reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

No ja rozstępów nie mam. I zeza też niet więc to by były wszystkie atuty mojego wyglądu ;-)
Zuzanka, co do auta które pomieści 3 foteliki to od znajomych wiem, że szału nie ma, no chyba że ktoś ma sporo kasy na auto, ale mój tesc ma Renaul Grand Scenic i to jest niedrogie auto z dzielonymi fotelami z tyłu i dwa duże foteliki plus dorosła spora osoba się mieszczą więc i 3 foteliki wejdą spokojnie.

Za nami 3 noce bez mleka. No i powiem, że tragedii nie ma. Całe popołudnie indoktrynujemy małego, że mleczko jest zle, robi bam w brzuszek i pani dr mówiła że mleczko jest dla dzidziusia a on jest dużym chłopcem. I tak całe popołudnie ;-)
I rozumie. Zasypia bez mleka w nocy jak się Budzi to wola mama albo tata, a nie mleko. I budzi się raz, dostaje wodę i śpi do rana. Także sukces.
Postanowiłam odstawić mu całkowicie mm, bo ma różnorodna dietę z dużą ilością nabiału.
W ciągu dnia zjada 5 zbilansowanych posiłków, żadnych przekąsek do picia woda, ewentualnie rozcienczony sok do głównych posiłków.
Jeśli w ciągu miesiąca waga nie zacznie spadać, to wtedy udam się do lekarza.

reklama
MIKA oj zamieszania narobiłaś,trzeba było wstawiać stare zdjęcie?dla wytłumaczenia dodam że nie tylko ja poszłam tym tropem:-D

DJMK gratki,Ty to masz jednak szczęśliwą rękę,jak nie pączki to bilety:yes:

ANCONA no właśnie teraz inaczej jakoś,bo dawniej dopiero na bilansie 4
latka oceniało się stulejkę,u mniejszych dzieci jeszcze jest niewiarygodny wynik.

Z tą stulejka to co lekarz to inne podejście. U nas zależy na którego się trafi, niektórzy przy okazji bilansu 2 lata posylaja na zabieg, a niektórzy tak jak pisze Milenka do 4 roku czekają.
U nas sprawdzane były tylko jajka, czy kompletne i na miejscu.

Truskawkowa na bilansie 6latka przypilnuj żeby sprawdziła młodemu. A co do enej też lubię a widziałam że Djmk szuka osoby towarzyszące to może uśmiechnij się do niej :happy2:

Djmk a w totka probowlas zagrać z nastawieniem i tak nie wygram? Może to klucz do sukcesu :rofl:

Gdyby do DJMki bylo blizej to kto wie;-)
Bylam na 2 koncertach plenerowych Eneja-fajnie graja.
Co do siusiaka-bedzie masakra bo nikomy nie chce pokazac sie w bokserkach, a co dopiero bez....

reklama
Takie poruszenie a ja fotki nie znalazłam. Właśnie wracam do domu i takie korki że szok. Cały Kraków sparaliżowany chyba. Wszyscy na długi weekend wyjeżdżają. Ehhh tylko my w domu zostajemy ??? Jakie plany macie?

Do góry