reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

To powiem Wam, że w takim razie ja tez mam świetnego gina:tak: Puki co na każdej wizycie badanie ginekologiczne, usg, do tego usg prenatalne.Wszystko wytłumaczy, odpowiada na każde moje pytanie(a czasem mam naprawde głupie pytania hahha). Mogę z nim o wszystkim porozmawiać, pośmiać się i za wszystko płace 100 zl. nawet za wizyte z usg prenatalnym płaciłam tyle samo:tak::tak: Podejście ma naprawdę super i do tego potrafi uspokoić rozhisteryzowaną pacjentkę;-)

reklama
madziolina_p zgodnie z podanymi w suwaczku danymi jesteś w 14 tc, a więc jest to początek 4 miesiąca. Miesiące ciąży liczy się naprzemiennie pierwszy trwa 4 tygodnie, drugi 5 tyg., trzeci 4 tyg, czwarty 5, itd.

no widzicie, bo Wy chodzicie do prywatnych ginow, a ja do Panstwowego i mi przysluguja 3 usg na cala ciaze, bylam raz prywatnie na poczatku to za samo usg wzial 150 zl..
ja niestety nie mam na kazdej wizycie usg, bada mnie tylko ginekologicznie i sprawdza wyniki badan, a nawet jak mialam usg prenatalne to tez kierowala do pracowni usg do ginekologa od usg i tam mi robil badanie, ze nawet zdjecia nie dostalam, tylko ze u Pani doktor bedzie czekac... :-(

No ja też chodzę państwowo.

To powiem Wam, że w takim razie ja tez mam świetnego gina:tak: Puki co na każdej wizycie badanie ginekologiczne, usg, do tego usg prenatalne.Wszystko wytłumaczy, odpowiada na każde moje pytanie(a czasem mam naprawde głupie pytania hahha). Mogę z nim o wszystkim porozmawiać, pośmiać się i za wszystko płace 100 zl. nawet za wizyte z usg prenatalnym płaciłam tyle samo:tak::tak: Podejście ma naprawdę super i do tego potrafi uspokoić rozhisteryzowaną pacjentkę;-)

Naprawdęsuper, bardzo tanio :O:tak:

Dziewczyny zaraz wejdę w 5 miesiąc :szok:

Dziewczyny, w pierwszej ciąży do 8 miesiąca nie byłam badana ginekologicznie nawet raz, w Portugalii jeszcze mieszkałam. Bo w sumie nie ma takiej potrzeby, wiele rzeczy można wymacać z zewnątrz albo usg, badanie ginekologiczne dopiero jeśli są jakieś podstawy z wywiadu. W Polsce ginekolog prowadzi ciążę zwykle, ale może to robić równie dobrze położna. Bo to nie choroba, a stan fizjologiczny, który owszem, warto kontrolować, ale nie trzeba nic a nic ingerować, jeśli nic złego się nie dzieje.

I ja wiem, że tak wpadam i wypadam tu na ten wątek, ale nie mam czasu na śledzenie Was na bieżąco, mój mały czort + chroniczne zmęczenie na to nie pozwalają :zawstydzona/y:

Witam :-)
Ja mimo, że chodzę na fundusz jestem zadowolona z opieki. Badana byłam ginekologicznie na każdej wizycie, tak samo na każde wizycie miałam usg, nie ma jakiś ograniczeń.

Z tymi trymestrami można się pogubić, ale jakby nie patrzeć to i tak w końcu jutro zaczynam drugi i zostaje mi równo pół roku do powitania maluszka :tak: Oczywiście teoretycznie, bo sam sobie wybierze czas kiedy ma wyskoczy c z brzucha ;-)

Ja właśnie jestem w trakcie robienia oponków, tzn. zrobione już ma i biorę się za smażenie :-)

witam przedweekendowo

ejj no dziwne to liczenie miesiecy ja gdzieś wyczytałam że 17 tydzień to juz 5 miesiąc a tu wychodzi ze jednak nie

Truskawkowa- a jak sie nazywa ten twój ginekolog jesli mpogę spytac

co do moich wizyt to mimo ze na kasę chorych to usg mialam na każdej wizycie, ginekologicznie badana byłam 2 razy zaraz na początku i teraz na ostatniej wizycie, a dodoam ze w UK ani razu przez cała ciażę tam wogóle nietykali mnie od pasa w dół dopiero przy porodzie.

Edysiek- oponki? to takie jakby pączki tylko sera sie dodaje do ciasta? jak tak to pyyycha

Yolanta- zagladaj do nas chętnie poczytam jak się prowadzi ciaże w Portugali.

hej kobietki. ja dzisiaj zaliczylam wizyte u dentysty:-( niestety albo stety nie odwarzyl sie wyrwac zeba poniewaz jest duze prawdobodobienstwo krwotoku. zalozyl lekarstwo i zakleil zyjemy nadzieja ze do czasu porodu to wystarczy.

Edysiek ale smaka robisz;-)

co do opieki juz wam pisalam kiedys u nas trzy usg w czasie ciazy i co 4 tyg wizyta u rodzinnego. no chyba ze jest cos nie tak wtedy czesciej;-)

reklama
Do góry