reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Decudna, napisz coś więcej o sobie:) skąd jesteś itd. Chciałabyś ustawić sobie suwaczek? Nie jest to takie trudne, a cieszy:):)

Ja dzisiaj wyleguję się w łóżku, też mam zły humor, bo okazało się, że rezygnujemy z urządzania przyjęcia po cywilnym w restauracji, którą sobie upatrzyliśmy z M. i trzeba szukać innej. Wszystko przez moich wybrednych rodziców... Nic mi się nie chce, czytam od rana o wózeczkach, wnioski zamieściłam w odpowiednim wątku.

Trzymajcie się:)

reklama
[QUOTEta;10179524]
Witamy, witamy:) Widze że kolejna końcówka kwietnia:) Ale jak narazie ja najpóźniej mam termin bo na 30 kwietnia.:-D

Ja tez 30.04;) nie jestes sama;) my to prawie w majówkach powinnismy byc hehe ;)

Ranhita no to super:) Dobrze mi w kwietniówkach więc nawet jak się będzie chciało urodzić w maju to trudno:))

ja nie mam miejsca w domu to zrobiłam półki w piwnicy :)
Ale ci fajnie, że sobie poplotkujecie.
:)
Chciała bym tak bez dzieci posiedzieć i pogadać :(
Ja też mam deprechę Kaj chory, znów coś z okiem. wrrrrr

Noooo w sumie można :D:p

Ciąża cię przed alergią nie chroni a na wątrobę za wcześnie.
Ja miałam tą akcję przy Kaju, masakra, całe ciało swędzi. Podrapałam się do krwi.
Na twoim miejscu wzięła bym wapno.

Dagmar biedny ten Twój synek:(

Ja też a wyjmą go w marcu ale mi tu dobrze :D

ta deprecha to chyba jakaś epidemia :) ja też ostatnio mam jakiegoś doła, na nic sił nie mam, nic mi się nie chce. mam nadzieję, że niedługo się to zmieni :)

Jestem z Przemyśla, mam 28 lat i wreszcze moje największe marzenie się spełni:) Zawodowo pracuje w pomocy społecznej. Jakbyście miały pytanie odnośnie zasiłku rodzinnego to się polecam, w sumie teraz nie pracuje w tym dziale ale bywałam na zastępstwie. Ciekawi mnie czy jesteście akywne czy raczej zwolniłyscie tempo? Ja byłam bardzo aktywną osobą w sumie tak troszke przystopowałam ale dalej dużo się dzieje w moim życiu zawodowo i nie tylko. A co do suwaczka to troche nie wiem jak i gdzie. Generalnie jest to moje pierwsze w życiu forum :)

decudna, witaj

Co do kurtek to szczerze mówiąc na razie trudno jest mi sobie wyobrazić jak mój brzuch będzie wyglądać za jakiś czas. Łudzę się, że na razie - w listopadzie-grudniu wielki jeszcze nie będzie i wcisnę się jeszcze w dotychczasowe, bo nie były jakieś super dopięte, a potem może uda mi się coś upolować na wyprzedażach jak już brzuszek się rozrośnie. Do chodzenia po lumpeksach jakoś nie mam czasu, siły i cierpliwości, trzeba mieć moim zdaniem dużo chęci i talentu żeby coś tam wyłowić, chociaż nie przeczę że to mogłoby być najlepsze źródło zaopatrzenia w ciążowe okrycia.

Moja mama wraz ze mną prowadzi mały SH więc się nie martwie o ubrania. Choć przeraża mnie jedno zawsze byłam drobna i szczupła boję się że urosnę tak że ciężko bedzie mi chodzić ;)

A co to za wisielcze humory? Proszę wziąć się w garść, otrząsnąć z marazmu i z uśmiechem na twarzy witać każdy kolejny dzień ciąży!

Nie wiem jak u was, ale u mnie była dzisiaj piękna pogoda. Wybraliśmy się więc z mężem na długi spacer, potem poszliśmy na obiad (muszę się przyznać, że z zasady nie gotuję w niedziele w domu, bo mi się nie chce), a na zakończenie wybraliśmy się na działkę palić liście. Cudny był ten dzień.....

decudna co do intensywności zajęć to mam podobnie jak Ty. Teraz pracuję na pełny etat i dodatkowo jeszcze na umowę zlecenie, a od marca zaczynam drugie zlecenie i już zupełnie nie wiem jak pogodzę to wszystko ze sobą :-)

A co to za wisielcze humory? Proszę wziąć się w garść, otrząsnąć z marazmu i z uśmiechem na twarzy witać każdy kolejny dzień ciąży!

Nie wiem jak u was, ale u mnie była dzisiaj piękna pogoda. Wybraliśmy się więc z mężem na długi spacer, potem poszliśmy na obiad (muszę się przyznać, że z zasady nie gotuję w niedziele w domu, bo mi się nie chce), a na zakończenie wybraliśmy się na działkę palić liście. Cudny był ten dzień.....

decudna co do intensywności zajęć to mam podobnie jak Ty. Teraz pracuję na pełny etat i dodatkowo jeszcze na umowę zlecenie, a od marca zaczynam drugie zlecenie i już zupełnie nie wiem jak pogodzę to wszystko ze sobą :-)

To będziemy się motywować wzajemnie! :) Na szczęsćie własnie zaczełam długi urlop odpoczne nabiore sił i energi na następne miesiące.

reklama
AguniaGR właśnie dziś czytałam fajny artykuł o roli pozytywnego myślenia w ciąży i dziewczyny uszy do góry jak mówi Agunia bo to na prawde dużo daje. Nasze nastawienie ma kluczowe znaczenie w przebiegu ciąży. Ja wiem że czasami bywa trudno ale dziewczyny musi być dobrze:))

U mnie też było dziś pięknie i niezwykle ciepło:-D aż chciało się spacerować.

A dziewczynki ja wiem że to jeszcze za wcześnie ale co byście powiedziały na nowy wątek dot. szpitali w których byśmy chciały rodzić? Mogłybyśmy na tym wątku dzielić się swoimi wrażeniami, wątpliwościami i doświadczeniem. Ja osobiście jestem zainteresowana porodem w Warszawie ale z racji miejsca zamieszkania biore pod uwagę też Częstochowe. Napiszcie dziewczyny co o tym sądzicie:)

Ostatnia edycja:
Do góry