reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Viltutti uwielbiam CIę za ostatnie zdanie:tak:

Marcia właśnie tak by było. Mi tak zrobili-powiedzieli, że nic groźnego nie widzą. Mało tego,że tabletki dają mi na wszelki wypadek. Przyjęli mnie na oddział w sobote o 22 a w poniedziałek o 10 wywalili:eek: A na wypisie a jakże 3 dni wpisane od 28-30:tak:I co za 3 doby im zapłacili...

Dagmar leż, odpoczywaj i pachnij, a wszystko bedzie ok;-)

P.S. Jak mam nie mieć wysokiego ciśnienia jak mi mężuś notorycznie je podnosi:-D

reklama
Patuśka- mnie strasznie bolały biodra zaraz na początku (ok 5-6 tydzien) bolało tak z 3-4 doby, po obu stronach jak znalazlam dobrą pozycje to ból ustawal a jak tylko drgnęłam w któraś ze stron powracal powiem nawet ze bol był nie do zniesienia. Gin. zalecił brac apap, powiedział zę sie zdarza ze wszystko sie rozchodzi i stąd ten ból. w ciaży z Alanem tez tak miałam. gdzieś w 15/16 tyg. zaczęło mnie boleć prawe biodro tzn noga tak na złoczeniu z pupą. aż chodzić nie moglam lekarka powiedziala ze norma, ze w ciazy wytwarza sie hormon relaksyna który wszystko luzuje i z tąd takie dolegliwość, powiedziała że jakby sie pogarszało to do ortopedy trzeba iść. Naszczescie póki co przeszło. :-)Mam nadzieję zę choc troszke pomogłam

Marcia- widać jednak to zwolnienie jak najbardziej wskazane, dlatego wypoczywaj kochana ile sie da.

Daga- jak brzuchol?? boli?

truskawkowa- co tam małżonek nawywijał że ci tak cisnienie podniósł?

hejka laseczki!!!

No cały czas podczytuję, chyba wolę z ukrycia się "angażować" hehe :-):zawstydzona/y:
Truskawkowa- dzięki za pamięć!
Marcia, Dagmar- trzymajcie się dziewczyny!

No i cała reszta pięknych i zacnych mam, jesteście cudne! Dzieciaczki piękne a brzuszki jak malowane :-)

Ja jutro idę na wizytę, stresuję się strasznie. Długą przerwę miałam jakoś czarnym humorem mnie to wszystko nastraja. Po 12 tc, mdłości prawie minęły i nie wymiotuję już. Brzuszek się ujawnił, ba nawet spory jest :szok:. Odezwę się jutro po wizycie, masakra ale mam stresa...
A i z tym ciśnieniem to tak jak pisały dziewczyny, jeśli utrzymuje się powyżej 140 zaczynamy się martwić. Ja pod koniec ciąży z Jaśkiem brałam Isoptin bo puls dochodził do 120 i wyżej a ciśnienie powyżej 135 było. Ale dotrwałam do końca :-)

Kolorowych snów!!!

Ponawiam pytanie, czy któraś w ciąży, tej albo poprzedniej, miała problemy z biodrami?

Słyszałam, że czasem biodra się rozchodzą przed porodem jak są wąskie, no ale jeszcze mamy dużo czasu do kwietnia. Piszcie, bo się niepokoję, czy to normalne, czy może oznaka jakiegoś stanu zapalnego;(

Dzięki z góry!

A Ty się trzymaj Dagmar. Mam nadzieję, że szybko Ci się poprawi.

Ja nie mam zadnych problemow z biodrami, a Ty sie poprostu skonsultuj, a moze to faktycznie normalne- rozrastamy sie.

oj dziewczyny, pokarało mnie, że skusiłam się wczoraj na skrzydełka w KFC ;) całą noc mnie żołądek bolał. to chyba znak, że muszę się trzymać z dala od tego typu rzeczy :)

Współczuję bardzo:( A co Ci kazał gin zrobić jak nie przestanie boleć? Matko mam nadzieję, że szybko Ci przejdzie i tak jak któraś dziewczyna mówiła oby wody płodowe zneutralizowały uderzenie i osłoniły dzieciątko.

W sumie nic. Leżeć. Mam dość

Ponawiam pytanie, czy któraś w ciąży, tej albo poprzedniej, miała problemy z biodrami?

Słyszałam, że czasem biodra się rozchodzą przed porodem jak są wąskie, no ale jeszcze mamy dużo czasu do kwietnia. Piszcie, bo się niepokoję, czy to normalne, czy może oznaka jakiegoś stanu zapalnego;(

Dzięki z góry!

Dokładniej co się dzieje i gdzie????
Ja miałam problemy ale nie wiem czy o to ci chodzi.

Dagma- 3mam kciuki!

ja sie pytam o badanie piersi w ciazy, ja kiedys na wizytach u gina normalnie mialam, ale w ciazy nie i wlasnie Was pytalam konkretnie o ciaze, czy mialyscie badane.

Mi badała odrazu na pierwszej wizycie, jak przyszłam do niej , że test mi wyszedł pozytywny. zrobiła USG, potwierdziła 7 tydz, zleciła odrazu masę badań do zrobienia i zbadała piersi. Kartę ciąży założyła mi dopiero przy drugiej wizycie i tam juz wszystko uzupełniła.

reklama

Dzięki z góry!

Ja nie miałam w poprzedniej ani teraz nic nie odczuwam. A w biodrach jestem bardzo szczupła

Do góry