Witam z kawką w dużym kuubku,moje dziecko budzi się ostatnio razem ze wschodzącym słońcem czyli dla mnie za wcześnie,dziś przed 4 o mleko się darła.
KATJUSZKA jak K dzisiaj?coś długo ją ta gorączka męczy,oby już przeszło
Truskawkowa,Loka U Was już po chorobach?
Madziolina 900ZŁ to sporo,ja bym pewnie zostawiła w domu dziecko nawet kosztem mojego zdrowia psychicznego,ale to ja
.Możesz zawiesić na lato żłobek?Teraz i tak będzie Ci łatwiej zająć czas malemu niż jak będzie dwójka.To jest mała różnica wieku,jesteś sama w domu,nie masz nikogo do pomocy na co dzień?Jak będzie maluch płaczliwy,nie odkładalny i wiszący nom stop na cycu to jak zajmiesz sie Michałem?spacer też odpadnie bo jesienią zanim ubierzesz dwójkę i wywleczesz sie z domu to małe już o cyca może wołać,nie wiadomo czy Michał nie będzie zazdrosny o dziecko i nie pokaże pazurków.posiedz miesiać z dwójką sama i zobaczysz czy jesteś wstanie sama dać radę ale bardzo prawdopodobne że po miesiącu w zębach zaniesz te 900stów to żłobka
JEŚLI chodzi o przedszkle to ja dylematów nie mam ,przedszkola na wsi nie ma,moja pójdzie dopiero w wieku 5,5lat na 4,5godziny.Nie pracując nie stać mnie na dowożenie i opłacanie nawet państwowego przedszkola.
Ztego co wiem to minęły czasy składania wniosków rok wcześniej,skłąda sie w miesiącu rekrutacji i każde przedszkole ma swoje punktacje i wymogi.Jeśli złoży matka 2lata wcześniej i samotna matka w czasie rekrutacji to na jedno wolne miejsce dostanie się ten samotnej matki.Nie wiem jak to się ma w praktyce bo Loka zapisała chyba syna na rok2017,zwiększa to szanse przyjęcia?Bo według nowych reguł nie powinno mieć to żadnego znaczenia.
Mój m na urlopie,planów było tyle a wczoraj objechalismy obi,parę rzeczy do domu kupione,farby czekają na malowanie ppkoju a dziś już poszedł do drugiej roboty bo tam urlopu nie ma
Wczoraj pierwszy raz sadziłam ogórki,2krzaczki pomidora holenderskiego kiedyś a jeszcze poszukam koktajlowych i wsadze do doniczki.Malinowe z nasion nawet nie wykiełkowały jescze to co najwyżej zimą w domu wyrosną he