reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Agunia jako ze zachcianki trzeba spełniać to może Ci wyślę? ;-) zrobię foto jak znajdę siłę, żeby goloslowna nie być ;-)

Radość przedwczesna trochę bo o 13 było 38,5 znowu. Katar trochę lżejszy, humor trochę lepszy, wiec znowu do jutra czekam. No i zjadła na dwa razy miskę rosołu z makaronem :-)

Czy mi się wydaje czy Milenke znów wcielo?

reklama
Katjuszka a coś przeciwwirusowego np Neosine byś jej nie podała? To trochę powinno pomóc i złagodzić objawy.

Agunia ja tez kupilam juz z kwiatami i terqz mam już pomidorki male :-)
Katjuszka moze rzeczywiście przebadajcie krew bo wysoka ta temperatura, moj M mial w zeszlym roku takie wizrusowe zakażenie ze sam organizm nie mogl zwalczyc, wtedy był tydzień w szpitalu i jeszcze kilka dni w domu na antybiotyku. nie zycze Ci tegocale chyba lepiej wykluczyc.

20160516_165541_resized_resized.jpg

Załączniki

• 20160516_165541_resized_resized.jpg
    20160516_165541_resized_resized.jpg
    545,5 KB · Wyświetleń: 39
Tak ale to na ten rok, a moj jest urodzony w 2014 r i dopiero rekrutacja na 2017r bedzie w marcu 2017

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom
Tak się głupio składa, że mój też jest urodzony w 2014, tak jak Twoj :-) i dostał się do przedszkola do grupy 3 latków. Moja siostrzenica z lutego 2014 i sąsiadka z kwietnia też 2014 też się dostały.
Rozmawiałam z dyrektorka i mówiła że pierwszeństwo miały dzieci z terenu, nawet jeśli były młodsze.

Viltutti, bo szczegółowe kryteria rektrutacji ustalają jednostki samorządu terytorialnego i u Was tak jak piszesz przeważył obszar zamieszkania. Byłaś już na jakichś zwiadach w przedszkolu? Ja dzisiaj puściłam Młodego na próbę i raczej kolorowo nie było. Chyba sobie jeszcze odpuszczę i zapiszę go dopiero jak mnie sytuacja przycisnie.

Katjuszka boskie te pomidory. Loka Ty też się pochwal fotkami. Niech mi gul skoczy :-)

Napisane na SM-G386F w aplikacji Forum BabyBoom

Agunia ona chodzi cały czas. Miała dwie krótkie przerwy. Ogólnie jest zadowolona. Bywa, że rano pojęczy.
U mnie kiepsko z miejscami w przedszkolu. Młoda miała maksymalną liczbę, jaką mogliśmy mieć. 3-latki za rok będą miały obowiązek przedszkolny. W tym roku 4,5-latki mają pierwszeństwo.

Tak się głupio składa, że mój też jest urodzony w 2014, tak jak Twoj :-) i dostał się do przedszkola do grupy 3 latków. Moja siostrzenica z lutego 2014 i sąsiadka z kwietnia też 2014 też się dostały.
Rozmawiałam z dyrektorka i mówiła że pierwszeństwo miały dzieci z terenu, nawet jeśli były młodsze.
No a u nas tzn w Warszawie do panstwowego startowac mogly tylko dzieci ur w 2013. Wlascicielka zlobka powiedziala ze moga jej zostac miejscai bedzie wiedziala pod koniec maja czy zgode dostanie na wzicie ze zlobka ilus gam dzieci z 2014

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Agunia, na zwiadach jeszcze nie byłam bo liczę że jednak nie pójdzie do tego przedszkola ;) a druga sprawa, bardzo lubił zlobek więc jest nadzieja.

reklama
Witam z kawką w dużym kuubku,moje dziecko budzi się ostatnio razem ze wschodzącym słońcem czyli dla mnie za wcześnie,dziś przed 4 o mleko się darła.

KATJUSZKA jak K dzisiaj?coś długo ją ta gorączka męczy,oby już przeszło

Truskawkowa,Loka U Was już po chorobach?

Madziolina 900ZŁ to sporo,ja bym pewnie zostawiła w domu dziecko nawet kosztem mojego zdrowia psychicznego,ale to ja;-) ;).Możesz zawiesić na lato żłobek?Teraz i tak będzie Ci łatwiej zająć czas malemu niż jak będzie dwójka.To jest mała różnica wieku,jesteś sama w domu,nie masz nikogo do pomocy na co dzień?Jak będzie maluch płaczliwy,nie odkładalny i wiszący nom stop na cycu to jak zajmiesz sie Michałem?spacer też odpadnie bo jesienią zanim ubierzesz dwójkę i wywleczesz sie z domu to małe już o cyca może wołać,nie wiadomo czy Michał nie będzie zazdrosny o dziecko i nie pokaże pazurków.posiedz miesiać z dwójką sama i zobaczysz czy jesteś wstanie sama dać radę ale bardzo prawdopodobne że po miesiącu w zębach zaniesz te 900stów to żłobka:laugh2:

JEŚLI chodzi o przedszkle to ja dylematów nie mam ,przedszkola na wsi nie ma,moja pójdzie dopiero w wieku 5,5lat na 4,5godziny.Nie pracując nie stać mnie na dowożenie i opłacanie nawet państwowego przedszkola.
Ztego co wiem to minęły czasy składania wniosków rok wcześniej,skłąda sie w miesiącu rekrutacji i każde przedszkole ma swoje punktacje i wymogi.Jeśli złoży matka 2lata wcześniej i samotna matka w czasie rekrutacji to na jedno wolne miejsce dostanie się ten samotnej matki.Nie wiem jak to się ma w praktyce bo Loka zapisała chyba syna na rok2017,zwiększa to szanse przyjęcia?Bo według nowych reguł nie powinno mieć to żadnego znaczenia.

Mój m na urlopie,planów było tyle a wczoraj objechalismy obi,parę rzeczy do domu kupione,farby czekają na malowanie ppkoju a dziś już poszedł do drugiej roboty bo tam urlopu nie ma;-) ;)
Wczoraj pierwszy raz sadziłam ogórki,2krzaczki pomidora holenderskiego kiedyś a jeszcze poszukam koktajlowych i wsadze do doniczki.Malinowe z nasion nawet nie wykiełkowały jescze to co najwyżej zimą w domu wyrosną he

Ostatnia edycja:
Do góry