reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

To powiem Wam, że w takim razie ja tez mam świetnego gina:tak: Puki co na każdej wizycie badanie ginekologiczne, usg, do tego usg prenatalne.Wszystko wytłumaczy, odpowiada na każde moje pytanie(a czasem mam naprawde głupie pytania hahha). Mogę z nim o wszystkim porozmawiać, pośmiać się i za wszystko płace 100 zl. nawet za wizyte z usg prenatalnym płaciłam tyle samo:tak::tak: Podejście ma naprawdę super i do tego potrafi uspokoić rozhisteryzowaną pacjentkę;-)

reklama
madziolina_p zgodnie z podanymi w suwaczku danymi jesteś w 14 tc, a więc jest to początek 4 miesiąca. Miesiące ciąży liczy się naprzemiennie pierwszy trwa 4 tygodnie, drugi 5 tyg., trzeci 4 tyg, czwarty 5, itd.

no widzicie, bo Wy chodzicie do prywatnych ginow, a ja do Panstwowego i mi przysluguja 3 usg na cala ciaze, bylam raz prywatnie na poczatku to za samo usg wzial 150 zl..
ja niestety nie mam na kazdej wizycie usg, bada mnie tylko ginekologicznie i sprawdza wyniki badan, a nawet jak mialam usg prenatalne to tez kierowala do pracowni usg do ginekologa od usg i tam mi robil badanie, ze nawet zdjecia nie dostalam, tylko ze u Pani doktor bedzie czekac... :-(

No ja też chodzę państwowo.

To powiem Wam, że w takim razie ja tez mam świetnego gina:tak: Puki co na każdej wizycie badanie ginekologiczne, usg, do tego usg prenatalne.Wszystko wytłumaczy, odpowiada na każde moje pytanie(a czasem mam naprawde głupie pytania hahha). Mogę z nim o wszystkim porozmawiać, pośmiać się i za wszystko płace 100 zl. nawet za wizyte z usg prenatalnym płaciłam tyle samo:tak::tak: Podejście ma naprawdę super i do tego potrafi uspokoić rozhisteryzowaną pacjentkę;-)

Naprawdęsuper, bardzo tanio :O:tak:

Dziewczyny zaraz wejdę w 5 miesiąc :szok:

Dziewczyny, w pierwszej ciąży do 8 miesiąca nie byłam badana ginekologicznie nawet raz, w Portugalii jeszcze mieszkałam. Bo w sumie nie ma takiej potrzeby, wiele rzeczy można wymacać z zewnątrz albo usg, badanie ginekologiczne dopiero jeśli są jakieś podstawy z wywiadu. W Polsce ginekolog prowadzi ciążę zwykle, ale może to robić równie dobrze położna. Bo to nie choroba, a stan fizjologiczny, który owszem, warto kontrolować, ale nie trzeba nic a nic ingerować, jeśli nic złego się nie dzieje.

I ja wiem, że tak wpadam i wypadam tu na ten wątek, ale nie mam czasu na śledzenie Was na bieżąco, mój mały czort + chroniczne zmęczenie na to nie pozwalają :zawstydzona/y:

Witam :-)
Ja mimo, że chodzę na fundusz jestem zadowolona z opieki. Badana byłam ginekologicznie na każdej wizycie, tak samo na każde wizycie miałam usg, nie ma jakiś ograniczeń.

Z tymi trymestrami można się pogubić, ale jakby nie patrzeć to i tak w końcu jutro zaczynam drugi i zostaje mi równo pół roku do powitania maluszka :tak: Oczywiście teoretycznie, bo sam sobie wybierze czas kiedy ma wyskoczy c z brzucha ;-)

Ja właśnie jestem w trakcie robienia oponków, tzn. zrobione już ma i biorę się za smażenie :-)

witam przedweekendowo

ejj no dziwne to liczenie miesiecy ja gdzieś wyczytałam że 17 tydzień to juz 5 miesiąc a tu wychodzi ze jednak nie

Truskawkowa- a jak sie nazywa ten twój ginekolog jesli mpogę spytac

co do moich wizyt to mimo ze na kasę chorych to usg mialam na każdej wizycie, ginekologicznie badana byłam 2 razy zaraz na początku i teraz na ostatniej wizycie, a dodoam ze w UK ani razu przez cała ciażę tam wogóle nietykali mnie od pasa w dół dopiero przy porodzie.

Edysiek- oponki? to takie jakby pączki tylko sera sie dodaje do ciasta? jak tak to pyyycha

Yolanta- zagladaj do nas chętnie poczytam jak się prowadzi ciaże w Portugali.

hej kobietki. ja dzisiaj zaliczylam wizyte u dentysty:-( niestety albo stety nie odwarzyl sie wyrwac zeba poniewaz jest duze prawdobodobienstwo krwotoku. zalozyl lekarstwo i zakleil zyjemy nadzieja ze do czasu porodu to wystarczy.

Edysiek ale smaka robisz;-)

co do opieki juz wam pisalam kiedys u nas trzy usg w czasie ciazy i co 4 tyg wizyta u rodzinnego. no chyba ze jest cos nie tak wtedy czesciej;-)

reklama
Do góry