuke, a Polsce takich z tego co widze niestety nie ma.

Ostatnia edycja:
reklama
Hej dziewczynki!

Na początek witam nowe mamusie!!!
Wpadam tylko na chwilę bo muszę się komuś wyżalić :-( ten dzień to masa nieszczęść!

Mąż od wczoraj kicha i prycha, także moje gardło już woła o pomoc.

Przyszły nam w końcu meble - to dobra wiadomość tylko dlaczego z 3 sztuk 2 są uszkodzone? Za składanie trzeciego się nie braliśmy bo już nam nerwów zabrakło ...

A na wieczór zaczęło synka rozkładać myślałam że to przeziębienie bo biedaczysko zielone i słabiutkie było a jak wstał na chwilę z łóżeczka to okazało się że ta potworna alergia wróciła!!! Tym razem skórę wokół oczu ma w swędzących bąblach! Brwi powieki i pod oczami - opuchnięte. Dałam mu wapno i xyzal i mam nadzieję że noc prześpi a jutro idę z nim z rana do luxmedu zrobić pakiet badań na alergie pokarmowe (mam nadzieję że może to nam coś rozjaśni) i wtedy do lekarza.
Fatum jakieś czy co?? Głowa mi już pęka z tego wszystkiego!

Dobra wygadałam się. Jutro postaram się nadrobić czytanie i napiszę coś więcej.
Spokojnej nocki

Ancona zawsze po deszczu wychodzi Słońce:) Będzie dobrze.

Witajcie, ja tez czytam Was ale jakos do pisania weny nie było.

Co do biustu to mój juz urósł o jakies 2 rozmiary, ale nie powiem zebym byla z tych zadowolonych. Wolałabym, żeby juz nic sie nie zmieniało. Staniki kupiłam róweniz w Marks&Spencer, s wygodne i w miare elasyczne, wiec jakby ciut jeszcze urósł to sie zmieszcze :)

Witam Nową Mamusie - gratuluje wesołej gromadki.

ancona nie martw sie.. w koncu po nieszczesciach przyjdzie szczesliwy dzien :) daj znac jak z synkiem, Biedactwo sie nameczy przez te alergie.

A ja wczoraj mialam paskudny nastroj. O wszystko sie wkurzalam i denerwowałam. A na koniec jak maz wrocil z pracy to sie z nim pokłócilam o plasterek sera :) i tak sie rozryczalam, a on nie mogl przestac sie smiac :) Troche mi glupio..no ale nie moglam sie pocgamowac :D

Milego wtorku dla wszystkich!

Loka ja ostatnio się wkurzyłam jak się dowiedziałam, że Szwagierka po remoncie mi pokrywki ulożyła nie w tym miejscu co miałam:) Też mi głupio było i dobrze że się nie odzywałam bo to wstyd ktoś pomaga a ja się złoszczę:)

Mnie od kilku dni doslownie rozpiera energia, pomimo bolu miesni podbrzusza ktory ani mysli odpuscic... W sobote przegonilam meza po 3 cmentarzach a od niedzieli wzielo mnie na wielkie porzadki w stylu Perfekcyjnej Pani Domu i przeorganizowalam i wyszorowalam cala kuchnie, dwie szafy i wszystkie pawlacze w mieszkaniu, po czym jak wczoraj maz probowal zagonic mnie do odpoczynku, wzielam sie za trzydaniowy obiad ;D Marudzil troche ze nie odpoczywam, ale krem z dyni, pieczonego kurczaka z karmelizowana marchewka i pieczone ziemniaczki zjadl z duzym entuzjazmem i poprawil muffinkami z gruszka ;) A ja po obiedziie wzielam sie ze stoickim spokojem za montowanie nowych szyn w 10 szufladach ;) Jakas nadludzka sila we mnie wstapila po prostu, az sie siebie boje momentami ;)
Chlop sie chyba tez mnie boi bo nawet sIe nie wykloca za bardzo o odpoczywanie i nie wyrywa mi kazdej roboty z rak jak to mial do tej pory w zwyczaju ;)
Dzis wizyta u gin, moze dowiem sie w koncu co tam w brzuszku mieszka :) Przed nia planuje wpasc do Tesco, podobno ubranka niemowlece sa w tym tygodniu na wyprzedazy, moze cos sie wybierze :)

Ja mam jutro wizytę i też już nie mogę się doczekać:) Ale ja się nie nastawiam na to że dowiem się jaka płeć. To dopiero 13 tydz. Nie chce sie napalac:))

Ostatnia edycja:
Witam :-)
Jotemka ja się przyznaję, że kiedyś inaczej patrzyłam na mamy wielodzietne, ale wszystko się zmieniło właśnie dzięki forum :tak: i wątkom gdzie mamy piszą o swoim życiu z gromadką dzieci.
Zresztą bardzo długo żyłam w przekonaniu, że córcia będzie jedynaczką. Jednak z czasem zmieniłam zdanie, zrozumiałam wiele rzeczy, a może po prostu dorosłam ;-)

Joluatto
to rzeczywiście energia Cię rozpiera :-)
Ancona zdrówka dla synka
Kroczek,Joluatto i wszystkie dziewczyny, które dzisiaj mają wizytę - trzymam kciuki

U mnie piękne słońce od rana, chyba się skuszę na umycie okien.

witam wieczorkiem, ja zalatana ze w dzien to nawet nie mam kiedy zasiąsc do laptopa a wieczorem sił już brakuje i tak na chwilkę w padam

Mój maluszek bryka na calego, dzisiaj rano znowu kopal i fikał acchhh jak cudownie, no i przed chwilką też czułam kilka takich lekkich kopniaczków.

Dagmar-jakie 3 latka ja się pytam? przecież Kaj to zaraz 4-latekechh ale ten czas leci, cieszę sie ze na wizycie ok.

Madziolina-ja zawsze mialam cytologię II.

Jotemka-wow no to wesoła gromadka, mi zawsze marzyła się duza rodzinka takk ok 3 by mi pasowało.

Truskawkowa- no nieciekawie z tym prowadzeniem autka, u mnie póki co jest ok gorzej z koncentracją za kierownica. Normalnie czasami to mam stracha jak jadę bo sie skupic wogole nie mogę.

Nooo Kajtek 4 lata dopiero 30tego grudnia :D

Hej dziewczynki!

Na początek witam nowe mamusie!!!
Wpadam tylko na chwilę bo muszę się komuś wyżalić :-( ten dzień to masa nieszczęść!

Mąż od wczoraj kicha i prycha, także moje gardło już woła o pomoc.

Przyszły nam w końcu meble - to dobra wiadomość tylko dlaczego z 3 sztuk 2 są uszkodzone? Za składanie trzeciego się nie braliśmy bo już nam nerwów zabrakło ...

A na wieczór zaczęło synka rozkładać myślałam że to przeziębienie bo biedaczysko zielone i słabiutkie było a jak wstał na chwilę z łóżeczka to okazało się że ta potworna alergia wróciła!!! Tym razem skórę wokół oczu ma w swędzących bąblach! Brwi powieki i pod oczami - opuchnięte. Dałam mu wapno i xyzal i mam nadzieję że noc prześpi a jutro idę z nim z rana do luxmedu zrobić pakiet badań na alergie pokarmowe (mam nadzieję że może to nam coś rozjaśni) i wtedy do lekarza.
Fatum jakieś czy co?? Głowa mi już pęka z tego wszystkiego!

Dobra wygadałam się. Jutro postaram się nadrobić czytanie i napiszę coś więcej.
Spokojnej nocki

Ojejku, lepiej po tym wapnie?
Biedak mały :(
Pocieszę cię, u nas zawsze nieszczęścia idą tabunem :) Naprawdę jak się zacznie, to wiem, że się posypią :/

L-oka, te staniki z M&S to sa jakies specjalne ciazowe, czy zwykle miekkie?
Ja jestem na etapie poszukiwan stanika ciazowego ktory bylby wygodny ale tez ladny. Na razie znalazlam jeden w C&A w Niemczech - miekki i przystosowany do karmienia ale w ladnym pudrowyn kolorze i z czarnymi koronkami tylko niestety wzielam w sklepie ostatnia sztuke, a Polsce takich z tego co widze niestety nie ma.

No ja też już mam więcej siły :)
Czekamy na wieści z wizyty :)

Dzień dobry!
Witam z poranną kawą :-)

Zaprasza do nas, na wątek gdzie wiecej takich "szalonych". Nie nazywa się wątkiem wielodzietnym, ale czwórkę ma sporo, są też z piątką :-) https://www.babyboom.pl/forum/rodzenstwo-f37/trzecie-dziecko-i-co-dalej-35623/

Oooo dziękuję, skorzystam na pewno :) Jak tylko znajdę czas, bo na razie młody chory i krucho :)

Oj coś mnie wyrzuciło z neta :wściekła/y: i straciłam co napisałam :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Jouluatto no piękna energia 2 trymestru. Normalnie strach się bać jak Ci się wicie gniazda włączy :-D
Kroczek, na tym etapie ciąży moja córcia była w 99% chłopcem
Edysiek, myśmy z małżem od początku zakładali, że chcemy mieć 4 a potem to jak będzie ;-)
Dagmar, moje dzieciak to 11, 9, 7, 5 i najmłodszy na koniec listopada kończy 3. Szczęśliwie do września wszystkie są juz w "placówkach", ale ja robię za taksówkarza czy też innego drivera :-D

na razie młody chory i krucho :)
no to zdrowia mu życzę a Tobie siły
Ancona - jesień najgorsza z alergiami, wiem bo moi są alergikami.... Współczuję niepewności na co i od czego to wszystko. Bywa, ze nie dojdziesz, bo sporo jest z listy składników na ciastkach, żelkach i innych przyjemnościach. A czasami na coś czego producenci nie umieszczają w spisie składników produktów. Tak mi wytłumaczył lekarz jakiś czas temu jak nie mogłam dojść od czego moją córcie sypie :-(

Rany... jak ja się wymądrzam.... sorki...

witam wszystkich:) to moja 2 ciąża- zupełnie inna niż pierwsza:) mam córcie w grudniu skończy 4 latka i teraz spodziewamy się na kwiecień następnej pociechy:) ja zamiast tyc chudnę- już 4 kg:( ogólnie od tygodnia jakoś funkcjonuje wcześniej spałam , spałam i spałam i ledwo żyłam:( pozdrawiam kwietniowe przyszłe mamusie:)

reklama
Dziewczyny dajcie mi troche swojej energiii!!! Ja juz od godziny wycieram kurze w domu i co chwila robie przerwe i zwyczajnie padam. Jeszcze podlogi do pomycia, obiad do zrobienia, kuchnia do posprzatania. I jeszcze z dzieckiem wypadalo by wyjsc na spacer bo piekna pogoda. A ja nie mam sily sie ruszyc. Niechetnie mnie ktos dobije!

Do góry