reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

reklama
K trochę lepiej. Szału nie ma ale chodzi i gada a wczoraj to nic. Zjadła tez pół bułki. Temperatura poniżej 37,5..

Edysiek raczej nie stan zapalny bo katar ma straszliwy, wiec to przeziębienie.

Za to ja też już mam katar... a dziś nie śpię od 3:30. Najpierw K tak wyła ze m nie dał rady, a potem Z postanowiła zacząć dzień śmiejąc się i gadając do mnie.. Także czuje się wyśmienicie..

Madziolina 900 zł to sporo za żłobek. Jak dasz radę niech siedzi z Tobą w domu. A do państwowego przedszkola to chyba już musisz go zapisać, bo nie wiadomo jak z miejscami.

Katjuszka to już oby tylko lepiej było.

U mnie do przedszkola nie zpaisują wcześniej do przedszkola, tylko podczas rekrutacji. Młoda się nie dostała teraz, ale do września jeszcze trochę.

Katjuszka, no to oby juz tylko lepiej było. Dobrze ze temperatura niższa.
Kurcze a u nas jednak sie utrzymuje jeszcze ok 37,5 stopnia i nie wiem co dalej, leków nie daje i nie rosnie. Jak nie minie to za kilka dni chyba rzeczywiscie badania zrobie bo obawiam sie ogolnego zakażenia.

U nas i chyba w większości miast rekrutacja do państwowego przedszkola była od 1do ostatniego marca.

reklama
Zgodnie z ustawą do przedszkoli państwowych przyjmowane są dzieci 3-letnie, a w uzasadnionych przypadkach 2,5-letnie, a nasze mają dopiero 2 lata więc szanse praktycznie zerowe. Rekrutacja jest tylko w jednym terminie w odpowiedzi na ogłoszenie rekrutacyjne, chyba, że nieoczekiwanie zwolni się miejsce, a nie będzie chętnych z list rezerwowych. Można spróbować w przedszkolu prywatnym, ale trzeba sprawdzić w regulaminie czy przyjmują takie maluchy. Piszę to z pełną świadomością tematu, bo orientowalam się i u mnie tylko jedno przedszkole prywatne zgodziło się przyjąć Julka ad hoc.

Widzę, że chorobowo znowu się rozkręca. Zdrówka dla wszystkich.
Djmka no właśnie, co mała na żłobek po dłuższym czasie?

Katjuszka przeszukałam całe miasto i niestety nie znalazłam pomidora nawet z jednym złamanym kwiatkiem, że o owocach nawet nie wspomnę.

Edysiek Julko też już zjeżdżał z dmuchanego zamku i do tej pory opowiada o tym z podnieceniem :-)

Napisane na SM-G386F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry