reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

reklama
Moja mleka w nocy nie je, ale woła picie. Wcześniej budziła się raz a teraz po kilka pobudek. Dzisiaj były tylko trzy.
Chyba trzeba przeczekać, choć nie wysypiam się wcale.

Ale co Ci moze lekarz powiedziec?? Ze widocznie ma taka potrzebe, albo, ze niecj ryczy i krzyczy a Tu masz nie dawac. Decyzja i tak bedzie Twoja.
A tak w ogole to w czym widzisz problem?? Wypije, zasnie i z glowy;-)

Mój wypija 240 mleka w nocy. Odwraca sie i śpi. Widocznie ma taka potrzebę, piciem go nie oszukam bo jest okropna awantura. Nie walczę z tym bo w dzień się mleka nie chwyci wiec chociaż to nocne zostaje.

Madziolina - wiesz co Ci lekarka powie, że dziecko ma skok jedzeniowy bądź jest w szybkiej fazie wzrostu i potrzebuje. Nie widzę w tym żadnego problemu, że je w nocy - taki ma etap po prostu.

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Edysiek ja też ledwo chodzę, bo Młodą ciągle ma jakieś jazdy. Moja miała szybki odwyk i jakoś poszlo, że nie je, ale na dobre jej to wyszło.

Dzieki dziewczyny, pewnie tak powie lekarka, w sumie to ten skok rozwojowy. Wiecie dla mnie poprostu to bylo dziwne, ze dziecko ktore nie jaflo w nocy od 6 m-ca zycia nagle sie budzi i wola mamo zrobisz mleczko? Laczylam to ze zmiana miejsca spania i wymuszaniem, ale on jednak wypija butle calusienka! Dobra dzis mu dam i zobaczymy jak zasnie na reszte nocy to znaczy ze glodny. Dziekuje jeszcze raz!

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Katjuszka - ale fajne postępy :) Misiek już gada od dawna i buduje eleganckie, całe zdania,. Ale O na 2 urodziny posługiwała się jakimiś monosylabami. Ostatnio oglądałam filmik i nie mogłam uwierzyć, że my ją rozumieliśmy. A w sumie po roku nie było już różnicy między nią a rówieśnikami. I teraz z Miśkiem jak czegoś potrzebują to zaczynają tak wrzeszczeć, że się dziwię że sąsiedzi jeszcze do nas nie przychodzą. Za to jeśli idzie o nocnik to jesteśmy daleko daleko. Jak go posadzę to czasem siku zrobi, ale to od przypadku do przypadku.

Agunia - oj tak... U mnie dwa słupki pieluch i co najdziwniejsze Miśkowych pieluch schodzi więcej ;) w ogóle jakies dziwne te moje dzieci Misiek to dwójkę i 3-4 razy dziennie robi, a N raz na 4-5 dni.

Madziolina - jak Ci przeszkadza karmienie w nocy to możesz spróbować go przestawić na wodę. Ja też próbuje M oduczyć nocnego jedzenia, bo im więcej je w nocy tym mniej w dzień, no i ja nie mam zdrowia wstawać w nocy do dwójki ;)

Katjuszka gratulacje dla K :-)
U nas mleko bylo bardzo ważne jakis miesiąc temu a teraz w ogóle nie chce pic. Tylko tyle co w kaszce przemyce.
Z nocnika nici, czasem sisia przez nakladke do wc ale narazie to rzadkosc.

reklama
Mój telefon zastrajkowal i pokazywalo mi bb jako strone niedostępna :(
W związku z tym zaległe zyczenia urodzinowe dla 2 llatków :) My w piątek mamy święto a imprezę w sobotę.
Moj synek tez jest gadula i mowi juz bardzo duzo i sprytnie składa zdania. Pozostałe rzeczy typu nocnik są u nas daleko w tyle. W zasadzie na nakladce siedział kilka razy ale z marnym skutkiem a na nocnik nawet nie da się posadzić. Od kilku dni zarzyczyl sobie karmienie go. Samodzielne jedzenie kończy sie klapą.
W nocy tez dojada :) budzi sie ostatnio 2-3 razy czasami 1 raz.
U nas najwiekszy klopot to kąpiel. Bo wrzask jest ogromny przez całą kąpiel. Na basenie mega zadowolony a w domu wanna, prysznic - wszystko jest beeeee.

Do góry