reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Eysiek jasne że nie mogę się doczekać:) Dom to zawsze dom a mój jest tam gdzie jest mój mąż i pies:) Jutro z rana przyjedzie moje Kochanie, na 10 do lekarza i potem po południu w samochód i do domku:)

Marcia świeże powietrze dobrze robi:) Ja u siebie mam na około lasy i rzekę więc też nie narzekam na zanieczyszczenia:))

Aaaa zazdroszczę Wam dziewczyny tych ruchów Maleństwa i czekam z niecierpliwością aż i ja coś poczuję:)) Jeszcze troszke i ja się doczekam.

Dziewczyny czy jeśli jutro wchodzi mi 13 tydzień to to jest już drugi trymestr?

reklama
Madzikim, bardzo chetnie wpadne marzy mi sie wycieczka do Irlandii od lat ;)
Dziewczyny, nie pamietam kiedy macie terminy ale z tego co pamietam z tableki, ja mam jeden z najwczesniejszych, wiec pewnie ten przyplyw energii jeszcze przed Wami ;) Na pocieszenie dodam, ze jescze w piatek bylam nie do zycia i nawet wstawienie prania mnie przerastalo ;) Najsmieszniejsze ze mieszkanie blyszczy a ja mam na sobote zamowiona pania ktora sprzata u moich rodzicow i ktora cudem "wyrwalam" na ten jeden raz mojej Mamie, bo jeczalam jej caly tydzien ze nie mam na nic sily a maz strasznie zapracowany i zarastamy brudem ;) A teraz sama nie wiem co ona bedzie u nas robic, bo wlasciwie wszystko blyszczy... No ale cos sie pewnie znajdzie, okna chociazby. Poza tym mamy 3 koty, na pewno do soboty naprodukuja futra do odkurzania ;)

Mnie też rozpierała energia na całego- do czasu...
Zaczęły mi się bóle koło 23, trwały całą noc, nospa nic a nic nie pomogła. Pojechałam rano do szpitala, spędziłam w nim bite 3 godziny. Na ginekolog, która prowadzi moją ciążę oczywiście nie trafiłam, bo się okazało, że ma urlop:/ Zrobili mi usg i powiedzieli, że niby wszystko wyszło ok, ale mam przez tydzień leżeć i progesteron przyjmować i nospę.

Trzymajcie się wszystkie!

Ostatnia edycja:
Oj coś mnie wyrzuciło z neta :wściekła/y: i straciłam co napisałam :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Jouluatto no piękna energia 2 trymestru. Normalnie strach się bać jak Ci się wicie gniazda włączy :-D
Kroczek, na tym etapie ciąży moja córcia była w 99% chłopcem
Edysiek, myśmy z małżem od początku zakładali, że chcemy mieć 4 a potem to jak będzie ;-)
Dagmar, moje dzieciak to 11, 9, 7, 5 i najmłodszy na koniec listopada kończy 3. Szczęśliwie do września wszystkie są juz w "placówkach", ale ja robię za taksówkarza czy też innego drivera :-D

łooo rany u nas miała być 2ka a mi od zawsze marzy mi się 6ka. Niestety nic z tego :( to ostatnia moja ciąża :(

witam wszystkich:) to moja 2 ciąża- zupełnie inna niż pierwsza:) mam córcie w grudniu skończy 4 latka i teraz spodziewamy się na kwiecień następnej pociechy:) ja zamiast tyc chudnę- już 4 kg:( ogólnie od tygodnia jakoś funkcjonuje wcześniej spałam , spałam i spałam i ledwo żyłam:( pozdrawiam kwietniowe przyszłe mamusie:)

witamy :)

Dziewczyny dajcie mi troche swojej energiii!!! Ja juz od godziny wycieram kurze w domu i co chwila robie przerwe i zwyczajnie padam. Jeszcze podlogi do pomycia, obiad do zrobienia, kuchnia do posprzatania. I jeszcze z dzieckiem wypadalo by wyjsc na spacer bo piekna pogoda. A ja nie mam sily sie ruszyc. Niechetnie mnie ktos dobije!

nie dobijemy, leż i odpoczywaj :)

witam ziewająco....
Dziewczyny nie mogę spać:szok::szok::szok::szok: Zawsze spałam na zawołanie, a od kilku dni(właściwie nocy)dupa!!!
Kładę sie ok 21-22 bo padnięta jestem strasznie i....nie moge zasnąć do 1, a potem ok 4-5 sie budzę i nie śpie do 7:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: no oszaleje jak nic.

Witam nowa mamusię:-)

Ja tez nie nastawiam się na płeć, najważniejsze aby maluszek był zdrowy i dotrwał do terminu.
nawet nie pytam lekarza, a poza tym mój gin mówi jaka płeć jak jest w 100% pewny, jak nie jest pewien to mówi, że wie ale nie powie:tak: Taki zgrywus z niego:-D A mnie "wsio rybka", najważniejsze, że bedzie:-)

spokojnie- jakoś dasz radę. Ja wreszcie zaczęłam spać, ty też zaczniesz.

Witamy, witamy nową mamusię:) Marcia może to zależy od pogody brak energii:) Ja co kilka dni też tak mam że ledwo żyję a np dziś mam tyle siły, że szok:) Właśnie wróciłam ze spaceru. Kupiłam mojemu futrzakowi kostkę na przywitanie jutro:) Nawet nie wiecie jak ja się stęskniłam za tym sierściuszkiem:) Całe 2 miechy go nie widziałam.

Truskawkowa ja też mam kłopoty ze snem od prawie samego początku ciąży. Męczę się strasznie i wściekam a sen nie chce przyjść.

pozdrów sierściucha :)

Cześć dziewczynki :)

Mam do Was pytanie czy Was też czasami tak strasznie mocno boli dół brzucha że aż oddechu nie możecie chwycić a później puszcza zazwyczaj jak gazy pójdą ;) troszkę mnie to martwi bo brzuch boli jak na taka biegunkę a tak na prawdę mam wiecznie zatwardzenie :( i teraz nie wiem czy jest się czym martwić czy nie :( teraz idę do lekarza 4.11 i wtedy o wszystkim opowiem lekarce ale może wy coś takiego też macie ?

nie, raczej mnie tak nie boli, może jakiś espumisan?

Eysiek jasne że nie mogę się doczekać:) Dom to zawsze dom a mój jest tam gdzie jest mój mąż i pies:) Jutro z rana przyjedzie moje Kochanie, na 10 do lekarza i potem po południu w samochód i do domku:)

Marcia świeże powietrze dobrze robi:) Ja u siebie mam na około lasy i rzekę więc też nie narzekam na zanieczyszczenia:))

Aaaa zazdroszczę Wam dziewczyny tych ruchów Maleństwa i czekam z niecierpliwością aż i ja coś poczuję:)) Jeszcze troszke i ja się doczekam.

Dziewczyny czy jeśli jutro wchodzi mi 13 tydzień to to jest już drugi trymestr?

wg. mnie to 2gi :) Gratulacje :)

Mnie też rozpierała energia na całego- do czasu...
Zaczęły mi się bóle koło 23, trwały całą noc, nospa nic a nic nie pomogła. Pojechałam rano do szpitala, spędziłam w nim bite 3 godziny. Na ginekolog, która prowadzi moją ciążę oczywiście nie trafiłam, bo się okazało, że ma urlop:/ Zrobili mi usg i powiedzieli, że niby wszystko wyszło ok, ale mam przez tydzień leżeć i progesteron przyjmować i nospę.

Myślałam, że jak nie mam zagrożonej ciąży, to mogę sobie pozwolić na chodzenie po sklepach i normalne funkcjonowanie, ale jednak muszę przystopować:( trochę mam wyrzuty sumienia, w życiu bym nie pomyślała, że tak to się skończy.

Trzymajcie się wszystkie!

rany, ale już ok? leż i odpuść trochę!

Na szczęście lepiej, trzymało mi jakieś 10 godzin, a potem puściło. Leżę i na razie się nigdzie nie wybieram poza łóżko, bo się bardzo boję, że znowu się zacznie;(

Kroczek jak dla mnie to jeszcze tydzień i zaczniesz 2 trymestr, ale wiadomo że różnie to się liczy i są to tylko umowne granice ;-)
Ja to sobie tak liczę, że jak mam termin na 19, to odejmuje sobie po 3 miesiące i wychodzą mi trymestry.
A Ty jak masz na 30, to też bym liczyła od 30, bo zostanie Ci równo pół roku, czyli 2 trymestry. Ale to takie moje liczenie ;-) Jakoś tak mi łatwiej, od tyłu policzyć :rofl2:
Jouluatto to już lepiej nie sprzątaj, zostaw coś dla pani :-D
Patuśka dobrze, że juz lepiej, leż i wypoczywaj. Tak to jest z tą ciążo niby wszystko ok, a jakaś drobnostka może wprowadzić zamęt w organiźmie.
Madziolina nie stresuj się, powodzenia :-)
Dagmar a Ty już masz 17 tydzień, super :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć Kwietnióweczki!
To ja również dołączę do zacnego grona jeśli pozwolicie :-)
Czuję się tu jak u siebie, bo zaglądam na forum od początku września, ale jakoś mi nie wyszło do tej pory żeby się ujawnić.
Mam na imię Beata, mam 31lat, mam 8-letnią córcię i jestem drugi raz w ciąży.
Termin wyliczyłam sobie na 3 kwietnia i tego się trzymam, bo lekarz twierdzi, że to będzie 8. Ale ja i tak wiem lepiej ;-)
Aha no i wiem już, że będę miała synka :-) ależ mnie zaskoczył łobuz mały, byłam pewna, że będę miała drugą córcię.

Pozdrawiam serdecznie i miłego popołudnia życzę!

Do góry